Első blogbejegyzésem

Néhány éve, amikor kezembe vettem a hímzőtűt, nem gondoltam volna, hogy hamarosan honlapom lesz, amin a saját készítésű kézimunkáimat mutatom be. Akkoriban volt már ugyan számítógépem, de az internet is gyerekcipőben járt, a blog pedig nem is létezett még…

Néhány hónapja – amikor a honlapom elindult – azt hittem, hogy néhány ismerős megnézi, megveregeti a vállamat, és ennyi. Ehhez képest azóta sok elismerő levelet kapok Tőletek. Sokan, sokféle témában kérdeztek, és úgy gondoltam, hogy ezeket a kérdéseket, kéréseket nyilvánosan is feltehetitek, megválaszolom, s reménykedem abban, hogy ez másoknak is hasznos lehet.

Pár napja, amikor kiküldtem a 2008. év csillagaira vonatkozó szavazás e-mailjeit, nem gondoltam volna, hogy ennyien válaszoltok majd. Sőt kaptam olyan válaszlevelet is, amiben a leírás alapján elkészült blokk képe volt csatolva. :)
Mivel nincs minden olvasóm feliratkozva sz Újdonság-értesítőre, így el kell mondjam, hogy a fenti szavazás arról történt, hogy milyen formátumban kapják majd meg 2008. folyamán egy takaró, vagy falikép összeállításához szükséges 11 blokk + összeállítási leírás képes bemutatóját az értesítőre felíratokozottak.

Az Eszterkézimunka.hu honlapon is történt néhány változás…

Az eredeti hátteret lecseréltem, mert többen jeleztétek, hogy a szöveg nem olvasható jól. Így ugyan egy kicsit csupasznak tűnik nekem a háttér – valószínűleg azért, mert már megszoktam a régit -, de legalább olvasható, amit írok.
Az első lapon is történt egy kis változás, hogy a “betévedő” internetező is tudjon tájékozódni jobban a honlap tartalmáról.

Nem sokára pedig jönnek az év eleji újdonságok, hiszen lassan tavaszodik, az újdonságok között pedig még a karácsonyi képek vannak feltöltve.

Remélem, hogy itt is számíthatok Rátok, megosztjátok velem a véleményeiteket, a kritikákat és szívesem veszem a honlappal, kézimunkákkal kapcsolatos ötleteket is.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

Some years ago when I my first stitches was made I have not tought that several years later I became a webpage owner where I can show my own needleworks… At that time I already have a computer but the internet wasn’t common and I think the blog was not discovered yet…

A few monthes ago when my webpage was starting I thought it will be visited by some of my friends, saying “Well done!” and  that’s all. But it turned out I receive e-mails on daily basis from my followers full with questions.  You ask me in differrent topics and levels and this is the reason I thought to answer them public.  The answers may be useful for anyone else.

Several days ago I have sent out a vote request relating to the 2008’s blocks and I have received many respond on that mail.  On the top of that I have received a mail with the picture of this block. :) Sine not all of my public readers are on my newsletter list, I have to tell you that this vote was about the format of the block tutorials.  From these tutorials you are able to make 11 patchwork blocks by the end of this year.  You can stich these differrent books together as a wall hanger or a bed cover.  You can receive the tutorials also if you are singned for my newsletter.

There are also some changes on my original webpage (eszterkézimunka.hu)

The previous background have been changed for better read.   The current background seems to me a bit plain but the letters are able to read at least.
There are some changes also on the front page for better introduction.

The year-starting news are also on their way to fill them up.  You can see the Christmas news already but since it is spring soon I will come out with my newest stiches.

I also hope that you are going to be communicative on this way also, and you are going to share your thoughts with me.  I also waiting for your critics – in small portions – relating to needleworks or this webpage.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

12 megjegyzés:

 1. éniseszter:

  szia Eszti Peszti,

  nekem tetszik:-)
  nagyon ötletes vagy már megint.
  mikor lesz piros kockás kiscsirkém:-)????
  p
  e

 2. M.I.Eszter:

  Szia Éniseszter!
  Ötleteim mindíg vannak. :)
  Piros kockás csirkét pedig valahogy juttatok Neked.
  Máskülönben lehet, hogy minden hozzászólás végén ezt írod majd…. :)

  Nézd meg az újdonságok között mik vannak! Ismerős?
  Üdv.
  M.I.Eszter

 3. Vea:

  Szia Eszter!
  Nagyon tetszik az oldalad. Hírlevelet már kapok Tőled! Köszönöm. Jó ötlet a blog is. Viszont jó lenne a Blog-nak egy link a főoldalra. Úgy könnyebben megtalálnánk. Én is nagyon szeretek kézimunkázni (gobelin, keresztszemes, horgolás, kötés, és mindig több van elkezdve, hogy amelyikhez éppen kedvem van azt csinálom. Te hogy szoktad? Amit elkezdesz azt be is fejezed? Egyébként most az oldalammal foglalkozom többet, ugyanis sütni is nagyon szeretek. És Te? És az is érdekelne, hogy az alapanyagokat honnan szerzed be? Horgolni szoktál?
  Remélem nem haragszol, hogy sokat kérdeztem?!
  Szia, Vea

 4. M.I.Eszter:

  Szia Vea!

  Hamarosan lesz link is a főoldalról. Egyenlőre csak az újdonságoknál van, de ott sem annyira feltűnően. Folyamatosan prbálom alakítani a blog/honlap dolgait.
  Gondolom sokan vgyunk úgy a kézimunkázással, hogy szeretjük csinálni. A honlapom azért készült, hogy meg tudjam mutatni szélesebb körben is, hogy miket lehet textilekből (és másokból) alkotni. Úgy látom, Te sem aprózod el, több mindennel is foglalkozol.

  Általában, amit elkezdek, azt igyekszem is befejezni. Egy egy nagyobb keresztszemest azért meg-megszakítok és közben elkészül egy-egy kisebb is. A foltvarrás az nagyobb rumlival jár, így azt ha egyszer nekikezdek, próbálom befejezni. Most épp két nagyobb képet készítettem el, már csak a kézi dolgok hiányoznak róluk. De a harmadikat nem sikerült befejezni, így az blokkokban “áll”. És sajnos van egy olyan foltos képem is, mi már lassan egy éve a befejezésre vár. :(

  Megnéztem a alpodat. Ezt mind Te sütötted ki? Nagyon guszták. Egy két receptet biztosan ki fogok próbálni.
  Sütögetni nagyon nem szoktam, mert nincs aki megegye. Ha jönnek vendégeink, akkor kuglófot, vagy reszelt túróst készítek, mert mindkettő hamar megvan, és finomak is. (Legalábbis eddig mindíg elfogyott…)

  Az alapanyagokat a helyi kézimunkaboltból (keresztszemes) vagy különböző méteráru-boltból, esetleg a Meseboltból szerzem be (foltvarrás). Kötni mostanában nem nagyon kötök. Fonalat a kövekező pulcsira pedig kaptam. Horgolni nem szoktam.

  Dehogy haragszom a kérdések miatt, kérdezz csak bátran, arra való a blog. :)

  Én is kíváncsi lennék arra, miket is készítesz? Vannak róla képek? Neked vannak jó alapanyag-beszerző helyeid? Most épp mind dolgozol?

  Üdv.
  M.I.Eszter

 5. Vea:

  Kedves Eszter!
  A süteményeket igen, mindet én sütöttem. Csak olyan receptek vannak fenn, amelyeket többször is kipróbáltam, kicsit módosítottam, tökéletesítettem. Persze a képekkel le vagyok maradva, mert amíg a recepteket leírogattam az én kockás receptes füzetembe, addig a fényképezés és a honlap készítés csak később kezdődött, így ha mindegyikhez akarok képet, akkor mindet újra el kell készíteni és lefényképezni. Dehát ez nem megy olyan gyorsan. Meg mellette 8 órában dolgozom, és van két gyermekem (11 éves kisfiú és 7 éves kislány) és őket egyedül nevelem. Meg ott van a háztartás is, mint tudjuk.
  Kézimunkáim közül néhányról készült fénykép, azokat a honlapomon meg lehet nézni a fotóalbumban.
  Legtöbb kézimunkát a terhességeim alatt készítettem, meg amíg a gyerekekkel otthon voltam. Mindig voltak korszakaim, pl. gobelin, keresztszemes, kötés (sokat kötöttem a gyerekeknek), azután legújabban horgolás (csipkéket horgolok) Minden kézimunkában a nehezebbeket szeretem inkább, mert azok izgalmasabbak.
  Sajnos olyan kevés időm marad, hogy mostanában a sok elkezdett munka közül alig-alig tudok befelyezni néhányat. Fontosabb mostanában egy szép foltot készíteni egy kiszakadt nadrágra, meg a leszakadt zsebeket, akasztókat, gombokat felvarrni.
  Most egy csipketerítőt kellene befejeznem a szüleimnek ajándékba. Sajnos mostanában 2 üzlet is bezárt Budapesten, ahol eddig beszereztem az alapanyagokat.
  Szia!

 6. M.I.Eszter:

  Szia VEa!
  “ha mindegyikhez akarok képet, akkor mindet újra el kell készíteni és lefényképezni” – szerintem örül a családod.
  Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent csinálsz egyedül.

  Megnéztam a kézimunkáidat is. A gombás párna nem volt véletlenül a Camponában kiállítva egyszer?

  Horgolós alapanyagban nem igazán tudok segíteni.
  Azért gondolom találsz megfelelő alapanyagot. Ha elkészül megmutatod?
  Üdv.
  M.I.Eszter

 7. Vea:

  Szia Eszter!
  Még egy kézimunkám sem volt sehol kiállítva! A legtöbb a szüleim falán lógnak. Ha készen van a terítő, lefényképezem, és küldöm az e-mail címedre. Vagy hová?
  Horgolócérnát vettem, azzal nem lesz gond.
  A foltvarrás is érdekelne, de több okból sem fogtam még bele. Az egyik, hogy most már tényleg nem maradna arra is időm, a másik meg, hogy nincs varrógépem, és kézzel varrogatni azért az túl hosszadalmas. Sebaj, majd nézegetem a te munkáidat. Gyönyörűek és gratulálok!
  Üdv.Vea (Éva)

 8. M.I.Eszter:

  Szia Vea!

  Ha elküldöd e-mailen, és szeretnéd, ha kitenném valahová a blogra, akkor megkeresem neki a megfelelő helyet. :)

  Úgysem csak foltos dolgokat szeretnék felkarolni.

  Kézzel is készíthetsz apró foltos dolgokat. Például csirkét. De csak, ha van kedved. Vigyázz! Ez is ragadós. :)
  A csirke leírását itt találod:
  Hogyan készül?

  Üdv.
  M.I.Eszter

 9. Vea:

  Szia Eszter!
  Mindent köszi, remélem hamarosan készen lesz a terítő, mert már vannak egyéb terveim is. Pl.befelyezni két elkezdett gobelint, és a keresztszemes terítőt.
  A csirkével meg fogok próbálkozni, a gyerekeim örülnek majd neki.
  Szia, Vea

 10. kati:

  Szia Eszter!

  Neked vagy valakinek sikerült feliratkoznia a kersztszemes lapra:
  http://club-point-de-croix.com/?code_avantage=sgccvr
  és így kaptam 30 plusz pontot tehát, most nem csak ingyen tölthető képeket tölthetem le, hanem ismét tölthetek le képeket használva a pontjaimat :). 40 pont négy kép :) pdf. formátumban, minden adattal :))))
  Köszönöm,
  Kati

 11. M.I.Eszter:

  Vea!
  Szólj, ha kész a csirke.

  Kati!
  Nem én voltam, de örülök, hogy újabb alkotások mintáira tettél szert. :)

  M.I.Eszter

 12. click:

  What’s up to every body, it’s my first pay a visit of this website; this blog consists of
  remarkable and truly fine data for visitors.

Várjuk véleményedet. Szólj hozzá most!


foltvarazs webruhz