Foltos takaró egy lelkes tanítónéninek

foltos takaró fényképekkelNéhány hónappal ezelőtt egy ötlettől vezérelve keresett meg egy negyedikes osztály képviselője azzal, hogy készítsek az kedves tanító nénijüknek egy foltos takarót, amin a osztály nebulói díszelegnek.

A képen azt láthatod, hogyan sikerült a takarót elkészítenem.  A barna textilekkel bajban voltam, hiszen nem egyszerű szanben harmonizáló és vidám barna árnyalatú anyagokat találni.

Két napig varrogattam, variáltam a dirib-darabokból készült foltokat, a képek kereteként szolgáló téglalapok azért gyorsabban mentek. VÉgül a ekrettel együtt a takaró 200 x 120 cm-es lett, s a visszajelzések szerint tetszik az új tulajdonosának is.

A párna ajándék lett a megmaradó anyagokból.

Hogy tetszik Neked?  Te szoktál ilyeneket készíteni?  Mond el a véleményedet most!.hiszen enm

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

9 megjegyzés:

 1. Böbe:

  Nagyon szép lett és különleges ajándék. Nekem biztos könnybe lábadna a szemem egy ilyen ajándéktól.

 2. Timi:

  Nagyon szép lett! :) A fényképek hogy kerültek fel? Mióta láttam az Édesek és mostohák c. filmet, szeretnék egyszer egy hasonlót összehozni. :)

 3. Zachár Józsefné:

  Kedves Eszter. Nagyon örültem amikor olvasom a tanítónéninek varrt takaróról.Szeretnék én is a családomnak ilyent varrni,de mi módon tudom a képet a textilre másolni.Segítenél-e nekem ebben.Most vettem egy canon tipusú n yomtatót de még nincs beüzemelve,a gyerekem nem ért még rá.Nagyon érdekel ez a téma.Üdv Jutka

 4. Pestiné T. Csilla:

  Kedves Eszter! Én csak most tévedtem rá honlapodra és meg kell mondjam csodálatosak a munkáid. Ennyi minden. Én magam keresztszemezek, de próbálkozom a foltvarrással is. Ezért én is az iránt érdeklődnék, hogyan kerül a fénykép az anyagra? Anyósomnak készítenék így egy párnát az unokái fényképével. Válaszodat előre is köszönöm, Csilla.

 5. M.I.Eszter:

  A fotókat én készen a textilre nyomtatva kaptam.
  Amennyire tudom, tintasugaras nyomtatóval lehet ilyet készíteni akár otthon is.

  M.I.Eszter

 6. Krisztina:

  Kedves Eszter!
  Egyszer láttam egy filmet, amiben a halálos beteg édesanya fotókkal díszített takarókat varrt a gyermekeinek. Nagyon kedves emlék lehet, különösen, ha szeretjük az ajándékozót. Mi mindenre jó a foltvarrás! A nyomtatást ki fogom próbálni. Jó nyarat kívánok!

 7. Krisztina:

  Most olvasom az előzőekben, hogy Timi is látta a filmet, és őt is inspirálta.

 8. Mezei Edit:

  Kedves Eszter! nagyon tetszik a takaró,egy ideje már én is tervezem, hogy az unokáim képével faliképet készítek csak még a fotópapirt kell beszereznem hozzá. Az érdeklődőknek írom, hogy lehet olyan papírt kapni amire ki lehet nyomtatni és az anyagra rávasalni.További szép nyarat Edit

 9. linda:

  Kedves Eszter!
  Nagyon tetszik a takaró és külön örömmel tölt el a gyermekek szeretete a tanító nénijük felé, ritka manapság az ilyen, külön szerencse, hogy találtak is valakit aki az elképzelésüket ilyen gyönyörűen megvalósította.

Várjuk véleményedet. Szólj hozzá most!


foltvarazs webruhz