Zselízi foltos seregszemle

Zselizi foltos kiállításIsmét az internet hozott össze egy foltos kiállítást – no és persze Gubike, aki az egészet lelelvelezte, összegyűjtötte, feltette… – ami a múlt héten szerdán nyílt meg Zselizen, egy magyar ajkú szlovák kisvárosban.

A sok magyar és szlovák foltos ízléses munkát bemutató kiállítás minden egyes darabja megérdemli a kiállítási helyet és a közönségnek való bemutatást.

A számomra már isemrős magyar foltozók nevei mellett néhány új szorgos ujjú foltkóros neve is megjelent, hiszen az eddig ismert hazai kör inmár a szomszédos ország textilt szeretőivel is bűvült.

Be kell azt is valljam, kicsit elkésünk a megnyitóról, aminek az oka egy hosszúra nyúlt telefonbeszélgetés, amit még szerettem volna a határunkon innen befejezni.  Sajnos nem mondhattam azt, hogy nekem most mennem kell.  Így az utolsó kereszteződést is elvétve mintegy 5 perc késéssel érkeztünk meg a megnyitóra, ahol már a helyi zenekar művészei javában húzták a nótánkat.

zseliz1

A bevezető zenés rész után egy megnyitó szöveg következett két nyelven és persze Márta néni foltkórról szóló írása is derűssé varázsolta  hangulatot. 

zseliz2

Gubike kicsit izgult, pedig nem volt miért, majd a helyi tanügy és kulturális osztály vezetője következett, aki éppnehogy annyi ideig tartotta magánál a szót, míg sikerült egy fotót készítenie azoknak, akiknek a gép a keze ügyében volt. (Akinek nem volt kézközelben a fényképező, ők bizony erről emaradtak…) :)

zseliz41

zseliz6

Az ünnepség végén meglepetésemre még én is kaptam egy csokor virágot s a pezsgős koccintás után pogácsával és üdítőkkel oltottuk éhségünket, szomjunkat.

A kiállított darabok mindenkinek elnyerték a tatszését, s ekkor nyílt lehetőség a többiekkel is beszédbe elegyedni. 

zseliz10

A kiállításnak még legalább két állomása lesz, a pontos időről és helyszínekről igyekszem mindíg megírni a pontos tudnivalókat.

Miután mi érkeztünk utolsónak, s csak a megnyitó ünnepség után volt időnk megnézni a foltmunkákat, így majdhogynem utolsóként is távoztunk.  Pannával még elsétáltunk a helyi parkba, s egy kellemes séta után indultunk haza.

Gubikének, a művelődési háznak köszönöm szépen az összes résztvevő nevében így utólag is a szervezést.

A megnyitón készített képeket a zselizi kiállítás képeire kattintva nézheted meg. .

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

6 megjegyzés:

 1. gubike:

  Az utolsóként szóló fiatalember a kollégám, a tanügyi és kulturális osztály vezetője.

 2. M.I.Eszter:

  Javítottam a titulusát. Köszönöm a helyesbítést.

  M.I.Eszter

 3. Gyöngyver B.:

  Kedves Eszter!
  Nagy meglepetessel olvastam a zselizi kiallitasrol, örülök nagyon neki. En is zselizi vagyok, es innen a messzesegböl külön öröm szamomra, hogy otthon megiscsak vannak kezimunkat szeretö emberek! Üdvözlet nekik!
  Gyöngyver

 4. maria.vargane:

  Kedves Eszter!
  Jó hogy el tudtál menni a megnyitóra és hoztál nekünk beszámolót és fotókat!
  Köszi.
  Üdv: Maria

 5. M.I.Eszter:

  Délután már a képek is fent lesznek – párocskám ígérete szerint. :)

  M.I.Eszter

 6. Boha:

  Hello! Utólag még egyszer itt is gratulálok a kis cuki jövevényhez! Valamint a blogodhoz, tényleg fantasztikusan ügyes vagy, nagyon szép dolgokat alkotsz! A fantasztikus férjedhez meg pláne! :)

Várjuk véleményedet. Szólj hozzá most!


foltvarazs webruhz