Országos kézműves seregszemle a Vajdahunyad várban

AMKA Kézműves kiállítás 2011Idén július végén-augusztus elején ismét megrendezésre került az AMKA szervezésében a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a Magyar Kézművesség 2011 és a Négy Évszak Kézműves szemmel című kiállítás.

Ezen az éves megmérettetésen a szakmai zsűri által válogatott, kézzel készült tárgyak seregszemléjén, idén sem csalódtam.  Remek tárgyakat láthattam, a mikor ellátogattam a kiállításra. (Sajnos idén a megnyitó-ünnepségről lemaradtam egyéb teendőim miatt.)  Jó megfér és kiegészíti egymást a különféle kézművesek által készített művek sokasága.

Találkozhatsz természetesen textilekkel – hagyományos és modernebb hímzéssel, varrással, textil-babákkal, zoknibábokkal… -, kerámiákkal, szalmából készített figurákkal, fafaragásokkal, busó-álarcokkal, igényesen megmunkált bőrükkel, számomra hihetetlennek tűnő gyöngy-ékszerekkel és persze még sok más szépséggel.

Az általam idén benyújtott három pályázati anyag mindegyike bekerült a kiállításra, sőt ez egyik sorozattal még egy díjat is kiérdemeltem.

Idén csak keresztszemesekkel pályáztam, a négy részből álló virág-panelekkel, a két részből álló dobozokkal és egy nyári vidám hímzéssel.

Virágos panelek keresztszemes

Keresztszemes dobozok

Látogass el Te is a kiállításra! Megteheted hétfő kivételével július 16 és augusztus 7 között 10-17 óráig.  A kiállítást a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban közvetlenül a bejárattal szemben találod.

Arra az esetre, ha nem sikerül a múzeumba eljutnod, ide feltöltöttem a kiállításon készített fotókat.  Nézd meg őket, érdemes!

Magyar kézművesség 2011 – kiállítási fotók >>>

Íme néhány fotó kedvcsinálónak:

AMKA 2011 kézműves kiállítás01

AMKA 2011 kézműves kiállítás02

AMKA 2011 kézműves kiállítás03

AMKA 2011 kézműves kiállítás03

AMKA 2011 kézműves kiállítás04

AMKA 2011 kézműves kiállítás05

AMKA 2011 kézműves kiállítás06

AMKA 2011 kézműves kiállítás07

AMKA 2011 kézműves kiállítás08

.

M.I.Eszte
eszterkézimunka_logo

Egy megjegyzés:

  1. Benne voltam a tv-ben - Eszterkézimunka, keresztszemes, foltvarrás, kötés ... képek, leírások:

    […] 08:52 Embroidery – Hírek – Kiállítások Cross stitchexhibitionkeresztszemeskiállítás A kézműves kiállítás kapcsán a Szigetszentmiklósi helyi tv készített egy összeállítást a mai magyar kézművességről és […]

Várjuk véleményedet. Szólj hozzá most!


foltvarazs webruhz