Archive for the ‘3D keresztszemesek’ Category.

Országos Keresztszemes Kiállításra készülök 2011.-ben

QR code ollóőr1Mint ahogyan az előző években, úgy idén is jó néhány keresztszemessel pályázok az Országos Keresztszemes Kiállításra.  Ebben az éveben azonban inkább apróbb dolgokkal, mint nagy képekkel.

Az elmúlt egy év úgy elszaladt, hogy szinte észre sem vettem, s csak ritkán jutottam tű és fonal közelébe.  Azért főleg télen hímeztem egy-két érdekességet.

A képen látható ollóőr azonban már mostanában készült, s ha van a kezed ügyében egy “okos-telefon”, akkor a tűpárna képét ha befogod a kameráddal, máris olvashatod a telefonodon is ezt a cikket. :)

Persze ez csak az egyik “poén”, amivel a kiállításra készülök. Az alábbi képeken látható apróságok ennél sokkal nagyobb hímzési időt és energiát igényeltek.  Tavaly Karácsony előtt készült el a jó részük.  A sárga házikó érdekessége, hogy Panna kérésére nem csupán fenyődísz lett, hanem nyithatóvá is tettem, így a pihe-puha belseje akár egy kis meglepetést is tartogathat.

Keresztszemes apróságok kiállítésra

A karácsonyi papírra hímzett (kék) fenyődísz azonban több munkét igényelt, mint amennyire számítottam, de megérte.  A vidám hópelyhek széppé és mutatóssá tették a téli tájat.

Persze az apró dolgokon kívül néhány képet is készítettem.  Az előző bejegyzések egyikében már mutattam Panna tündéres képét, ami még tavaly nyáron készült, és három komolyabb témával is készültem.  A nem olyan régen elkészült Toscana és két virágos kép “képviseli” majd a munkáimat a kiállítás falain.

A kiállítást a Camponában láthatod majd egy héten keresztül július 30. és augusztus 7. között.  Gyere el Te is nézz körül.
Hamarosan a kiállításról készült fotókat is megmutatom.

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

3D keresztszemes dobozok

Tulipános keresztszemes dobozMár a nyáron elkészült – igaz éppen az utolsó pillanatban az augusztusi kiállításra – két 3D keresztszemes nagy dobozom.  Egy tulipános és egy levendulás.

A dobozok hímzése nem volt bonyolult, inkább monoton, mivel a doboz tetején és az oldalán is egy-egy  2×2 szemes négyzetes minta fut körbe.

A doboz oldalán sok szálöltéssel készülő rész van, ami szintén gyorsan haladt.

A két minta elkészülte után a doboz összeállítása ha lehet, még gyorsabban ment.

Így néztek ki a dobozok az összevarrás előtt: Continue reading ‘3D keresztszemes dobozok’ »

Készül a második házikó

Panna kiválasztott magának egy házikót, amit meg kell csinálnom.  Félig már készen is van.  Íme:

3d-sarga-haz-falkasz-copy

Ez most csak egy ilyen rövid bejegyzés lett. :)

:

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

3D keresztszemes házikó – összeállítás

3D keresztszemes ház készüléseNem olyan régen mutattam, hogy a hímzések készülnek a 3D keresztszemes házikóra

Nos mára elkészült a tető hímzése is, és a képen már az látszik, hogy a házikó oldalai a helyükre kerültek.  Az alábbi képeken pedig azt mutatom be, hogyan állt össze egésszé a házikó. 

Bevallom a tető elkészítése nem volt könnyű, és az alsó terültet rávarrni is belekerült némi időbe, de a kész házikó megérte.

Íme a képek az összeállításról: Continue reading ‘3D keresztszemes házikó – összeállítás’ »

Épül az első keresztszemes házam

3D keresztszemes ház elkészítéseBelefogtam az első igazi 3D keresztszemes házam elkészítésébe.   Ajánlgatom ugyanis sok mindenkinek, és elég furán veszi ki magát, hogy én még egyet sem csináltam.

A dobozokból már kettőt is készítettem, és a képeslapokból hímeztem már, sőt karácsonyi házam is van, szóval már csak az igazi házikó hiányzik a sorból.

Ezen a képen a keresztszemes elkészítése után látszik a ház fala és az alaplap zöld része.

Continue reading ‘Épül az első keresztszemes házam’ »

Nyári újdonságok az Eszterkézimunkán…

kaves_barna_3Már megint elmaradtam kissé a honlap frissítésével, de az elmúlt hetek hőségei miatt, kérlek, nézd el ezt nekem.   Ma azonban nekiláttam, ée feltöltöttem néhány új képet az elkészült munkákról, tettem fel leírást a hogy készül-be és még egy kiállítás képeit is sikerült végre a helyére tenni.

No, de kezdem szépen sorban, mi is történt az utolsó újdonságok óta.   Ha nem jártál azóta a blogomon, érdemes visszaolvasni, mert folyamatosan mutattam, hogyan készült el a 3D dobozom,  és milyen lett a második ékszertartó, miként alakult az Autumn keresztszemesem

Foltoskodtam is egy keveset.  Készült egy foltos takaró évzáróra a tanítványok fotóival, és voltam táborban a Balatonnál, majd az ott készült alkotásaim befejezését is megmutattam. (Na jó, nem mindet, mert van, még a mi befejezésre vár…)

Festettem anyagokat Pannával, s ha már a táborozási szezon közepén vagyunk, hát táboroztunk még egyet Kőszegen, ahol szalagot hímeztünk gyerekkel, és epret, csibét varrtunk ráadásnak.

Voltam négy kiállítás megnyitóján, ebből kettőről már írtam beszámolót, kettővel még adós vagyok, de hamarosan azt is pótolom. A zselízi kiállítás megnyitójáról itt olvashatsz, a nagyoroszi megnyitóról pedig itt.

Mit találsz az újdonságok képei között most?

Continue reading ‘Nyári újdonságok az Eszterkézimunkán…’ »

Rózsaágas dobozka – ez is elkészült

3d keresztszemes Rózsaágas dobozka - 3d cross stitchEz a hét, az elkészült munkák ideje. A következő kis 3D keresztszemes dobozom is elkészült, és várja a gazdáját.

(Azért mielőtt végső tulajdonosához kerülne, még kiállításra kerül a Camponában.)

Szeretem ezeket a kis dobozokat, met nagyon mutatósak, a mintájuk többnyire egyszerű, könnyen elkészíthető, és mégsem a hagyományos képek közé kerül.

Az ezüst szálak kifejezetten hangsúlyosak, de maga a rózsás keresztszemes minta is tetszik nekem.

Még két kép a dobozról:

Continue reading ‘Rózsaágas dobozka – ez is elkészült’ »


foltvarazs webruhz