Archive for the ‘Család’ Category.

Kati már elmúlt egy hónapos

November 7-e számunkra ismét nagy nappá nőtte ki magát.   Kati lányunk ugyanis ezen a napon döntött úgy, hogy viharos gyorsasággal kibújik addig megszokott kényelmes – de már kissé szűk – helyéről.  Így dél előtt nem sokkal megszületett 3220 grammal és 54 cm-el.  Íme az első fotók egyike róla:

Szerencsére a kórházban Apa végig velünk lehetett, így az ő kezében is készült kép a már becsomagolt Katiról:

Hazaérve természetesen Panna is kipróbálta, milyen is “Szilvababy” az ölében.

Amióta itthon vagyunk Katit újabb becenévvel a “Hízott Libával” láttuk el  Ugyanis rengeteget eszik, aminek eredménye, hogy 5 hetes korára közel 5 kg-osra hízott.  Ráadásul első hangpróbálgatásaikor a “gáá” jött ki a torkán.    Íme még néhány fotó az elmúlt hónapból:

Igyekszem gyakrabban írni, remélem, hamarosan helyre áll a rend az életünkben, és lesz némi időm a kézimunkára is. :)

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Még néhány nap…

 
 

Ahogy azt augusztusban már írtam, hamarosan egyel többen leszünk.
Ez az év viszont olyan gyorsan rohant, hogy nem igazán volt időm ezzel a bloggal és a kézimunkával kapcsolatos oldalammal foglalkozni.   Persze most ígérhetném, hogy majd ha itthon leszek, de már nem merek könnyelmű ígéretekbe bocsátkozni.  A terv azért a kézimunkáim készítése és bemutatása…

Természetesen, ha megérkezikSzilvababy“, beszámolok róla itt is. Addig is ezt a keresztszemes képet mutatom, amit a nyáron és ezen az őszön hímeztem.  Már régen szemezgettem ezzel a mintával, de arra vártam, hogy igazi aktualitása legyen.  Most aztán a nyári nyaralásunk alatt – amikor az idő pont a kézimunkának kedvezett – bele is fogtam.  A kontúrokat azonban csaok az elmúlt hetekben sierült ráhímeznem.  Most épp a keretezőnél van a kész hímzés, és remélem, hamarosan a kész keretttel együtt is be tudom majd mutatni.

Addig is mutatok még néhány képet, egyrészt erről a hímzésről, másrészt magamról.Amikor Pannát vártuk, még nem nagyon volt lahatőség arra, hogy igazi kismama-fotók készüljenek rólam.  Mival azóta eltelt lasssan nyolc év, ma már többen is készítenek szép kismama-fotókat.  Két héttel ezelőtt rólam is készült néhány, s íme ebből két kép ízelítőnek.  Lesz még több is, de azokat egy kicsit később mutatom. 

Szóval jöjjenek a képek >>

 

 baba keresztszemes

Készülő baba-keresztszemes

 

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Novemberben várhatóan egyel többen leszünk…

Már rég óta szerettük volna, hogy Panna nem legyen egyke s már bele is kezdtünk nyugodni, hogy végül azért mégis kistesó nélkül nő majd fel…

Februárban, miután megműtötték a szemem, sok mindenre számítottunk, de a gólya kopogtatására igazán nem is gondoltunk.  Meglepetés volt, amikor kiderült, hogy mégsem minden ok nélkül érzem magam “furcsán”.

Március vége felé mindannyian elmentünk a doktorbácsihoz, aki már az ultrahangon is meg tudta nekünk mutatni, hogy íme a családunk legkisebb tagja.  Mivel akkor körülbelül szilva nagyságú volt, ezt mondtuk Pannának.  Azóta a pocakomban növekvő emberkét “Szilvababy”-nek hívjuk.

Szerencsére eddig minden rendben van velünk, az első hónapokat sikeresen átvészeltem, s csakúgy, mint Pannával, most is bejött a párom második reakciója “Legalább lefogysz… :)”  Most a hetedik hónap elején még mindig negatív súlygyarapodást mutat a mérleg.

Az ultrahangon néhány héttel ezelőtt a doktorbácsi nagyon határozottan lánynak gondolta Szilvababyt, így a lánynevek között keresgélünk, de végleges választás még nincs.

Természetesen a helyzetnek megfelelően bele is fogtam egy babás kép készítésébe, ami hamarosan elkészül, és meg is mutatom.

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Panna és a szalaghímzés

panna-himezEzen a nyáron is készültünk Kőszegre, s a tábor előtt kíváncsi voltam arra, mit is tud Panna.   Ő persze nem azt választotta, amit majd ott is elkészíthet, hanem inkább lerajzolta, mit is szeretne hímezni a szalagokból.

Kiválogatta a színeket és miután megmutattam neki az öltéseket, egyedül el is készítette a saját is keretezett szalaghímzését.  Egyedül a virágok leveleit segítettem megcsinálni, de azt is inkább azért, mert addigra már elfáradt.

Aztán a táborban alkotott még sok szép más dolgot is. .

Mutatom, miylen lett Panna első önálló szalaghímzése:

dsc_0024

A Kőszegi tábori beszámolót ide kattintva olvashatod el. >>

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Panna iskolába megy …

gondolkadaÉvről-évre csodálkozunk azon,  hogy rohan az idő.  Még csak most volt, amikor Pannát hazahoztuk a kórházból, a maga 3,5 kilójával, óriási hangjával, mindenkit elbűvölő mosolyával, s íme itt a szeptember, amikor megkezdi az iskolát.

Nagyon sokat változott az elmúlt időszakban, és nagyon-nagyon várja, mit ishoznak majd az első iskolai napok.  A táska már összekészítve.   Alig bírja el, de szerencsére nem kell majd folyamatosan ilyen sok könyvet-füzetet cipelni, mint amennyit most belepakoltunk. 

Sok apró és nagy dolog volt az iskolai listán, majdnem mindent sikerült is beszerezni.  A tízóraihoz és az uzsonnához kérték, hogy legyen minden kis nebulónál egy-egy szalvéta, amivel a padot le tudják majd az étkezések idejére teríteni.   Gondoltam, miért ne lehetne ez egy kis “hazai”, hímeztt terítő.  Panna választotta a ferdepántokat, és a lóherét is ő rajzolta ki alapnak.  Nagyon tetszik neki mindhárom, de azért az első napra a saját rajzát viszi majd az iskolába. :)

Ilyenek lettek a szalvéták:

panna_szalvataja-1. Continue reading ‘Panna iskolába megy …’ »

A Te gyereked ismeri a Neocube-ot? Vigyázz, mert veszélyes! Nekünk szerencsénk volt…

Ezt a bejegyzést azért írtam, mert lehet hogy Neked,
gyerekednek, vagy unokádnak van ilyen játéka,
de ugyanúgy mint ahogy bennünk sem, benned sem merül fel
egy népszerű és remek kikapcsolódást nyújtó játék kapcsán a veszély-érzet, és
úgy találtam, hogy a forgalmazó nem hívja fel erre a veszélyre kellő képpen a figyelmet.

……………………………………..

neocube-alpha-216db-osKérlek, olvasd el ezt a bejegyzést.  Soha nem küldök tovább körleveleket, fenyegető e-maileket, de ez a eset velünk történt meg néhány napja.  Ha úgy gondolod, hogy másokat is érdekelhet, oszd meg ismerőseiddel!

A NEOCUBE VESZÉLYES IS LEHET!

A történetünk legeleje tavasszal kezdődött, amikor a párom egy ilyen Neocube játékot kapott születésnapjára.  Azóta együtt játszottunk vele, remek dolgokat építettünk, alkottunk.  Panna is szívesen játszott vele, ügyesen alakította a golyókat különféle formára, “rajzolt a lépcsőfeljáró fém oszlopára virágot, pillangót a golyókkal, de volt, hogy a hűtőre tett ki egy-egy rejzot az apró mágnesekkel.  (Az erős mágnesességgel rendelkező golyók átmérője kb. 3-4 mm)

magicube-1

Nem is gondoltunk bele abba, milyen veszélyes játékot adtunk a saját gyerekünk kezébe.  

Continue reading ‘A Te gyereked ismeri a Neocube-ot? Vigyázz, mert veszélyes! Nekünk szerencsénk volt…’ »

Panna szép új foltos ágytakarója

panna-lila-takaraja04Az elmúlt két évben Panna nagyon nagyot nőtt.  Eddig az ágya kisebb méretre volt összetolva, de most már felnőtt méretre kellett állítani.  Igen ám, de az előző ágytakarója így már rövidnek bizonyult.  Közben a szobája is megváltozott, babásból lányos lett.  A falak lilák, sárgán világit a napocska a plafonon, és ehhet a barna árnyalatű macis takaró már nagyon nem illett.

Jó sok időbe tellett, míg a lilás árnyalatú anyagokat összevadásztam, de végül sikerült s ez a takaró és a két párna sült ki belőle.  Semmiképp nem akartam bonyolult mintát a szobába, hiszen szeretnék majd még egy falvédőt is az ágy mellé varrni, mire inkább valami figurás, rátétes mintát képzeltem el…

De most még csak a takaró van készen, így azt mutatom:

Continue reading ‘Panna szép új foltos ágytakarója’ »


foltvarazs webruhz