Archive for the ‘Foltvarrás – patchwork’ Category.

Hangulatnak megfelelően lapozható keresztszemes

Newton keresztszemesAmikor az első jópofa Newton keresztszemesemet megvettem, még nem tudtam, mi készül majd belőle.  Azonban miután már egy elkészült, nagyon megtetszett, s ráadásul szinte mindegyikhez van valamiféle jópofa tanács.

Ezért összesen hat ilyen Newton keresztszemest készítettem el.  Miután elkészültek, egyesével bekereteztem őket úgy, hogy a végső méretük egyforma legyen.

A keretezés után ringliket üttettem a képek felső részére, majd karikákkal, mint egy naptárat, egy rúdra fűztem fel.

S íme a végeredmény lapjai, amiket a napi hangulatnak megfelelően lehet forgatni: Continue reading ‘Hangulatnak megfelelően lapozható keresztszemes’ »

Nyári ajtódísz – folytatódik a sor

Nyéri hímzésNéhány hónappal ezelőtt elkészítettem a tavaszi ajtódíszünket, azonban a kész munka után azonnal meg is rendeltem a többi évszak hímzéseit is, mert nagyon megtetszett ez a technika.

Teljesen más készíteni, mint a keresztszemes képeket és a végeredmény szintén mutatós lett.  A foltvarrással történő keretezés pedig nagyon gyorsan elkészül.

A kép elkészülte óta már az őszi változatot is elkészítettem, azt hamarosan megmutatom.  De addig is íme még egy kép a nyáriról: Continue reading ‘Nyári ajtódísz – folytatódik a sor’ »

Panna szép új foltos ágytakarója

panna-lila-takaraja04Az elmúlt két évben Panna nagyon nagyot nőtt.  Eddig az ágya kisebb méretre volt összetolva, de most már felnőtt méretre kellett állítani.  Igen ám, de az előző ágytakarója így már rövidnek bizonyult.  Közben a szobája is megváltozott, babásból lányos lett.  A falak lilák, sárgán világit a napocska a plafonon, és ehhet a barna árnyalatű macis takaró már nagyon nem illett.

Jó sok időbe tellett, míg a lilás árnyalatú anyagokat összevadásztam, de végül sikerült s ez a takaró és a két párna sült ki belőle.  Semmiképp nem akartam bonyolult mintát a szobába, hiszen szeretnék majd még egy falvédőt is az ágy mellé varrni, mire inkább valami figurás, rátétes mintát képzeltem el…

De most még csak a takaró van készen, így azt mutatom:

Continue reading ‘Panna szép új foltos ágytakarója’ »

Foltos apróságok hétvégéje

Az egyik hét végén nekilendültem, hogy sok mindent befejezek… Néhány dolgot sikerült is:

Ez a zsákocska még nem tudom mire lesz jó, mit tárolok majd benne, tetszik, hogy olyan össze-vissza négyzetesre sikerült. :)

zsakocska

Continue reading ‘Foltos apróságok hétvégéje’ »

Az utolsó Balatoni tábori darabot is befejeztem

Már tavaly nyár óta várja a befejezést ez a kép.  Bevallom, össze kellett hozzá szednem magam, mert ez a stílus valahogy nem passzol hozzám. De nem nagyon szeretem a befejezetlen dolgokat sem, így az egyik hét végén sok apróság mellett ez a kép is megkapta az utolsó simítást, a keretet.

balatonlelleti-foltos2

balatonlelleti-foltos1

Kedvenc szomszédasszonyomnak viszont kifejezetten tetszik ez a darab, így remek névnapi meglepi lesz belőle.

:

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Ilyen anyaggal soha többé…

Ezeket a párnákat megrendelésre készítettem.  Soká törtem a fejem, mi is készüljön a szinte tenyérnyi anyagokból, ráadásul a textilek vastagsága sem az én varrógépemhez volt szabva.  Végül is ilyen párnák kerekedtek az anyagokból:

kak-parnak1

kak-parnak2

A textilek színét és visszáját is használtam a kontrasztok miatt.

:

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Tökös keresztszemes új ruhája

Még múlt ősszel terveztem ezt a keresztszemes mintát (letöltheted itt), azonban akkor csak a hímzés készült el.  Nem szerettem volna keretbe rakni, ezért mostanában kerestem neki méltó foltos keretet.

takas-kap02-copy

Ősszel ki is teszem majd valahová a lakásban. :)  Még egy kép róla:

Continue reading ‘Tökös keresztszemes új ruhája’ »


foltvarazs webruhz