Archive for the ‘Hírek’ Category.

Kati már elmúlt egy hónapos

November 7-e számunkra ismét nagy nappá nőtte ki magát.   Kati lányunk ugyanis ezen a napon döntött úgy, hogy viharos gyorsasággal kibújik addig megszokott kényelmes – de már kissé szűk – helyéről.  Így dél előtt nem sokkal megszületett 3220 grammal és 54 cm-el.  Íme az első fotók egyike róla:

Szerencsére a kórházban Apa végig velünk lehetett, így az ő kezében is készült kép a már becsomagolt Katiról:

Hazaérve természetesen Panna is kipróbálta, milyen is “Szilvababy” az ölében.

Amióta itthon vagyunk Katit újabb becenévvel a “Hízott Libával” láttuk el  Ugyanis rengeteget eszik, aminek eredménye, hogy 5 hetes korára közel 5 kg-osra hízott.  Ráadásul első hangpróbálgatásaikor a “gáá” jött ki a torkán.    Íme még néhány fotó az elmúlt hónapból:

Igyekszem gyakrabban írni, remélem, hamarosan helyre áll a rend az életünkben, és lesz némi időm a kézimunkára is. :)

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Benne voltam a tv-ben

A kézműves kiállítás kapcsán a Szigetszentmiklósi helyi tv készített egy összeállítást a mai magyar kézművességről és eközben hozzánk is ellátogattak.  A kézművességgel kapcsolatosan több mai magyar vezető személlyel készítettek interjút a Vajdahunyad Várban.

Hozzánk az egyik este jutottak el, és inkább a kézimunka készítésének módjáról, a hagyományok fenntartásáról érdeklődtek.  Nézd meg Te is az alábbi videót!

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Stich and Craft Show – London

Idén tavasszal ismét eljutottunk a londoni Stitch an Craft Show-ra.
Erről készítettünk egy fényképes beszámolót, melyet a Foltvarázs kézimunka webáruházunk hírei között olvashatod.

http://foltvarazs.hu/2011/06/stitch-and-craft-show-n-jartunk-2011/

Gyere, olvasd el élményeinket, nézelődj a képek között.

Hallgatásom oka(i)

Nagyon rég írtam már ide, aminek több oka is van.  

Tavaly májustól ismét dolgozom, azonban novembertől kaptam egy lehetőséget a munkahelyemen, ami után rengeteg dolgom lett. A feladat tetszik, remek kihívás, kedves kollegák… stb, csak sok-sok időt és energiát emészt fel.

Ezzel egy időben elkezdődött a Foltvarázs-szezon is, így este munka után még csomagoltam, számláztam, majd ágyba zuhantam.  A november és a december nagyon gyorsan elszaladt, észre sem vettük, és már Karácsony lett. 
Többen írtátok emailben, hogy a tavalyelőttihez hasonló játékban szeretnétek részt venni ismét, de sajnos most erre már nem jutott az energiáimból.  Idén szeretném azonban folytatni.

Az új évet – mivel eredeti szakmám közgazdász – éves zárással, könyvvizsgálattal, beszámolással kezdtem…  Terveimben a februárt már egy egyszerűbb, jobb hónapnak képzeltem el.  

Azonban a február megint elszaladt.  Azaz lassan döcögött. A hónap elején kiderült, hogy a másik szememet is meg kell műteni, majd a következő hetek lábadozással teltek.   Mire vége lett a hónapnak, már egész jól voltam.

Márciusban viszont a februári lamaradásokat próbáltam pótolni.  Még nem sikerült teljesen úrrá lenni a felgyülemlett teendőköny, de most már azt látom, jó úton haladunk.

Igyekszem ide is mihamarabb visszatérni és bemutatni az újabb kézimunkákat – ugyan nincs sok belőle, de van egy-két érdekesség. 

Itt szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek még nem sikerült a levelére, hozzászólására válaszolni.

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Kiállítási beszámoló – Campona – Országos keresztszemes kiállítás és verseny 2010

keresztszemes-kiallatas-2010Természetesen, mint ahogyan az AMKA kiállításról, úgy az országos keresztszemes kiállításról sem maradhattam le ebben az éveben sem.  Igez, most a beszámmoló kicsit késett a kiállítás képeivel és eseményeivel, azonban nagyon büszke vagyok arra, hogy a beadott munkám népszerűek voltak, és az egyikkel még egy díajt is elhozhatam.

Erre a versenyre 10 munkát adtam le, a szép új buborékos lánykát, a fekete parducot, három 3D keresztszemest, a négy Heritage panelt, és a naptár-formára készített Newton-t.

newton8_2

Ez utóbbi munkámra kaptam a díjat.  Hamarosan közelebről -laponként – is bemutatom az elkészült naptárat.

A kiállított kézimunkák nagyon sokfélék voltak, és mint ahogyan azt már tavaly is megállapítottam, nem igazán sok olyan minta volt, ami többszor is ismétlődött a kiállított képek közöt. Ennek én kifejezetten örültem.  

Még egy újdonság volt számomra az idei kiállításon, hogy a tavasszal megfertőzött anyukám is kiállított 5 keresztszemest.

A kiállításon készült fotóimat erre a alinkra kattintva nézegetheted meg:
Országos Keresztszemes Kiállítás 2010.  >>

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Kiállítási beszámoló – AMKA 2010 – Magyar kézművesség a Vajdahunyad Várban

amka-2010Idén is, mint az elmúlt jó néhány éveben, pályáztam az AMKA (A Magyar Kézművességért Alapítvány)  szervezésében tartott kézműves seregszemlére. 
Az alapítvány minden éveben kétszer hírdet pályázatot – nyáron és télen – a hazai kézműveseknek. 
Ide szinte bármilyen kézműves mesterséggel, kézzel készült alkotással lehet pályázni a kiállításra és a szakértő zsűri eldönti, érdemesek-e az alkotók munkái a bemutatásra.

Ebben az évben a pályázat anyagát két helyen, Budapesten a Vajdahunyad várban a Mezőgazdasági Múzeumban és a pécsi Dómmúzeumban mutatták be.   Az általam beadott hat pályamunka közül négyet a budapesti helyszínen lehetett megnézni.  Egy párban beadott keresztszemes kép-együttest, egy önálló keresztszemes hímzést, egy hímzett dobozt és egy foltvarrott takarót két párnával.

A pályázat ünnepélyes eredményhírdetésére július 26-án került sor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum konferenciatermében.  Erre a megnyitóra sikerült nekem is eljutnom, és néhány fotót is készítettem mind az eseményről mind pedig a kiállított munkákról.

A kiállításról készült fotókat az alábbi linkre kattintva nézegetheted meg:
AMKA 2010 – Magyar Kézművesség Kiállítás >>.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Tojáskészítés Pannával

Panna húsvéti tojást készítettA hét végén rengeteg húsvéti tojást készítettünk Pannával.  Nagyon élvezte.
Az alapötletet még a PECSÁ-ban lestem el, és szép lassan az alapanyagokat is beszereztem hozzá.

A hungarocell-tojásokat tekergettünk körbe-körbe zsinórral, szalaggal, fonallal…   Panna kedvence a “szőrös” tojás lett, azonban azt a legnehezebb készíteni, így csak három készült belőle.

Ezen a képen Panna már Apukájának magyarázza, hogyan is készültek a színes csíkos tojások.

A két kupac tojást ketté osztottuk, hiszen a Panna által készített tojásokat külön gyűjtötte a kis kosarába, és még az oviba is bevitte megmutatni.   (Oda is vittünk tojásokat, így ott fonallal készülnek a Húsvétra a jövő héten az ügyes-kezű gyerekek.)

Ezek itt a Panna által tekergetett tojások:

Continue reading ‘Tojáskészítés Pannával’ »


foltvarazs webruhz