Archive for the ‘Így készül’ Category.

Készül a takaróm – már lassan egy éve…

takarokeszites_02Már tavaly év elején is terveim között szerepelt, hogy végre befejezem a saját ágytakarómat.  Nem, nem kell kétségbe esni, most is van mivel letakarni a fekhelyet, azonban az a foltos takaró még nem az én művem volt.  Amikor beköltöztünk 10 évvel ezelőtt, még varrógépem sem volt, de már szerelmese voltam a foltoknak.   Így az akkori sárgára festett hálószobához választottam egy szép zöld ágytakarót.

Még mindig tetszik, azonban a szoba azóta barackszínű lett, és a melegebb árnyalatok dominálnak benne.

A legutolsó festéskor a függönyt zöldről lecseréltem bordós-lilás színűre, és azt terveztem, hogy néhány hétvége alatt az ágytakarónk is elkészül majd.  Első lendületből a belső blokkok elkészítéséig jutottam, de összevarrni már nem volt lelki erőm.
Szépen három kupacban állt a szekrényben, és várta, mikor kerül újra sorra.

Idén elővettem, és már a takaró fedlapja elkészült.   Összevarrtam a blokkokat először csíkokká, majd az egész belső részt is sikerült egymáshoz illeszteni.  Ezeken a fotókon még nem látszik, de már a kerete is készen van.    Continue reading ‘Készül a takaróm – már lassan egy éve…’ »

A harmadik Heritage virág …

heritage-liliom5_rs-copyElkészült a négy Heritage virágos panelem harmadik darabja.  Még idén szeretném a negyediket is elkészíteni, remélem, az időmbe bele fog félni.

Lassan ugyanis közeledik a Karácsony. Ilyenkor elég sok a teendő, azonban ez a mostani kettő hét alatt lett kész a szekrényből kivételtől az utolsó kontúröltésig.

Most egy kicsit rendhagyó módon készült, és még fotót sem csináltam róla, pedig érdekes volt a köztes látvány.

A keresztszemeket ugyanis most nem sorban csináltam, hanem a két fő színt – amiből a legnagyobb terület van a mintán – a végére hagytam. Így az utolsó két szín nélkül még eléggé hiányos volt a minta, viszont azokat nem kellett a hímzés közben folyamatosan számolni.   A módszer hátránya, hogy a vége így eléggé unalmasra sikerült. Continue reading ‘A harmadik Heritage virág …’ »

Elkészült a keresztszemes, bekeretezték, járt kiállításon és még díjat is kaptam érte

Celtic autumn keresztszemes képMegkapta a keretét a nagy keresztszemes képem.  Egy zöld bársoly paszpartu és egy aranyozott keret dukál az elegáns, gyöngyös szoknya mellé.

A keretezőtől azonnal a Camponába vittem, ahol az idei Országos Keresztszemes Kiállítás és Verseny egyik díjazottja lett.  (A kiállítás képeit hamarosan feltöltöm.)

Már anyni mindent írtam erről a képről, hogy nem is szaporítom tovább most a szót.

Még egy fotót mutatok, ami egy másik fal mellett készült: Continue reading ‘Elkészült a keresztszemes, bekeretezték, járt kiállításon és még díjat is kaptam érte’ »

Már csak a keretezés van hátra… – Celtic Autumn gyöngyökkel

Celtic Autumn cross stitched woman - Celtic Autumn keresztszemes kép

Végre elkészültek a Celtic Autumn keresztszemes képemnek az utolsó öltései. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy néhányszor elátkoztam amgam, amiért a gyöngyök felvarrásába láthatatlan cérnával fogtam bele, de az eredmény kárpótolt a tűből kiszaladgáló fonalért.

Tegnap a keretet is kiválasztottuk hozzá a párommal, s ha minden rendben megy, péntekre el is készül a végső formája a keresztszemes Celtic Autumn képemnek.   Már nagyon várom.

Általában a keretezés nem szokott hangsúlyos lenni  a képeimen, azonban most egy eléggé markáns színt választottunk a képhez.  Hamarosan azt is mutatom.

Még egy közelebbi kép: Continue reading ‘Már csak a keretezés van hátra… – Celtic Autumn gyöngyökkel’ »

Bearanyoztam

autumn-arannyalÚjabb fázis készült el az őszi keresztszemesből.  Már csak a gyöngyök és a keretezés van hátra.

A gyöngyök felvarrásába is belekezdtem már. Azt hiszem mást vártam a gyöngyöktől, bár még nincsen készen.  Valószínű nekem túl sok lesz rajta a csillivilli.  De majd meglátom, ha készen lesz.

:

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Textilfestés Pannával

festett-anyagok3-copy1Ebbe is belefogtam.  Mivel még nem csinálok elég sokféle szerteágazó dolgot :) , ezért a minap – mondjuk van már két hete is – belekóstoltam a textilfestésbe.

Az apropót az adta, hogy meghívtak egy táborba szalaghímzést tanítani, és nem igazán találtam hozzá alapanyagot.  Így nekiláttam, és gondoltam, ha másnak megy, nekem is sikerülni fog. A cél viszonylag pasztelles színek előállítása volt, amire rájöttem, hogy sokkal kevesebb festékkel kellene megoldani ezt a hatást, de így is lettek használható darabok. 

Continue reading ‘Textilfestés Pannával’ »

Autumn – újabb fázis

Autumn keresztszemes képHaladok a keresztszemessel, de nagyon bele kell még húznok ahhoz, hogy az országos kiállításig elkészüljön gyöngyökkel, arannyal és kerettel együtt.

A képről már “csak” az aranyszálas mintarész, és a gyöngyök hiányoznak.  A fémszálas keresztszemes még beleszuszakolható a rámába, de a gyöngyökkel majd bajban leszek.  Kíváncsian várom most már a végeredményt. Continue reading ‘Autumn – újabb fázis’ »


foltvarazs webruhz