Archive for the ‘Szalaghímzés’ Category.

Panna és a szalaghímzés

panna-himezEzen a nyáron is készültünk Kőszegre, s a tábor előtt kíváncsi voltam arra, mit is tud Panna.   Ő persze nem azt választotta, amit majd ott is elkészíthet, hanem inkább lerajzolta, mit is szeretne hímezni a szalagokból.

Kiválogatta a színeket és miután megmutattam neki az öltéseket, egyedül el is készítette a saját is keretezett szalaghímzését.  Egyedül a virágok leveleit segítettem megcsinálni, de azt is inkább azért, mert addigra már elfáradt.

Aztán a táborban alkotott még sok szép más dolgot is. .

Mutatom, miylen lett Panna első önálló szalaghímzése:

dsc_0024

A Kőszegi tábori beszámolót ide kattintva olvashatod el. >>

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Elszámolás – a 2009-es kézimunkás terveimmel

Ígértem néhány napja, hogy leírom, mi is teljesült az előző évben a betervezett kézimunkákból.  Tavaly év elején ezeket terveztem: keresztszemesekfoltvarrás.

heritage-liliom5_rs-copyKezdjük az “elszámolást” a keresztszemesekkel.   A tervezet sorrend majdnem sikerült, azonban a Heritage keresztszemesek közül csak a négy virág készült el.  A liliomról itt láthatsz bejegyzést, a kálát le sem fotóztam még, most épp keretezőnél van.

A toszkánai kép marad erre az évre. …

A Mill Hill konyhai képek annyira tetszettek, hogy nem is egyszer hímeztem ki őket.  Continue reading ‘Elszámolás – a 2009-es kézimunkás terveimmel’ »

2010-es újdonságok az Eszterkézimunkán

hoviragos_udvozlolap_keresztszemes_2Az év első újdonságai javarészt apróságok.  Miért?  Az elmúlt év végén kicsit elhanyagoltam a kézimunkákat és ezért mos csak apróságokat tudok mutatni, szemezgetve az előző év során fel nem töltött képekből.  (No meg jó néhány dolog vár arra, hogy bekeretezzem őket, vagy csak arra, hogy lefotózzam őket.)

Azért leírom, mik is kerültek az apróságok közé.   Tavaly a Foltvarázsra készítettem néhány keresztszemes letölthető mintát, a a mintadarabokat is kihímeztem hozzájuk.  Ezek közül most három került fel az általam készített kézimunkák közé.   Egyike ezeknek ez az itt is látható hóvirág, de feltettem a jégvirágokat, s mivel hamarosan a Valentin nap is közeleg, előkerült ismét a szíves párnám is.    Szintén a keresztszemesek közé került még egy őszi egeres gyöngyökkel díszített kép, egy képeslap, egy szíves esküvőre készült képecske és egy tulipáncsokor is. Continue reading ‘2010-es újdonságok az Eszterkézimunkán’ »

Táborban jártam Kőszegen – csibék, eprek, szívek varrása nagy lelkesedéssel

Eper, szív és csibevarrás KőszegenNéhány beszámolóval adós vagyok,  s azokat igyekszem pótolni.  Első körben a Köszegen töltött napjaimról és az Eszterkézimunkához kapcsolódó csibevarrásról írok néhány sort, és remélhetőleg képeket is mutatok.

A július első hétvégéjét töltöttük a határ-menti városban Pannával és jó néhány másik gyermekkel közösen egy kreatív táborban.

Mint “meghívott” oktató vettem részt a szombati programokon, és próbáltam a szalaghímzés néhány alapöltését megmutatni a lelkes lányoknak.  (A fiúk annyira nem lelkesedtek. :) )   A szalaghímzésről készítet beszámolót a szalaghímzés.hu-n, a linkre kattintva olvashatod el, illetve a délelőtt és a délután folyamán készített fotókat arról, hogy hogyan készültek a hímzések, és milyenek lettek azok, oda már feltöltöttem.

A szalaghímzés végeztével azonban néhányan még ott maradtak repetázni a szalaghímzésből, viszont volt olyan is, aki megelégedett a már elkészített két mintával, és inkább valami mást csinált volna.  Continue reading ‘Táborban jártam Kőszegen – csibék, eprek, szívek varrása nagy lelkesedéssel’ »

Kiállítás 2009. február 9-22.

A Fővárosi Művelődési Házban 2009 február 9 és 22 között minden nap 8 és 20 óra között lehet majd megnézni a kiállított műveimet a Művelődési Ház aulájában és a vitrinekben.

Az első nap még délelőtt a felrakás lesz, de utána zavartalanul lehet majd nézelődni.

Tudom, hogy egy kicsit későn szólok, de ha valaki rám is kíváncsi, akkor 10-én kedden kb 16 órától én is ott leszek s ha már ott vagyok, akkor viszek magammal félkész csibét, baglyot és epreket.  Valentin nap közelségére tekintettel pedig szívecskéket is.   Ha van kedved, gyere el öltögess össze Te is egyet magadnak.

Ha jelentkezel, és lesz elég érdeklődő, akkor elviszem a szalagos dobozomat és aki kíváncsi kipróbálhatja  szalaghímzést is.

Te el fogsz jönni?

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

Meglepetés!!!!

Mostanában a keresztszemeseket és foltvarrást kicsit elhanyagolva más technika felé is kacsingattam.  Ugye kitaláltad, hogy ez a ….szalaghímzés.  Sokat tanultam, ötleteltem és persze varrtam, varrtam, varrtam.

De nem elég, hogy szalaghímzéssel készítettem pár dolgot, sok időt töltöttem a számítógép előtt is.  Ötleteket, információkat gyűjtöttem egy csokorba.

A fenti két dolog eredménye képen hatalmas munka árán megszületett a www.szalaghimzes.hu oldal,  ahol Te is tájékozódhatsz erről a régi-új technikáról.   Kattints a linkre, nézelődj az oldalon, szerezz újabb ötleteket! De vigyázz! Ez is magával ragad, mint a foltvarrás vagy a keresztszemes.

Csak hogy még jobban kedvet kapj a nézelődéshez, íme az egyik oldal képe:

Szalaghímzés.hu

Remélem tetszeni fog az új téma.  Ha tetszik, ajánld ismerőseidnek is!

Írd meg ide, vagy a szalaghímzés blogba a véleményedet!

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

Szalaghímzés tanfolyam Birminghamben

Sokáig gondolkoztam azon, vajon két kisebb, vagy egy nagyobb tanfolyamot válasszak a Quilt 2008 kiállítás látogatásakor. Végül a hosszabb szalaghímző tanfolyam mellett döntöttem.

Szalaghímzés 2008

A fél napos tanfolyamot Martine House tartotta, aki a szalaghímzés hat alapvető öltésével ismertetett meg bennünket. Ha jól emlékszem, 12-en voltunk, mi tanulók és nagyon gyorsan elrepült a három óra. A fenti képet a tanfolyam során én hímeztem, s meg kell valljam nagy kedvet kaptam a szalaggal öltögetéshez.

Az “óra” elején Martina több általa készített szalaghímzést is körbeadott, így megcsodálhattuk miket is lehet készíteni ezzel a technikával. Ami nekem nagyon tetszik benne, hogy mindannyian ugyanazt az alapcsomagot kaptuk meg, s mindannyiunknak más és más végeredmény lett a végén, valamint az, hogy egy viszonylag nagy méretű hímzés készült el bő két óra alatt úgy, hogy eddig még csak egyszer fűztem szalagot a tűmbe – tehát mondhatni teljesen amatőr vagyok.

Írd meg, Neked hogy tetszik a szalaghímzés! Te próbáltad már ezt a technikát? Kíváncsi vagy, miket lehet vele alkotni?

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.


foltvarazs webruhz