Archive for the ‘Tervek’ Category.

Elszámolás – a 2009-es kézimunkás terveimmel

Ígértem néhány napja, hogy leírom, mi is teljesült az előző évben a betervezett kézimunkákból.  Tavaly év elején ezeket terveztem: keresztszemesekfoltvarrás.

heritage-liliom5_rs-copyKezdjük az “elszámolást” a keresztszemesekkel.   A tervezet sorrend majdnem sikerült, azonban a Heritage keresztszemesek közül csak a négy virág készült el.  A liliomról itt láthatsz bejegyzést, a kálát le sem fotóztam még, most épp keretezőnél van.

A toszkánai kép marad erre az évre. …

A Mill Hill konyhai képek annyira tetszettek, hogy nem is egyszer hímeztem ki őket.  Continue reading ‘Elszámolás – a 2009-es kézimunkás terveimmel’ »

2009-es webes terveim

webÍrtam már a kézimunkás terveimről, a keresztszemesekről, a foltos dolgokról, azonban az, hogy itt a blogon és a honlapokon milyen terveim vannak, arról még nem esett szó.

 • Pedig nagyon sok mindent tervezek ám.
  .
 • Először is igyekszem minden hozzám érkező mailt megválaszolni – most egy “icike-picike” lemaradásom van e téren.
  .
 • Próbálom a lapjaimat frissíteni, havonta legalább egyszer itt és a Szalaghímzés.hu-n is újdonságokkal jelentkezni.  Szeretném nagyon gyorsan feltölteni az alapokkal a Foltvarázst is azért, hogy aki kezdőként keresgél a neten könnyen egy helyről juthasson kézimunkás információkhoz.
  .
 • Biztos ismertek már annyira, hogy tudjátok, hogy lesznek meglepetéseim is. Először az Eszterkézimunka blog születésnapjára tervezek egy játékot, és a tavalyi szalaghímzés honlaphoz hasonló dologgal is készülök. Kíváncsivá tettelek?  Hamarosan a részletek is kiderülnek.
  .
 • Tavaly nem sikerült, idén azonban elkészült már az első két saját tervezésű keresztszemesem, és lesz több is.  Az első kettőt itt nézheted meg.

A többi pedig majd még alakul…

Te szoktad tervezni az internetes dolgaidat?

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

2009-es kézimunkás terveim – foltvarrás

anyagokNem oly régen már leírtam, miket is tervezek keresztbe-öltögetni idén, azonban a foltos terveimről nem írtam még.  Így is hosszú lett a lista.

A foltvarrás konkrét leírása egy kicsit nehezebb, hiszen itt nem komplett mintáim, leírásaim vannak, ezt inkább ötlet-szerűen, egy-egy kép hatására, megkeresésre… stb készítem.

Amint láthatod, anyagokkal el vagyok látva.  Ha nem vennék egy cm-nyit sem, akkor is kitartana egész évben. Sajnos tudom, hogy fogok venni.

Amit még konkrétan tudok, és tervezek:

Continue reading ‘2009-es kézimunkás terveim – foltvarrás’ »

2009-es kézimunkás terveim – keresztszemesek

keresztszemes-kaszletek-rsEltelt egy év, s egy új kezdődik.  Ilyenkor kibújik belőlem az “eredeti” szakmám, és összegzek, tervezek.  Az előző év elért eredményeinek az összefoglalását a 2008-as terveim teljesüléséről szóló blogbejegyzésben már olvashattad.

S mint ahogyan az előz ő évben is, leírom, miket tervezek erre az esztendőre. Sajnos/szerencsére ez is csak 365 napból áll, így nem biztos, hogy az összes tervem sikerülni fog, de hátha…

Kezdem a keresztszemesekkel.  Ami már a szekrényben van, annak egy részére már felállítottam egy sorrendet.  Íme:

Continue reading ‘2009-es kézimunkás terveim – keresztszemesek’ »


foltvarazs webruhz