Archive for the ‘Újdonságok’ Category.

2010-es újdonságok az Eszterkézimunkán

hoviragos_udvozlolap_keresztszemes_2Az év első újdonságai javarészt apróságok.  Miért?  Az elmúlt év végén kicsit elhanyagoltam a kézimunkákat és ezért mos csak apróságokat tudok mutatni, szemezgetve az előző év során fel nem töltött képekből.  (No meg jó néhány dolog vár arra, hogy bekeretezzem őket, vagy csak arra, hogy lefotózzam őket.)

Azért leírom, mik is kerültek az apróságok közé.   Tavaly a Foltvarázsra készítettem néhány keresztszemes letölthető mintát, a a mintadarabokat is kihímeztem hozzájuk.  Ezek közül most három került fel az általam készített kézimunkák közé.   Egyike ezeknek ez az itt is látható hóvirág, de feltettem a jégvirágokat, s mivel hamarosan a Valentin nap is közeleg, előkerült ismét a szíves párnám is.    Szintén a keresztszemesek közé került még egy őszi egeres gyöngyökkel díszített kép, egy képeslap, egy szíves esküvőre készült képecske és egy tulipáncsokor is. Continue reading ‘2010-es újdonságok az Eszterkézimunkán’ »

Őszi újdonságok a honlapon

szalaghimzett_doboz_sziv_4Feltöltöttem néhány újabb képet a honalpra, és a kiállítások közé is kerültek újabb beszámolók és fotó-gyűjtemények.

A keresztszemesek közé öt különleges kép és egy dobozka került.  A Celtic Autumn képemet már láthattad a készülése közben, és díjat is kaptam érte azu idei országos keresztszemes kiállításon.

Négy Mill Hill gyöngyökkel is hímzett konyhai képet készítettem még tavaly karácsonyi ajándék képen, de mostanáig valamiért nem került még fel azok fotója a honlapra.

A rózsaágas dobozka készítéséről is beszámoltam itt a blogon részletesen, és most a honlapra is felkerült a doboz képe.

A foltos dolgaim közé most a nyári táborban készült bolygós és tokszán faliképem,  került újdonság képen.

Ugyan nincs még a honlapon szalaghímzés kategória, azonban egy szíves doboz és egy sok-virágos doboztető is felkerült az elkészült munkák közé.  A második doboz leírása már olvasható a szalaghimzes.hu oldalon, és hamarosan a szíves dobozka leírását is közzé teszem.

A kiállítás beszámolói hárommal nőttek az elmúlt hetekben.   Írtam a nyári kiállítások mindegyikéről.

Országos Kézműves Kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban
- beszámoló >>
– képek >>

Országos és Nemzetközi Foltvarró Kiállítás Székesfehérváron
- beszámoló >>
- képek >>

Országos Keresztszemes Kiállítás és Verseny a Camponában
- beszámoló >>
- képek >>

A blogon is sok mindenről írtam még, ráadásul még egy játékra is hívlak, amihez most nem kell, hogy saját blogod, vagy képtárad legyen.  Persze nem is akadály!

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

Nyári újdonságok az Eszterkézimunkán…

kaves_barna_3Már megint elmaradtam kissé a honlap frissítésével, de az elmúlt hetek hőségei miatt, kérlek, nézd el ezt nekem.   Ma azonban nekiláttam, ée feltöltöttem néhány új képet az elkészült munkákról, tettem fel leírást a hogy készül-be és még egy kiállítás képeit is sikerült végre a helyére tenni.

No, de kezdem szépen sorban, mi is történt az utolsó újdonságok óta.   Ha nem jártál azóta a blogomon, érdemes visszaolvasni, mert folyamatosan mutattam, hogyan készült el a 3D dobozom,  és milyen lett a második ékszertartó, miként alakult az Autumn keresztszemesem

Foltoskodtam is egy keveset.  Készült egy foltos takaró évzáróra a tanítványok fotóival, és voltam táborban a Balatonnál, majd az ott készült alkotásaim befejezését is megmutattam. (Na jó, nem mindet, mert van, még a mi befejezésre vár…)

Festettem anyagokat Pannával, s ha már a táborozási szezon közepén vagyunk, hát táboroztunk még egyet Kőszegen, ahol szalagot hímeztünk gyerekkel, és epret, csibét varrtunk ráadásnak.

Voltam négy kiállítás megnyitóján, ebből kettőről már írtam beszámolót, kettővel még adós vagyok, de hamarosan azt is pótolom. A zselízi kiállítás megnyitójáról itt olvashatsz, a nagyoroszi megnyitóról pedig itt.

Mit találsz az újdonságok képei között most?

Continue reading ‘Nyári újdonságok az Eszterkézimunkán…’ »

Újdonságok a honlapon

Megcsavart foltvarrásMár többen jeleztétek, hogy mostanában kevesebb a foltvarrás a kézimunkáim között.  Nost ezt a hiányt szeretném egy kicsit pótolni azzal, hogy néhány új foltos munkát mutatok be a honlapon az újdonságok között.

Érdemes azonban a többi kategóriába is belenézni, mert az új dolgokról több lépet is tettem fel.

Került babatakaró, konyhai falikép és mini házikó az újabb foltmunkák közé.

Azért a keresztszemesek tábora is bővült egy kicsit két bennerrel, és egy keresztszemes képpel.   Ez utóbbinak az elkészülési fázisait itt a blogon is bemutattam.  Most végre kerete is lett a képnek.  Continue reading ‘Újdonságok a honlapon’ »

Februári újdonságok – 2009

borddo_fa_lepkevel_ketto_2Amikor a januári honlap-frissítésről írtam, ígértem néhány meglepetést és azt, hogy a következő frissítéskor már nem a tavaly év végi karácsonyi hangulat lesz az uralkodó az újdonságok képei között.

Hát így is lett.  A meglepetésekről olvashatsz az előző bejegyzésekben és még néhány napig a játékban is részt vehetsz, ha van kedved és szeretnél nyerni valamilyen kézimunka-alapanyagot.

Mivel a februárról mostanában nagyon sokaknak a Valentin nap jut az eszébe, így én is egy kissé rózsaszínre színeztem az újdonságok oldalát.  Igaz, ez csak a véletlen műve.

S hogy miket találsz ebben a hónapban az újabb művek között?  Continue reading ‘Februári újdonságok – 2009’ »

Ami még tavalyról lemaradt – újdonságok 2009 januárban

Rózsaszín foltos babatakaróSok minden csak Karácsony előtt pár nappal, esetleg a két ünnep között készült el és végre eljutottam eddig is, hogy ezeket bemutassam a honlapon is.

A játékokhoz készítettem kisebb és nagyobb madaras faliképeket és Anyósom is adott ajándékba egy-egy két képes madárkás foltot.

A keresztszemesek közül a RICO banner még mindig itt lóg az asztalommal szemben, nincs szívem levenni még.  Idén nem sok Karácsonyi keresztszemest készítettem, legalább ezt élvezem egy kicsit tovább.

A honlapon az Újdonságokra kattintva találsz még zsákocskákat, amelyek minden egyes darabja jó kezekbe került egy-egy ajándék kíséretében.

A babatakaró pedig csak úgy belekerült az utó-karácsonyi kupacba.

kíváncsi vagyok, Te is jártál-e már így, hogy késve készült el egy alkalmi darab és csak később tudtad azt közszemlére tenni.  Írd meg a tapasztalatodat!

.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

Karácsonyra hangolódva

Karácsonyra hangolva

Hát ennek is eljött az ideje. A tegnapi napom azzal telt, hogy a fél lakást átsuvickoltam, ablakokat pucoltam, port töröltem és még hasonló Karácsonyra hongoló mutatványokat vittem véghez.  Lesz még egy ilyen “menet” az ünnepekig, de nem bánom.  Szó szerint kikapcsolódtam.  Még élveztem is.  (Légyszives ne írjátok, hogy akkor menjek hozzátok is, mert az élvezet csak a mi lakásunkra érvényes. :) )

Eközben néhányan tippeltetek arra, vajon melyik is az a karácsonyi kézimunka, amelyiket már idén csináltam abból a tizenháromból, amit a Lehetek a Télapód? bejegyzésben bemutattam. S a nyertes is megvan.

Continue reading ‘Karácsonyra hangolódva’ »


foltvarazs webruhz