Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

2008. februári újdonságok az Eszterkézimunka.hu-n

Ma töltöttem fel néhány új képet a honlapra az újdonságok közé.



Nagy részük még Karácsony és Szilveszter között készült. Kivételt talán a keresztszemes terítő jelent, amit az idei nyaralásunk alatt hímeztem ki. Sajnos akkor az esős idő nem kedvezett a nagyobb kirándulásoknak, így míg a többiek aludtak vagy tévéztek, én szépen kivarrtam egy terítőt.

A két pár törülköző pedig az utolsó pillanatban készült el Karácsonyra és január közepére. Azt hiszem ezeket a darabokat inkább a megajándékozott gyermekek szülei értékelték, mint maguk az ünnepeltek, de azért remélem, hogy idővel ők is örömüket lelik a puha textilekben.

Végül hadd ejtsek néhány szót a két patchworkről is...

A kék macis már régen félkész állapotban volt, de csak most sikerült letűzni, és bevarrni a szélét. Ennek a takarónak az elkészítése nagyon egyszerű volt, szinte semmilyen gyakorlatot nem igényelt. Azért írom ezt, mert tudom, hogy vannak az ismerőseim között néhányan, akik szívesen kipróbálnák a foltvarrást, de nem tudják hogyan is kezdjenek hozzá. Egy ilyen, vagy hasonló takaró pedig nagyon jó első munka lehet bármelyik kezdő foltozó számára.

A csillagos takaró már kicsit bonyolultabb, nagyobb gyakorlatot igénylő blokkokból áll össze. De azért, hogy a haladóbb foltozók se maradjanak leírás nélkül a későbbiekben, a takaró elkészítési menetét lefotóztam, és előbb-utóbb az elkészítési leírás is elkészül hozzá.

Addig is kíváncsian várom, mit szóltok az elmúlt hónapban készített műveimhez.  S amíg ez elkészül, nézegesd meg a legújabb kézimunkáimat!



M.I.Eszter




 

Galéria



Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
  • Szia Eszter!

    Ez a takaró észvesztő. Én ilyet simán el tudnék kékben, vagy fekete-fehérben képzelni az ágyamon. Az újdonságoknál pedig a jegesmacis türcsi a kedvencem lett. Én nem tudom hogy csinálod ezt, én 3 hónapja probálok eljutni egy kép végére, de még mindig nem sikerült.
    Nem biztos hogy jó az nekem ha nézegetem az elkészült munkáidat, mert csak megfájdul a szívem hogy nem érek rá ezzel foglalkozni a másik meg ilyenkor mindig rájövök hogy bizonyos dolgohoz milyen béna vagy . Lásd ugye a foltvarrás :-)).

    Sok puszi Zsú

  • Hahó Eszter!

    Jólmegdícsért Téged ez a Zsuzsa: “ilyenkor mindig rájövök hogy bizonyos dolgohoz milyen béna vagy ….”
    De biztosan nem így gondolta, csak ugye a billentyűzet ördöge…
    Szurkolok Neked, hogy beinduljon a blog, és nagyon sok olyan beírás szülessen itt ami Neked is, és a beírónak is örömöt és eredményességet hoz.

    Guszti

  • Szevasz Eszter!
    Én is nagyon örülök a blognak, bár azt hiszem én még nem nagyon fogok kérdezni, inkább ámulni as sok szépségen.
    Még “csak” egy éve foglalkozom a foltvarrással, még nagyon zöldfülü vagyok, de nagyon lelkes, és már kezdek bátorodni.
    Főleg a tűzéseket szeretem, biztos nem vagyok normális, mert más blogokon úgy látom mások nem lelkesednek érte annyira.
    Minden kézimunkát kipróbáltam már, fiatal koromban népi himzésekkel foglalkoztam, főleg erdélyi, felvidéki szálánvarrott himzéseket készítettem.Sokat kötöttem, horgoltam, makraméztam, aztán szalvétatechnika, üvegfestés. Ahhoz mondjuk fia tehetségem sincs.
    Most a foltvarrás mindenek előtt. Szívok magamba mindent mint, a szivacs, ezért is örülök minden lehetőségnek.
    Minden nap benézek ide ezután is, és nagyon örülök a leírásoknak.
    Egy kritikai megjegyzésem lenne csak a blogfelülettel kaocsolatban, nem lehetne kicsit sötétebb felülettel csinálni? Vagy c sak nálam nagyon halvány?
    Sok szépet
    ÜÖdv
    Farkas Zsuzsa

  • Szia Zsuzska!
    Vannak dolgok, amiknek én is nehezen jutok a végére.
    A két törölköző láttán Panna is igényt tartott egyre, de ő lovat szeretne rá. Egyenlőre ilyen mintám nincs.

    A saját ágyadra pedig majd megvarrod Te a takarót. Eljössz és megmutatom. :).

    Guszti!
    Mivel ismerem a szóban forgó Zsuzskát, tudom, hogy hogyan értette a dícséretet. De úgy látom, Te is jól érted.

    M.I.Eszter

  • Kedves F. Zsuzsa!

    Örülök, hogy tetszik a blog. Remélem, lesz amiben a hasznodra lesz.
    Úgy látom, Te sem ma kezdted a kézimunkát. Biztosan sok szép munkád van már.

    M.I.Eszter

  • Kedves Eszter !Gratulálok a sok szép munkádhoz.Nagyon ügyes és aktív vagy.Tudom ,hogy nem lehet ennél gyorsabban csinálni, de én minden nap megnézem, hogy kaptam-e tőled üzenetet.A honlap indítása sem semmi, de a folyamatos frissítés, az nagy munka /és felelősség /. Ehhez kivánok erőt és kitartást.Izgatottan várom a következő munkadarabot.Üdvözlettel:baliibi54

  • Kedves Baliibi!
    Örülök, hogy tetszik, amit csinálok. Igyekszem időről időre frissíteni a honlap és blog dolgait és a hírlevelet se felejtem.
    Most Crossticher újság mintájából varrok ki két macsekot. Ha elkészül a keretezéssel együtt, akkor a márciusi hírlevélbe belerakom. És hamarosan küldöm a feliratkozottaknak a következő foltvarrás blokkot is.
    M.I.Eszter

  • Kedves Eszter! Gratulálok az aktivitásodhoz, ahogy müveled a kézimunkát.Ráadásul a honlapod is nagyszerü. Már több mint tíz éve foltvarrok, szakköröket vezetek. Sajnos a rengeteg munkámat, amit készítettem, nem tudom bemutatni. Idáig még nem terjedt az internet ismeretem, de ez uton is haladok. Üdvözlettel: vmami

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből