Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

2009-es kézimunkás terveim – foltvarrás

anyagokNem oly régen már leírtam, miket is tervezek keresztbe-öltögetni idén, azonban a foltos terveimről nem írtam még.  Így is hosszú lett a lista.

A foltvarrás konkrét leírása egy kicsit nehezebb, hiszen itt nem komplett mintáim, leírásaim vannak, ezt inkább ötlet-szerűen, egy-egy kép hatására, megkeresésre... stb készítem.

Amint láthatod, anyagokkal el vagyok látva.  Ha nem vennék egy cm-nyit sem, akkor is kitartana egész évben. Sajnos tudom, hogy fogok venni.

Amit még konkrétan tudok, és tervezek:

blokkok

  • Saját franciaágy-takaró befejezése (a blokkok már készen vannak, de még van vele munka bőven)



  • Panna is lerajzolta, milyen ágytakarót, faliszőnyeget és szőnyeget szeretne új lila szobájába.  (Honnan veszek ennyi féle lila anyagot, mint amit elképzeltem, még nem tudom)
    .

  • Szeretnék valami szép faliképet készíteni a nyári kézműves kiállításra
    .

  • Van egy takaró-készítésre megbízásom, ami májusig kell, hogy elkészüljön
    .

  • Keresztlányomnak is ígértem (azaz nagymamájának) egy falvédőt
    .

  • Ha lesz épkézláb ötletem, megpróbálok a Festival of Quiltre ismét pályázni
    .

  • Szeretnék szintén pályázni a Határtalanul-ra is
    .

  • Jó lenne idén is néhány blokkot elkészíteni csak a leírás kedvéért.  Erre van egy 12 hónapra leosztott tervem, de már az elsővel is le vagyok maradva.   :(
    .

  • A foltvarázsra is szeretnék blokkleírásokat, technikai leírásokat készíteni.
    .


Elnézve a listát, nem fogok unatkozni. (Pláne, hogy idén még a varrógép felé sem néztem, s lassan egy hónap eltelt.)

Neked milyen foltos terveid vannak?  Tervezel előre, vagy ahogy érnek az ihletek, úgy valósítod meg a textiles alkotásaidat?  Csak halkan kérdezem meg:  neked is nagy erőfeszítést okoz, hogy ha meglátsz egy anyagot, akkor azt ne vedd meg rögtön - növelve a felhalmozott textil-készleteidet?



M.I.Eszter



Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
  • Hát az én textilkészleteim a Tiéd nyomába sem lépnek :o) de szintén úgy vagyok vele, hogy ha meglátom és beleszeretek veszek belőle. Idei terveim között szerepel, hogy nem vásárolok össze mindent, csak amihez konkrét terv is párosul.

  • Abile,

    Eredetileg én is mindig így tervezem. 🙂
    Azért jó hallani, hogy nem vagyok egyedül ezzel az őrültséggel.

    M.I.Eszter

  • Nekem nincs ilyen anyagkészletem(sajnos),általában kész tervekhez vásárolok. Viszont a rongyoszsákok kincseit próbálom hasznosítani, remélem egyszer elfogy:))A csillagjaid szépen gyűlnek, ezek is tervben vannak az idén.Jó öltögetést kívánok.

  • Nekem is alakul az anyagkészletem. Sajnos, sokszor elcsábulok egy-egy szép anyag láttán. Azért próbálom magam türtőztetni, hogy ne nagyon vásároljam túl magam. Így inkább nem is megyek méterárú felé. 🙂 Csak ha muszáj.

    Terveim között szerepel a nagylányom ágytakarója. És sok minden apróság. Táskák, függöny, falikép, apró ajándékok.

    Gabi

  • Én tavaly augusztustól számítok foltvarrónak, azóta elég szép anyagkészletem gyűlt össze, no nem ennyi mint neked, de annyi igen, hogy gond legyen az elpakolása…egy baj van csak, hogy az sosincs ami kellene! :D…tehát valószínűleg folytatódik az anyaghalmozás :DD Az én terveim nem nagyok, csak mindenki -fű,fa-kap valami foltvarrós dolgot névnapjára. Ezekkel az apróságokból sokat lehet csinálni, s nagyon jó gyakorolásra is, aztán majd idővel jöhetnek a komolyabb dolgok is! 😀

  • Kedves Eszter

    Köszönöm a leveledet és a biztatást, nagyon megszerettem a foltvarrást, nekem is vannak terveim, azt sem tudom melyiket készítsem el, de csak ámulok hogy benned mennyi energia van, mintha nemcsak százlábú de százkezű is lennél. Ennyi energiával amit ránk fordítasz már könyvet is írhatnál a tapasztalatidat és a gyakorlatodat felhasználva.Én sem tudok ellenállni ha meglátok egy szép anyagot az egyiket látja a férjem a másikat nem , így megspórolom hogy morogjon.
    üdv Marianna

  • Kedves Eszter!
    Irigylem a textilkészletedet, én mindig csak annyi és olyan anyagot veszek amire éppen szükségem van. Sajnos a a községünkben nincs rá lehetőségem, így a szomszéd városba kell utaznom, de nem mindig sikerül megfelelőt kapnom. Most egyik kolléganőm kislányának kéne varrnom egy ágyterítőt, lila és rózsaszín színekből (drezdai tányér), de sajnos nem kapok megfelelő anyagot. Szeretném tudni, hogy Te honnan szerzed be. Köszönöm, a terved megvalósításához sok türelmet és jó egészséget kívánok!
    Lívia

  • Lívia!

    A lila színekkel bajban vagyok, mert nekem is abból kell majd most több anyag, hiszen Panna szobája ilyen lett, és az eddigi tapasztalatom szerint nem könnyű ebben az árnyalatban találni anyagokat.
    A helyi három-négy méterárut is áruló üzletben, vagy a Meseboltban szoktam vásárolni. Persze ha utazom valahová és utamba kerül egy méterárus, nehezemre esik nem bemenni, amit sokszor a pénztárcám bán.

    M.I.Eszter

  • Szia Eszter !
    Elöször is gratulálok a munkádhoz.
    Én is nagyon szeretem a kézimunkát . Szabni , varrni , kötni , himezni .Már 10 éves korom ota imádom. Lehet örököltem is édesapám úri szabó volt, és a nagymamámtól pedig a kalotaszegi írásos meg a többi hagyományos varrást.A patchwork varrást pedig Pesten kezdtem el varrni , ahol varrodában dolgoztam és a maradékot nekünk adták. A szükség pedig rá vitt , hogy takarot varrjak , de persze szeretem is .Maradékból kissé nehezebb összehozzni de megéri . További is jó munkát , egészséget kivánok. Edith

  • Szia!
    Gyönyörűek a munkáid!
    Néhány barátnőmmel szeretnénk megtanulni ezt a technikát, tudnál abban segíteni, hogy milyen anyagot vegyünk? Tehát mondjuk pamutvászon, vagy pamut, vagy milyen jó a foltvarráshoz??
    Előre is köszönöm!
    Üdv, Éva

  • Pamut, pamutvászon, karton anyagok ideálisak az első lépésekhez.
    Érdemes egyszínű, vagy apró mintása anyagokat választani.

    M.I.Eszter

  • Megjelent: Patchwork lépésről lépésre
    A Cser Kiadó új könyvének segítségével nagyon sok szép dolgot lehet készíteni, úgymint négyzetmintás párna, válltáska, csipkés párna, illatpárna, tányéralátét vagy akár falikép.

  • Szia,

    A flanel anyag megfelelő a foltvarráshoz szerinted?
    Mert finom puha, és takaróhoz ideálisnak találnám.

    Köszi!

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből