Hogyan készült?

A foltvarráshoz használható kiegészítő alapanyagok

A foltos dolgaid csinosítására több mód is van, s bár ezek nem tartoznak az alapvető - hagyományos - kellékek közé, mégis érdemes figyelni rájuk is kicsit, hiszen egyedi mintát, hangulatot biztosíthatnak az elkészült munkádnak.

CSIPKÉK ÉS SZALAGOK

Az egyszerűbb tárgyak készítésekor kiegészítőként bátran használj csipkét, szalagot. Egy neszesszer biztosan csinosabb egy aprócska csipkétől, a szalagok, fonalak pedig egy-egy modernebb quiltet tehetnek vonzóbbá.

GOMBOK

A gombok lehetnek hasznos darabjai, vagy mutatós kiegészítői egy-egy kézimunkának.  Van, hogy funkciójuk is van, de sok esetben csak díszítő-elemek a készülő munkán.

FERDEPÁNTOK

A munka széleinek eldolgozására használjuk, de vannak olyan technikák, ahol a ferdepántok adják az applikációkat. Vásárolhatod különféle színben és vastagságban őket, de akár magad is elkészítheted őket a kívánt textilből.APPLIKÁCIÓS PAPÍR

Ahhoz, hogy a rátétes technika egyszerűbben menjen, jó, ha van otthon applikációs papír, mely a rátétek kiszabásában, rögzítésében lehet segítségedre.

TÁSKAMEREVÍTŐK

Ha táskák elkészítésébe fogsz, általában nem elegendő hozzájuk a hagyományos viles.  A faluknak sokkal merevebbnek kell lenniük, így a bélésük során különféle táskamerevítő anyagokat használhatsz. Kaphatsz belőlük vékonyabb, és vastagabb darabokat.  Mindig az adott munka határozza meg, melyiket is használd.Persze ezeken a kellékeken túl is bizonyára sok egyéb hasznos - és haszontalan, de használt - alapanyag kerül egy sokat látott foltvarró kezei közé. Itt azonban csak a sokszor használtakat soroltam fel. Ha eszedbe jut valami hasznos alapanyag, amiről szerinted érdemes említést tenni még, kérlek, írd meg a hozzászólások között.

Az alapanyagok megismerése után hadd mutassam be most a foltvarrás eszközeit.A foltvarrás alapok további cikkei:

- A foltvarrás története dióhéjban
- A foltvarráshoz szükséges alapanyagok
- A foltvarrásnál használható kiegészítő alapanyagok
- Elengedhetetlen foltvarró eszközök
- Kiegészítő (extra) foltvarró eszközök
- A foltvarrás előkészületei
- Foltvarrás kézzel, vagy géppel
- Az elkerülhetetlen vasalás
- Foltvarrás blokkok
- A blokkok összeillesztése
- A foltmunka keretezése
- Hátlap, bélés, tűzés
- Mire figyelj a tárolásnál, szállításnál
- A foltvarrás kombinálása hímzéssel

Szólj hozzá

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből