Rólam

Rólam

– ami a kézimunkákat illeti, dióhéjban


Keresztszemeseket és gobelineket hímzek.

Keresztszemest sokat és sokfélét, immár lassan 10 éve. Többnyire Lanarte készleteket varrok, de sok más “márkát” is kipróbáltam már. A képeimet a honlapon megtalálod itt.

Ezzel a hobbival már jó néhány ismerőst megfertőztem, olyanokat is, akik elsőre csak legyintettek rá. Aztán jött a kérdés: “Hogy is csinálod ezt? Hol lehet ilyet beszerezni?”
Én ilyenkor már csak mosolygok. Tudom, hogy megkapta a “fertőzést”.

A gobelinekről sokat nem tudok mondani. Régebben ezek hímzésével teltek estéim, de ez számomra előfutára volt a keresztszemeseknek. Azért gobelinek képeit is megtalálod a honlapomon.

Foltvarrok

A patchwork viszonylag újabb hobbi. 2005 szeptemberében mentem el az első foltos foglalkozásra Tökölre. Azóta keresem a technikákat, nézem az újságokat, olvasom a fórumokat és varrok. Van ami jól sikerül, van ami kevésbé, de mindre nagyon büszke vagyok. Tavaly év végén befejeztem életem első franciaágyra való takaróját is. És nyáron az egyik faliképemmel elnyertem a Pest Megye legjobb kézművese díjat.

A foltozással kapcsolatban rengeteg tervem van, remélem mind meg is tudom valósítani majd. Szeretnék olyan szintre fejlődni benne, hogy én taníthassak másokat. Tudom, addig még nekem is sokat kell a varrógép és vágótábla mellet dolgoznom.

Szalaghímzek

2008-ban Birminghamban jártunk a Quilt Fest 2008 rendezvényen – ahol egyébként a saját képeim közül is bezsűriztek kettőt.  Itt vettem részt egy szalaghímzést oktató tanfolyamon.  Azóta lelkesen végzem ezt a tevékenységet is. Sőt a szalaghímzéssel kapcsolatosan egy oktató honlapot is készítettem, ahol aktár Te is megtanulhatod az alapöltéseket és néhány alapötletet is kaphatsz.

szalaghimzeshu

Kötök

Leginkább Pannának (ő a lányom). Neki ugyanis rendkívül gyorsan készülnek el a pulcsijai. Még…

Szalvétázom, gipszet festek, üveget festek, szalaghímzek

Néha-néha. Díszítésként, ajándékba, oviba, és mikor milyen újdonságot látok meg valahol. Ezek inkább fellángolások, mint folyamatos tevékenység, bár a szalvéta-technika időről időre előkerül, ha másként nem. egy-egy ovis kép erejéig. Az így készült dolgokat itt nézheted meg.

– és aminek semmi köze a textilekhez

Kis családommal lassan egy évtizede élünk Szigetszentmiklóson.


Kedvenc férjem elviseli a kézimunkás bogaraimat, és én sem nézem (mindig) ferde szemmel, amikor szinte csak a lábát látom kilógni az autóból hifi-szerelés közben.
És persze ő ért jobban az informatikához, így mind a honlap, mind pedig a blog technikai része az ő érdeme (is).

Panna lányunk egyenlőre egykeként próbálja – nem is eredménytelenül – átformálni az életünket. Természetesen hat évnyi élettapasztalattal a háta mögött mindenről határozott véleménye van és néha olyan “szövege”, hogy leesik az állunk.
Minden hónapban, amikor megkapom kedvenc magazinomat, megmutogatja nekem, melyikeket varrjam ki belőle. (ezt is, ezt, ezt,is….)

A kézimunkázás számomra tényleg hobbi. Sem közelről, sem távolról nem kapcsolódik a hivatalos szakmámhoz. Legalább nincs összeférhetetlenség.
Diplomám szerint közgazdász vagyok, és kontrollerként dolgozom immár hat-hét éve (jelentéseket készítek, kimutatok, számolok, és próbálom “emberi” nyelvre lefordítani a számvitel adatait).

2008 végén azonban a kézimunkához kapcsolódó üzletbe is belevégtam a fejszémet.   A keresztszemesek és a blog sikere adták az ötletet, hogy elkészüljön a saját webáruházam.  A Foltvarázs Kézimunka Webáruházban Te is megtalálhatsz sok féle keresztszemes készletet, szalaghímzés kellékeket, foltvarró eszközöket, és persze még sok más egyebet is.  Kattints a képre és máris a webáruházban találod magad!

foltvarazs_banner_468x60

Egyenlőre ennyit rólam. Ha másra is kíváncsiak vagytok, kérdezzetek bátran.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből