foltvarazs
 
szalaghimzes
background

Általános iskolás korom óta foglalkozom folyamatosan valamilyen kézimunkával. Csak a technika változik.

Legelőször a kötőtű került a kezem ügyébe. Ez a szerelem eltartott egészen a főiskoláig. Sok pulcsi készült el a Budapest-Miskolc között közlekedő vonatokon.

A főiskolán ismertem meg a gobelin technikáját, jó néhány képet készítettem belőle, amit a galériák egyikében meg is nézhetsz.

Amikor Szigetszentmiklósra költöztünk, egyik gobelin-beszerző utamon láttam meg a keresztszemes készleteket és vettem meg életem első kis csomagját, amiből egy kép készült – sajnos ezt már nem tudom bemutatni, mert rögtön el is ajándékoztam. Ebben az időben éppen Angliában voltam, ahol rengeteg témába vágó színvonalas magazint lehet kapni, és ahonnan számlatan témát lehet meríteni. Néhány kisebb kép és apró használati tárgyak kihímzése után belefogtam nagyobb képek varrásába is. A repertoárom megtekintheted a keresztszemes képek, terítők és egyebek között.

Régi vágyam volt a foltvarrás-technikájának elsajátítása, amire a „Tököli öltögetők” körében került sor 2005 szeptemberétől. Igyekszem ebben a témában is fejlesztgetni a tudásomat, és csak remélni tudom, hogy az elkészült műveimmel örömet is okozok azoknak az ismerőseimnek, akiket ebből a hobbimból származó ajándékokkal ajándékoztam meg.

Mindemellett a mai napig elég sok – nem feltétlenül textillel kapcsolatos – kreatív technikát is kipróbáltam. Ilyen a szalvétatechnika (decupage), az üvegfestés, a matricafestés, porcelánfestés … Szerencsére a családom is tolerálja a hobbijaimat, sőt Panna lányom néha még be is segít egy-egy dolog kivitelezésébe és örömmel használja a neki készített dolgokat is.

en a tulipanos keppel panna lanyom segit varrok