Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

News February 2008 February at Eszterkézimunka.hu

Today I have uploaded my newest needlework’ photos to the NEWS category.

Most of them were finished between last Christmas and New Year’s Eve.  Maybe the only exception from this time is the cross stitched tablecloth that was stitched during last year’s summer-holiday. The weather was rainy at that time so there was no way to go for longer walks and that meant that during the time while the others were sleeping or watching TV, I was slowly stitching this tablecloth.

The two pairs of towels were stitched in the last but one minutes - one of them for Christmas and the other one by the middle of January.  I think these pieces will be much more appreciated by the parents than the children who originally received them.  But I also hope that a bit later the kids will also be happy about their unique towels.

And last but not least please let me write about the two quilt blankets, too.

The blue one was ready to finalise it for a while but I have time to make the last stitches to be ready for introduction. The work on this blanket was really easy, and did not need any special knowledge. The reason why I wanted to share this information about this quick project is that some of my friends try to stitch quilts but don’t know how to start.  A blanket like this could be a very simple and easy way to start quilting.

The quilt blanket with stars was a bit of a challenging one. This one is slightly bigger, and the blocks are more complicated.  Since I do not want to leave the intermediate quilters without any task, I have documented the quilting process and a tutorial will be published soon on how to make this pink bedcover.

While I write the mentioned tutorial, please feel free to share your comments on my latest needlework. 

Till that time please check out the new needlework!

 M.I.Eszter


GalleryWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
 • Szia Eszter!

  Ez a takaró észvesztő. Én ilyet simán el tudnék kékben, vagy fekete-fehérben képzelni az ágyamon. Az újdonságoknál pedig a jegesmacis türcsi a kedvencem lett. Én nem tudom hogy csinálod ezt, én 3 hónapja probálok eljutni egy kép végére, de még mindig nem sikerült.
  Nem biztos hogy jó az nekem ha nézegetem az elkészült munkáidat, mert csak megfájdul a szívem hogy nem érek rá ezzel foglalkozni a másik meg ilyenkor mindig rájövök hogy bizonyos dolgohoz milyen béna vagy . Lásd ugye a foltvarrás :-)).

  Sok puszi Zsú

 • Hahó Eszter!

  Jólmegdícsért Téged ez a Zsuzsa: “ilyenkor mindig rájövök hogy bizonyos dolgohoz milyen béna vagy ….”
  De biztosan nem így gondolta, csak ugye a billentyűzet ördöge…
  Szurkolok Neked, hogy beinduljon a blog, és nagyon sok olyan beírás szülessen itt ami Neked is, és a beírónak is örömöt és eredményességet hoz.

  Guszti

 • Szevasz Eszter!
  Én is nagyon örülök a blognak, bár azt hiszem én még nem nagyon fogok kérdezni, inkább ámulni as sok szépségen.
  Még “csak” egy éve foglalkozom a foltvarrással, még nagyon zöldfülü vagyok, de nagyon lelkes, és már kezdek bátorodni.
  Főleg a tűzéseket szeretem, biztos nem vagyok normális, mert más blogokon úgy látom mások nem lelkesednek érte annyira.
  Minden kézimunkát kipróbáltam már, fiatal koromban népi himzésekkel foglalkoztam, főleg erdélyi, felvidéki szálánvarrott himzéseket készítettem.Sokat kötöttem, horgoltam, makraméztam, aztán szalvétatechnika, üvegfestés. Ahhoz mondjuk fia tehetségem sincs.
  Most a foltvarrás mindenek előtt. Szívok magamba mindent mint, a szivacs, ezért is örülök minden lehetőségnek.
  Minden nap benézek ide ezután is, és nagyon örülök a leírásoknak.
  Egy kritikai megjegyzésem lenne csak a blogfelülettel kaocsolatban, nem lehetne kicsit sötétebb felülettel csinálni? Vagy c sak nálam nagyon halvány?
  Sok szépet
  ÜÖdv
  Farkas Zsuzsa

 • Szia Zsuzska!
  Vannak dolgok, amiknek én is nehezen jutok a végére.
  A két törölköző láttán Panna is igényt tartott egyre, de ő lovat szeretne rá. Egyenlőre ilyen mintám nincs.

  A saját ágyadra pedig majd megvarrod Te a takarót. Eljössz és megmutatom. :).

  Guszti!
  Mivel ismerem a szóban forgó Zsuzskát, tudom, hogy hogyan értette a dícséretet. De úgy látom, Te is jól érted.

  M.I.Eszter

 • Kedves F. Zsuzsa!

  Örülök, hogy tetszik a blog. Remélem, lesz amiben a hasznodra lesz.
  Úgy látom, Te sem ma kezdted a kézimunkát. Biztosan sok szép munkád van már.

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter !Gratulálok a sok szép munkádhoz.Nagyon ügyes és aktív vagy.Tudom ,hogy nem lehet ennél gyorsabban csinálni, de én minden nap megnézem, hogy kaptam-e tőled üzenetet.A honlap indítása sem semmi, de a folyamatos frissítés, az nagy munka /és felelősség /. Ehhez kivánok erőt és kitartást.Izgatottan várom a következő munkadarabot.Üdvözlettel:baliibi54

 • Kedves Baliibi!
  Örülök, hogy tetszik, amit csinálok. Igyekszem időről időre frissíteni a honlap és blog dolgait és a hírlevelet se felejtem.
  Most Crossticher újság mintájából varrok ki két macsekot. Ha elkészül a keretezéssel együtt, akkor a márciusi hírlevélbe belerakom. És hamarosan küldöm a feliratkozottaknak a következő foltvarrás blokkot is.
  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter! Gratulálok az aktivitásodhoz, ahogy müveled a kézimunkát.Ráadásul a honlapod is nagyszerü. Már több mint tíz éve foltvarrok, szakköröket vezetek. Sajnos a rengeteg munkámat, amit készítettem, nem tudom bemutatni. Idáig még nem terjedt az internet ismeretem, de ez uton is haladok. Üdvözlettel: vmami

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!