Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

Országos kézműves seregszemle a Vajdahunyad várban

AMKA Kézműves kiállítás 2011Idén július végén-augusztus elején ismét megrendezésre került az AMKA szervezésében a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a Magyar Kézművesség 2011 és a Négy Évszak Kézműves szemmel című kiállítás.

Ezen az éves megmérettetésen a szakmai zsűri által válogatott, kézzel készült tárgyak seregszemléjén, idén sem csalódtam.  Remek tárgyakat láthattam, a mikor ellátogattam a kiállításra. (Sajnos idén a megnyitó-ünnepségről lemaradtam egyéb teendőim miatt.)  Jó megfér és kiegészíti egymást a különféle kézművesek által készített művek sokasága.

Találkozhatsz természetesen textilekkel - hagyományos és modernebb hímzéssel, varrással, textil-babákkal, zoknibábokkal... -, kerámiákkal, szalmából készített figurákkal, fafaragásokkal, busó-álarcokkal, igényesen megmunkált bőrükkel, számomra hihetetlennek tűnő gyöngy-ékszerekkel és persze még sok más szépséggel.

Az általam idén benyújtott három pályázati anyag mindegyike bekerült a kiállításra, sőt ez egyik sorozattal még egy díjat is kiérdemeltem.

Idén csak keresztszemesekkel pályáztam, a négy részből álló virág-panelekkel, a két részből álló dobozokkal és egy nyári vidám hímzéssel.

 Keresztszemes dobozok


Látogass el Te is a kiállításra! Megteheted hétfő kivételével július 16 és augusztus 7 között 10-17 óráig.  A kiállítást a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban közvetlenül a bejárattal szemben találod.

Arra az esetre, ha nem sikerül a múzeumba eljutnod, ide feltöltöttem a kiállításon készített fotókat.  Nézd meg őket, érdemes!

Magyar kézművesség 2011 - kiállítási fotók >>>

Íme néhány fotó kedvcsinálónak:

AMKA 2011 kézműves kiállítás01


AMKA 2011 kézműves kiállítás02AMKA 2011 kézműves kiállítás03


AMKA 2011 kézműves kiállítás04


AMKA 2011 kézműves kiállítás05


AMKA 2011 kézműves kiállítás06AMKA 2011 kézműves kiállítás08


.

M.I.EszteWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!