Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

Bólogatók otthona – Panna hercegnős zsákja

Az úgy kezdődött ...,

hogy Panna kapott még Karácsonyra bólogató kisállatokat.  Sokat.  Mert még nincs elég apróság itthon.   Azóta ezeket gyűjti.  (Azelőtt hercegnőket, lovakat, kutyákat...)

Természetesen a bólogatókat az oviban is be kellett mutatni.  Azonban ennyi minden már nem fér el a zsebben.  Okos gyerek, szerzett magának zacskót hozzá.  Szép zöld csíkosat.  Reggel belepakolt mindent, irány az ovi, kipakol mindent belőle.  Jön a foglalkozás, belepakol, majd ismét ki.... Alváshoz is kipakolja őket szépen sorban az ágyába.  A zacsi meg zörög.
Első nap még elmegy, de mikor már egy hete zörög a legnagyobb óvatosság mellett is az alvásnál, mondta, hogy kellene neki valami, amiben beviheti a bólogatókat a csoportba.

Megígértem hát, hogy varrok az állatoknak egy zsákot.  Panna választotta az anyagokat, a magasságot pedig a minta adta.   A zsák belső rétege csillagos lett, és a zsák szájánál kipróbáltam ezt az új ferdepántot (Ketté van vasalva és a közepére csipke van horgolva. Reklám: itt több mintában is láthatod)

Panna hercegnős zsákjaAzért, hogy ne kelljen minden alkalommal megkötni, a zsinórra tettünk egy gyors-zárat, és a zsinór másik része akasztóként is funkciónál.
A zsák két rétegét néhány helyen körben összevarrtam, így nem csúsznak el a rétegek.

Amióta a zsák elkészült, ki sem nagyon esik Panna kezéből, és persze nem csak a bólogatókat tartja benne.  Néha csodálkozom is azon, hogy bírja el egyedül. :)
(megj.: a mosást is bírja a zsák, mert hát kosztűrőnek azért nem mondanám a színét.)

.M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
  • Én sem győzöm a lányomnak alkotni a zsákokat… 🙂

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!