Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

Where there is Christmas all year around

Egész évben Karácsony Skóciában


We spent 2 weeks in Scotland after visiting the quilt show in Birmingham.

On one of the days we stopped next to a glass making factory, and just next to it we saw a Christmas accessory shop – in the middle of August. Since we had time we went there to check out the shop. We found a well-equipped Christmas gift shop inside. It looked nice, but we never thought to find this in the middle of August.

The place itself gave me a nice feeling. I became waiting  for Christmas within a couple of minutes. Even Panna was enthusiastic when she went back to the angels, stars and Santas several times. As you can see on the pictures Panna was sitting next to the small Santas….

Within the shop itself all the different coloured decorations received separate small houses. There we could see detailed decorations, nature ones, elegant ones and rainbow coloured ones also. In a separate room different kinds of Christmas trees were decorated. I took some photos, which you can see Bellow:

Egész évben Karácsony2


Like a real street.


Egész évben Karácsony3


There was a huge Christmas tree on the middle of main square.


Egész évben Karácsony4


 The raindeer were on the roof.


Egész évben Karácsony5


 One more Santa in the line...


 Egész évben Karácsony6


 My favourite house was this one


 Egész évben Karácsony7


 Full with glass angels...


 Egész évben Karácsony8


Ideas for advent calendars


Egész évben Karácsony9


But I have to tell you that in the middle of August it was a bit boring to listen to Christmas music. I belive if I would have listened to this music all year around I wouldn’t have any idea how to feel that christmas feeling at the right time of the year. The shop assistant told me that she enjoys this mood all year around.

I don’t know what is your opinion about the advertisement and Christmas feeling starting from October in the big supermarkets, but I definitely don’t like it. I know that this is a business … But Christmas should not mean spending money on gifts but about family and love. It seems to me that we are spending more effort on outward show than in looking after family.

Of course I am also preparing for Christmas. I am stitching, decorating and I am sure I will be cooking and baking cakes also. But I will try to keep all this within limits.

How do you prepare for Christmas?



M.I.Eszter



Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
 • Kedves Eszter!Köszönöm a hírlevelet.Izgalmas volt bepillantani egy kicsit az életetekbe. Nagyon tetszik, hogy kedvesen, finoman, szeretetre méltóan irogatsz a levelekben.Nekem már felnőtt lányaim vannak, Pesten élnek /Ibike 29-et töltötte, Erika27-et. Pesten jártak főiskolára, egyetemre, ott is maradtak dolgozni. Ha érdekel, az iwiwen láthatod őket / Bali Erika-Era és Ibolya- Ibke /Mi minden ünnepet együtt ünnepelünk. Közösen készülünk, bár a főzést-sütést én csinálom, de a többibe besegítenek. A férjem bevásárol, a lányok dekorálnak. Nagyon-nagyon szeretem, amikor hazajönnek. Többnyire kimegyünk Faddra, ott van egy szép üdülőnk. Nagy hely van, szomszédok, barátok. Lehet korcsolyázni, sétálni.Ha megunják, bejönnek Tolnára a társasházba.Ebben az évben nagyon sokat szeretnénk kint lenni, feltőltődni, és egy kicsit meghízlalni őket. Na nem én leszek a vasorrú bába, csak nagyon soványnak látom őket. Rengeteget dolgoznak. Az ajándékokat gyakran sk. csinálom. Vásárolni csak apróságokat szoktunk egymásnak.Mégegyszer köszönöm a hírleveleket.Gratulálok a szép és okos nagylányodhoz. Neked jó egészséget kívánok :Baliné-zibi

 • Irigykedve néztem milyen szép helyen jártatok,remélem az élmény maradandó,és kreativitás növelő volt.Puxa Hajni

 • Kedves Eszter! Köszönöm szépen a hírleveleket. Én mindig nagyon tiszteltem azokat az embereket-, köztük Téged is, akik ennyi csodálatos dolgot képesek létrehozni, főleg ha tudásukat másokkal meg is osztják. Én gyönyörködöm és csak próbálkozom a foltvarrással a segítségeddel.(Kisebb- nagyobb sikerrel, még van mit tanulnom!)Sok erőt kívánok a munkádhoz: Kinga

 • Kedves Eszter! Köszönöm hírleveleidet, egyenlőre gyüjtőgetem mintáidat is, mindig találok valami mást, amit úgy érzem előbb kell megvarrnom. Általában én is saját készítésű ajándékokat csinálok, de azért az unokák kapnak kész “termékeket” is. További sok szép varrogatást és kirándulást kívánok: Gabi

 • Eszter:)
  Szerintem nekem is sok lett volna egy idő után a negédes karácsonyi cucc:)

  Viszont a kérdésed pont telibe talál: idén forradalmasítom a karácsony körüli hercehurcát.

  Eddig az volt, hogy ad-hoc alapon díszítgettem a házat, december elejétől (üvegmatrica, díszek, fényfüzér, illat, stb.), készülgettem lelkiekben és anyagiakban :D, aztán 24.-étől kezdődött a tortúra: koránkelés, kaja, süti, ebéd, ajándékozás, pihi. Másnap egyik családlátogatás, harmadnap másik családlátogatás, együtt meg alig voltunk.

  Két ünnep között ugyebár munka, és a fa azonnal elkezd kókadozni…

  Most azt találtam ki, hogy az egész hónapot a karácsonyra szánjuk :)) Tudom, ez ellentmond a negédes elleni érzésemnek 😀

  Lehet, hogy durván hangzik, de műfenyőnk lesz, viszont már elsején elkezdjük díszíteni, saját készítésű díszekkel.
  Még nem tudom konkrétan, hogy mik lesznek rajta, de Marcival szeretnék alkotni, és a lányomat is bevonni. (Elvégre divattervezőnek tanul, vagy mifene:D)

  Így nem egy nagy-nagy rohanásból és kapkodásból álló készülődés lesz, ami három nap alatt lezajlik végül, hanem egy egész hónapos ünnep ha úgy tetszik, ami alatt egészen biztos, hogy kettesben tudunk maradni a férjemmel is 😀

  Egyébként mi karácsonykor (26-án) ismerkedtünk meg, 31-én házasodtunk (rá egy évre), tehát nekünk ez egy nagyon sűrű időszak, és nagyon ünneplős időszak, de valahogy mindig olyan faramuci módon, gyorsan letudva sült el eddig.

  Majd beszámolok, hogy sikerült 😀 (Lehet, hogy jövőre visszacsinálok mindent, nincs kizárva:))

 • Kedves Eszter!Mindig örülök, ha hírlevelet kapok tőled.Nagyon szeretek varrogatni, csak ritkán tudok rá időt szakítani.Elárulok egy titkot, van egy karácsonyi zene cd-m, és amikor fáradt vagyok hallgatom és friss erőre kapok tőle,ezt bár mikor megtehetem.Számomra a karácsonyi ünnep nem az ajándékok napja,hanem a szeretet, családi együttlét, egymás szeretete.Már évek óta készítünk magunknak és egymásnak apróbb ajándékokat, hasznos apróságokat.Sok erőt,kitartást kívánok a munkádhoz, mindíg olyan szépeket alkotsz.annazsuzs

 • Annazsuzs,

  Ezek szerint nálad is egész évben lehet Karácsony. Nálam a Rómeó&Júlia cd nem akar kiesni a kocsiból. A párom már röhög rajta, de én akkor is szeretem.
  Mostanában pedig egy gyereklemez nagyon vidám dalai szólnak sokat.

  Rita,
  Remélem, sikerül a kivitelezés is az egy hónapig tartó ünneplésre.

  Eredetileg mi is szilveszterre terveztük az esküvőnket 1999.-ben. Aztán október 2-a lett belőle. (nem, nem jött még Panna, más okai voltak az előrehozatalnak)

  A készülődés, ajándék-készítés nélunk már elkezdődött, még szerencse, hogy Panna nem éri el a díszeket, különben a lakás összes korlátján, gombján kilincsén és minden egyéb kilógó helyen már gömbök díszelegnének. 🙂

  Gabi, Kinga, Hajni,

  Kszönöm.

  Zibi,

  Nálatok biztosan szép lesz az ünnep. Amikor a család összegyűlik az nagyon jó.

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!
  Nagyon érdekes volt bepillantani segítségeddel egy másik világba, ami így szerintem is nagyon tömény lehetett. Azért a sok csilli-villi között biztos találtál egy- két olyan dolgot, ami tényleg tetszett Neked is.
  Nálunk a karácsonyi készülődés Adventkor kezdődik. Kirakom a megszokott dekorációkat /ha valami kimarad, lányaim reklamálnak/, közösen megbeszéljük, kinek mi lesz a dolga, mit főzünk és sütünk. A vendágjárásnak is évek óta kialakult menetrendje van, csak abban változik, hogy milyen finomság kerül az asztalra.Náunk nincs szaloncukor a fán, csak szalmadíszek és eddig arany-piros díszek, de idén végre sikerült gyönyörű narancs-terrakotta színű díszeket találnom, ehhez igazítom a szoba dekorálását.
  Nagyon várjuk már, nem az ajándékok miatt, mert az igazán csak jelképes lesz, inkább hogy együtt lehetünk, nem kell rohanni, jut idő együtt sétálgatni, beszélgetni, hasalni a nagy ágyon és jókat nevetgélni. Talán hó is lesz, akkor aztán igazi hóember is állhat az ablakunk alatt. És persze a madárkákról sem feledkezünk meg!!!!
  Üdv: P. Kati

 • Kedves Eszter!
  Felejthetetlen élményben lehetett részed a nyaraláson!Köszönöm, hogy megosztottad Velünk! Nagyon várom következő leveledet! Jó munkát és mellé jó egészséget kívánok!
  Lívia

 • Kedves Eszter!

  Köszönöm a hirlevelet,nagyon örültem neki mert imadok dolgokat kesziteni karácsonyra.Nagyon tehetsegesnek talallak es remelem igy is folytatod.Itt nyar van, szamora az igazi karácsony az amit Magyarországon töltöttem 8 évestöl 25-ig.Es probalom azottani hangulatot elöl varazsolni,a ferjemnek es a fiamnak.Remelem eben az evben is csikerül.

  Kivanok minden jot.Es köszönöm szépen.

 • Kedves Maria!

  karácsonyig még lesz a Hogyan készül?-ben is némi apróság az ünnepi dekoráláshoz. Hátha abból is meg tudsz valamit valósítani.

  Azért én egyszer kipróbálnék egy nyári Karácsonyt. (egyszer.) 🙂

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!!
  Köszönöm szépen,hogy megosztottad a nagyközönséggel ezt a karácsonyi csodát!!Én karácsonyfadísz mániás vagyok és elhatározásom,hogy el fogok menni erre a helyre,,,de meg szeretnélek kérni,hogy írd meg nekem a pontos város ,vagy falunevet,hogy pontosan tudjak tervezni!!!Előre is nagyon szépen köszönöm!Bernadett

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!