Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

FoltTopic exhibition at Újpest

FoltTopic kiállítás

What do you think the internet is good for?  It is a meeting point of people as well as a source of information. There are people who are posting under their names directly but there are ones who are not willing to share their thoughts even under nicknames. And we also have several groups meeting on the web but organising real meetings in the real world as well.

I am also a member of a group, who are chatting on the Index forum on a daily basis about needlework – mainly quilts. This forum started in early 2000 and since then we have written more than 54000 comments. There is no day without any comment on this topic but I am also sure that there are several additional people following a topic without commenting on it.

And the reason why I' write about this forum is the following:

We organised an exhibition based on the quilts of the forum-members. The main work of the installation and organisation is thanks to Violini.  Today we spent our morning in Szabó Ervin Liblórary in Burapest to put the quilts in their final place.  There were 25 participants at this exhibition so we received a lot of quilts…

I hope the participants don’t mind me listing their names here.

Őszike, Borcsamama, Dixike12, Ildibea, Editsokadik,

Katafa, Katafolt, Évi36, Nana56, Titkos,

Pjulcsy, Ezkriszti, Gubike, Maple, Zsuzsuci,

Márta néni, Maria.Vargane, Lean, Mártamásé, Violini,

Lonci, Cicvarek, Komórka, Magda néni, Boszi99, Gabicza

(I found only the listed links, if anyone else has a link to share, please send it to me and I will correct the list.)

So we are (25 of us) - inside and outside of our country borders – able to say that we are members of a community and we are making memorable things.  You can see how many places we come from on this map.  

 FoltTopic térkép


And at this point I would like to say thank you to Violini for the organisation of this event and of course for those ones who were participationg today at the establishment. Special thank you to those husbands who were taking care of our children during our hard work today.

If you are interested in how these quilts were put on the wall click on the following link…M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
 • Kedves Eszter!

  Én nem le, hanem fel szeretnék kerülni a listára, mert lemaradtam – Gabicza – és van képtáram is : http://gabicza.xfree.hu

  Köszi – Gabicza

 • Kedves Gabicza!

  Bocsánat, lehet, hogy előző listát másoltam az Indexből. De most már Te is ott vagy a résztvevők között.

  M.I.Eszter

 • Köszönöm Eszter, jó volt olvasni ezt a kis össze-
  foglalót a Fórumunkról, és látni a sok gyönyörű folt-
  munkát a kiállításról (meg a szorgalmas lányokat, akik
  berendezték).
  Nagyon jó ez a tépkép a helységnevekkel!

  Az én képtáram linkje, mit tegyél fel légyszives a
  listára:

  http://maria-vargane.xfree.hu

  Szeretettel üdvözöllek:

  Maria

 • Szuper ötlet,csodálatos munkák,lelkes emberek…Gratulálok!
  Kívánok még sok szépséges kiállítást!

 • Köszönöm a képes beszámolót,nagyon hangulatos és életteli!
  Meg a segítséget is,persze.Megtisztelő ennyi szépség közt kiállítani.

 • De kár hgy ilyen messze lakok. De így is átéreztem a hangulatot. Eszembe jutottak azok a kiállítások, amiket áldott emlékű edzőm szervezett. Puritán nő volt, meglepett, hogy egy gyönyörű estélyi táskával jött a kiállítóterembe. Abban tartotta a kalapácsot, fogókat, mérőszalagot, szögeket, stb.

 • Kedves Eszter!
  Szeretnélek megkérni,hogy a FolTopik tabló képét vedd le légy szíves a képtárból,amíg a kiállítás tart,mert Maple azt kérte,ne tegyem fel a netre ez idő alatt. Tegnap kellett volna mondanom nektek fotózóknak,de elfelejtettem.Köszi!

 • Most látom,hogy sajnálatos módon Cicvarek is lemaradt a listáról.

 • Cicvarek rajta van a listán. A tabló képet (gondolom itt a szövegre gondolsz) levetetem, de ahhoz férj kell.

  M.I.Eszter

 • Köszi,a szemem meg a zsebemben hordom,úgy látszik 🙂

 • Kedves Eszter és Topikos Lányok!
  Örömmel fedeztem fel barátokat, ismerősöket a kiállítás képeiről. Én csak egy nagyon kezdő és elfoglalt foltos vagyok, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy csak nagyon kicsit értek a számítógéphez és nem tudom, hogyan tudnék bejutni a topikba, vagy fórumra ahol én is tudnék veletek kommunikálni és nem maradnék le egy ilyen eseményről. Próbálok az ismeretségi körömben találni valakit aki segít megoldani ezt a problémámat, de eddig még nem sikerült ráakadnom. Köszönöm Eszternek és loma6-nak hogy ha áttételesen is,de kicsit be tudok kapcsolódni a foltoskodásotokba. Sok szerettel üdvözlök mindannyiotokat Linda

 • Kedves Eszter!
  Itt irok Neked, mert remélem, hogy ezt biztos megkapod. Örülök, hogy személyesen sikerült megismerkedni Veled és aranyos kislányoddal. Nagyon szépen megkérnélek, hogy én egy körvarrás faliképet csináltam, amit Te voltál olyan kedves és lefényképezted. Ha nem esik nehezedre megtudnád nekem küldeni a képet? Ugyanis most elég magasan van és nem biztos, hogy jó képet fogok tudni csinálni. Mikor az emeleten a könyvek előtt csináltad a képet, akkor közelről látszik.
  Másik kérdésem a karácsonyi blokkokkal kapcsolatban lenne. Úgy gondoltad, hogy a 12 blokk mintegy sampler lenne egy kép? A szineket mi válogatjuk össze, Te csak útmutatót adtál, igaz?
  Kösz szépen válaszod: Marianna (Komórka)

 • Kedves Marianna,
  A két képet küldöm, és majd a kiállítás megnyitóról szóló beszámolóba is beteszem. Remélem szombaton is találkozunk.

  A 12 blokk nem egy méretű lesz, és nem is 12, csak 11 + összeállítás. Az én blokkjaim egyszer készültek el, ezekkel a színekkel. A színek csak útmutatás, akár kék-fehérből is jól mutathat.

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!
  Meglepetés a következő helyen:http://silerika-kreativ.blogspot.com/
  Üdv:Erika

 • Kedves Eszter! A várba ott voltam a kiállitáson,de a Topikos találkozóra sajnos nem tudta elmenne,de igy sokat láttam belőle a feltett képekről.Ebben reménykegtem,hogy sokan fényképeznek és fel is teszik,nem csalódta bár igy azért még sem olyan mint ott lenni.Nagyon szépek a munkák,és látszik,hogy jó volt a hangulat.Legközelebb én is eltudok talán menni! További szép napot:Gabi

 • Kedves Eszter !

  Én is megköszönöm a képeket, amit készitettél, nagyon jó volt ez a találkozó, és remélem lesz folytatás.

 • Én is remélem, hogy a FoltTopic-nak lesz foyltatása.

  M.I.Eszter

 • Eszter!
  Csak gratulálni tudok a lepedőkhöz!!
  Óvónő vagyok, és tudom milyen nagy kincs, ha valaki besegít.
  Valaha /17 éve/ varrtam egy szép faliképet, a Csillagszemű juhász- meséje alapján. Ott diszeleg régi csoportom falán. Az összel új csoportba költöztem a falikép nem “jöhetett” velem. Most nézem a kopár falakat, s nincs pénzem anyagra, és már a szemem sem bírná, hogy olyan szépet készítsek, ami éke lenne csoportomnak.
  Nem szeretem a kommersz, vagy nagyon cifra dolgokat. A tél közeledtével tartok tőle, hogy a kicsikék meghülnek majd a mesesarokban. Rengeteg alkotó munka kell egy terem otthonossá tételéhez és ebben bizony a jól megválasztott textil főszerepet kaphat. Ha netán bárki e sorokat olvasván szívesen besegít akor anyaggal, akár bármi aprósággal a makos@freemail.hu-n megtalál.Várom további leveleidet.
  Márta

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!