Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

Irány Birmingham!

Narancs - barna virágos foltvarrott faliképTavasszal, amikor még csak bontogattam webes szárnyaimat, láttam a Foltvarró Céh honlapján egy lehetőséget.  Európa egyik legnagyobb foltos kiállítását szervezik minden évben Birminghamben, Angliában.  Erre azonban nem csak a szervező országból, hanem Európa többi részéről is lehet jelentkezni.


A pályázatomat már májusban postára kellet adnom, s épp tegnap találtam a postaládában a részvételi cetliket, amiket a foltokra és a dobozokra kell rögzíteni. 
 

Két kategóriában neveztem be erre a kiállításra, s csak reménykedem abban, hogy az általam készített képek lesznek olyan szépek és színvonalasak, mint az ott kiállított többi alkotás.  A kapott levél szerint,  több, mint 1000 quilt lesz kiállítva ezen a rendezvényen.

Kíváncsi vagy, én milyen képpel pályáztam?  Eddig ezt a két képet nem láthattad sem itt a blogon, sem pedig a honlapon.  De most íme, itt vannak a róluk készült fotók:

Narancs-barna foltvarrott falikép


Kék zsinóros foltvarrott kép


A foltok elkészítésén túl éppen a megfelelő méretű akasztóhelyet varrtam még a képek hátuljára, mert az előírás szerint legalább 8 cm-nek kell lennie.  Az enyémen kb hat cm-es rés volt eredetileg. :(

Az akasztók felvarrása után már csak be kell megfelelően csomagolni őket úgy, hogy ne törjenek meg, ne gyűrődjenek össze (és lehetőleg ne arany-árba vigye ki a szállító cég a valamilyen irányú túlmérete miatt).  Sajnos nem lehet őket egy csomagban küldeni, mert a rendezés előírta a külön képek külön csomagolását is. Végül aztán mindkét kép esetében a hajtogatás mellett döntöttem. 

Most úgy tűnik, a kiállításra én is ki tudok majd menni, így annak a lebonyolítására is kíváncsi vagyok.  Gondolom a kiállításon kívül a workshopokban, az oktató programokon is számos újdonságot láthatok majd.  Egyenlőre azon gondolkozom, hogy két kisebb, vagy inkább egy nagyobb tanfolyamra jelentkezzek-e be arra a napra, amit a kiállításon szándékozunk tölteni.  A két rövid tanfolyam egy karácsonyi dísz technikájának megismerése és egy alap szalaghímzés tanfolyam lenne, míg a nagyobb, három órás előadáson a szalaghímzés bővebb rejtelmeibe vezetnének be.

Te melyik tanfolyamot választanád inkább?  A két rövidet, vagy az egy hosszabbat?M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
 • Tegnap egy kedves ismerős segítségével elindult a két foltos képem hosszú útjára. Valamikor a jövő héten meg is érkezik a kívánt helyre.

  M.I.Eszter

 • Hű, ez jó ! Nagyon jó, hogy ki tudsz jutni ! Gratulálok a résztvételhez is, remélem értékelni fogják a szép alkotásaidat !
  Én a szalaghímzésre nem neveznék be. A karácsonyi dísz érdekelne. Ugye beszámolsz majd mit láttál???!!!

 • Elizaniko,
  Persze, hogy beszámolok majd. Képekben, leírásban. Valamikor augusztus vége felé.

  M.I.Eszter

 • Eszter, gyönyörűek a munkáid, remélem a zsűri is annak itéli majd.
  Engem nagyon érdekel a szalaghimzés technikája, lehet, azokat a tanfolyamokat céloznám meg, ha módomban lenne választani.
  Érezd nagyon jól magad és sok új élménnyel gazdagodva, feltöltődve várunk vissza a tapasztalatok átadására.
  Oviszünet, iskolaszünet miatt ügyeletes nagyi vagyok, aug.végéig pihen a varrógép és a himzőkeret.
  A bagolykészitést, eperkéket, pipivarrást beterveztem rossz idő esetére, ha már minden társasjáték a könyökünkön jönne ki. Köszi a szemléletes leírásokat.
  Üdvözöllek
  mari

 • Nagy szépek ezek a munkáid is, gratulálok a részvételhez.
  Én mivel nagyon kezdő vagyok a két rövid tanfolyamra jelentkeznék mert biztos új dolgokat ismerhetek meg.

 • etiketto,
  Valószínű a szalaghímzést választom majd én is.

  M.I.Eszter

 • A második munkád tetszik jobban, az nagyon egyedi.
  Te aki olyan szépen hímzel, és van fantáziád, a rövidebb tanfolyamon is el tudsz sajátítani annyit amennyivel elindulsz, és majd itthon kiszélesíted a tudásod.

 • Mártanéni,
  Köszönöm a dicséretet. Közben befizettem a jelentkezést és a hosszabbat választottam, bár többen a két rövidre szavaztatok, mégis inkább arra húzott a szívem. (vagy a tűm.) Biztos, hogy érdekes és tanulságos lesz. Kicsit tartok attól, hogy a tanfolyam után kevés lesz 4 óra a kiállításra, de nem lenne ez másként a két kicsi esetében sem, mert azok később kezdődnek és valószínű csak annak az elejére érnék oda.

  Biztos, hogy sok fotót fogok készíteni, már nézegettem is, hogy a gépbe kell még tartalék memória. 🙂

  Az biztos, hogy a kiállítás végéig maradunk, már csak azért is, mert a végén visszaadják a két munkámat.

  M.I.Eszter

 • Én mind a két képre szavazok, nagyon jók, a második eredetibb, de az első jobban tetszik a több dimenziója miatt.

 • Kedves Eszter!
  Nem régen varrok foltot és minden után kutatok,amiből tanulni tudok.Nagyon tetszett a 2 képed és az elsőt terveztem már régen,hogy megvarrom.Csak nem tudom hogy szabjam ki:(((
  Ha tudnál némi infót küldeni,megköszönöm.

  Foltos üdvözlettel:Vigkata Gyuláról

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!