Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

Mindenki másképp csinálja …

Felvilágosító könyv tiniknekTe is kerültél már olyan helyzetbe, amikor egyik lábadról a másik lábadra állva határozott "Hááááát...." tal kezdtél el egy mondatot gyermeked kérdésére, és fogalmad sem volt arról, hogy is magyarázd el neki - az egyébként teljesen logikus kérdést - az ő szintjén.  Kitalálom!  A téma a szex, szerelem és a két nem közötti különbséggel volt kapcsolatos.  Ugye nem sokat tévedtem?

Panna még csak öt éves, de már jó néhány ilyen pillanatot éltünk át mi is.  Mióta óvodás egyre gyakrabban ecseteli a fiúk és a lányok közötti különbségeket és válaszokat vár olyan kérdésekre, hogy hogyan kerül a pici baba az anyukája pocakjába, vagy hogy miért szőrös apa arca, és miért nem az - szerencsére - anyáé.  Nálatok is előfordultak már ezek a kérdések?

Persze mindenki másképp csinálja.  Van aki beszél virág-nyelven a méhecskékről,  ... van olyan család, ahol bátran leülnek a gyerekkel a szülők és őszintén tabuk nélkül megbeszélik a felmerülő kérdéseket, és van olyan család is, ahol meg sem említhetőek ezek a kérdések, mert már a kicsi gyerek korától belenevelik a gyerekekbe azt, hogy a szexualitással kapcsolatos témák tabunak számítanak.  Így mire eljön az igazán fontos kérdések ideje, talán fel sem meri tenni a kérdéseit a kiskamasz és inkább társaitól próbál hol jó, hol pedig kevésbé jó információkhoz jutni.  Igaz, nem egyszerű erről beszélni, pláne nem akkor, ha nem tudjuk, hogyan is fejezzük ki magunkat a gyerek nyelvén.  Te melyik csoportba tartozol?

Felvilágosító könyv tiniknekEgy kedves könyvkiadással foglalkozó ismerősöm hívta fel a figyelmemet egy nemrégiben kiadott olyan könyvre, ami talán segítségedre lehet a "kényes" témákkal kapcsolatban akkor is, ha szülő vagy, és akkor is ha már nagyszülőként próbál az unokád bizalmas kérdésekről beszélgetni Veled.

Kattints a képre és rendeld meg közvetlenül a kiadótól ezt a könyvet!

A Felvilágosító könyv tiniknek szexről és szerelemről úgy került kidolgozásra, hogy azt akár az óvodás gyermekeddel együtt is tudd lapozgatni, majd később a kiskamasz akár önállóan is levehesse a polcról, ha valamilyen témában információra van szüksége.

A nyelvezete pedig kifejezetten a mai fiatalok szófordulataival próbálja segíteni még könnyebb megértést. A különböző fejezetek pedig lehetővé teszik, hogy ha egy téma felvetődik, azonnal a megfelelő résznél lehessen a könyvet felütni.

Ha a könyv képére kattintasz, akár bele is lapozhatsz a könyvbe, vagy közvetlenül a kiadótól rendelheted meg azt.

S ha már a kiadó lapjára kattintottál, javaslom nézd meg a bal alsó sarokban a "Szögletes tojás?"-t is.  Én nagyon jól szórakozom ezen a könyvön (is).

Kíváncsi vagyok, nálatok Nálatok hogyan történik a felvilágosítás, mert az az érzésem, hamarosan én is intenzívebben is szembe kerülök majd ezzel a kérdéssel. Írd meg, Te hogyan  csinálod!M.I.Eszter
Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
  • Nálunk elég gördülékenyen ment a felvilágosítás. Leültünk beszélgetni, rajzolni, és azt hiszem az oviban is zajlik a felvilágosítás a gyerekek között. :o)

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!