Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Mindenki másképp csinálja …

Felvilágosító könyv tiniknekTe is kerültél már olyan helyzetbe, amikor egyik lábadról a másik lábadra állva határozott "Hááááát...." tal kezdtél el egy mondatot gyermeked kérdésére, és fogalmad sem volt arról, hogy is magyarázd el neki - az egyébként teljesen logikus kérdést - az ő szintjén.  Kitalálom!  A téma a szex, szerelem és a két nem közötti különbséggel volt kapcsolatos.  Ugye nem sokat tévedtem?

Panna még csak öt éves, de már jó néhány ilyen pillanatot éltünk át mi is.  Mióta óvodás egyre gyakrabban ecseteli a fiúk és a lányok közötti különbségeket és válaszokat vár olyan kérdésekre, hogy hogyan kerül a pici baba az anyukája pocakjába, vagy hogy miért szőrös apa arca, és miért nem az - szerencsére - anyáé.  Nálatok is előfordultak már ezek a kérdések?

Persze mindenki másképp csinálja.  Van aki beszél virág-nyelven a méhecskékről,  ... van olyan család, ahol bátran leülnek a gyerekkel a szülők és őszintén tabuk nélkül megbeszélik a felmerülő kérdéseket, és van olyan család is, ahol meg sem említhetőek ezek a kérdések, mert már a kicsi gyerek korától belenevelik a gyerekekbe azt, hogy a szexualitással kapcsolatos témák tabunak számítanak.  Így mire eljön az igazán fontos kérdések ideje, talán fel sem meri tenni a kérdéseit a kiskamasz és inkább társaitól próbál hol jó, hol pedig kevésbé jó információkhoz jutni.  Igaz, nem egyszerű erről beszélni, pláne nem akkor, ha nem tudjuk, hogyan is fejezzük ki magunkat a gyerek nyelvén.  Te melyik csoportba tartozol?

Felvilágosító könyv tiniknekEgy kedves könyvkiadással foglalkozó ismerősöm hívta fel a figyelmemet egy nemrégiben kiadott olyan könyvre, ami talán segítségedre lehet a "kényes" témákkal kapcsolatban akkor is, ha szülő vagy, és akkor is ha már nagyszülőként próbál az unokád bizalmas kérdésekről beszélgetni Veled.

Kattints a képre és rendeld meg közvetlenül a kiadótól ezt a könyvet!

A Felvilágosító könyv tiniknek szexről és szerelemről úgy került kidolgozásra, hogy azt akár az óvodás gyermekeddel együtt is tudd lapozgatni, majd később a kiskamasz akár önállóan is levehesse a polcról, ha valamilyen témában információra van szüksége.

A nyelvezete pedig kifejezetten a mai fiatalok szófordulataival próbálja segíteni még könnyebb megértést. A különböző fejezetek pedig lehetővé teszik, hogy ha egy téma felvetődik, azonnal a megfelelő résznél lehessen a könyvet felütni.

Ha a könyv képére kattintasz, akár bele is lapozhatsz a könyvbe, vagy közvetlenül a kiadótól rendelheted meg azt.

S ha már a kiadó lapjára kattintottál, javaslom nézd meg a bal alsó sarokban a "Szögletes tojás?"-t is.  Én nagyon jól szórakozom ezen a könyvön (is).

Kíváncsi vagyok, nálatok Nálatok hogyan történik a felvilágosítás, mert az az érzésem, hamarosan én is intenzívebben is szembe kerülök majd ezzel a kérdéssel. Írd meg, Te hogyan  csinálod!M.I.Eszter
Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
  • Nálunk elég gördülékenyen ment a felvilágosítás. Leültünk beszélgetni, rajzolni, és azt hiszem az oviban is zajlik a felvilágosítás a gyerekek között. :o)

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből