Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

NE keresd! Nincsenek letölthető keresztszemes minták.

Az alábbi sorokat már lassan egy éve írtam eredetileg, amikor még híre hamva, sőt még ötlete sem volt a webáruházamnak.  Ezt fontosnak tartottam az elején megemlíteni, a félreértések elkerülése végett.  Fogok én még kapni ezért a cikkemért úgyis eleget, s lehet, hogy rendszeres látogatóim is zokon veszik majd. ...  Hát ennyit elöljáróban.

Több olyan honlapot is találsz az Interneten, ahol különböző gyártók keresztszemes mintáit letölthető formában megtalálod. Ha csak ilyen minták miatt jöttél, ki kell ábrándítsalak, az én honlapom és blogom nem ilyen.

(Itt most nem azokról a ténylegesen ingyenesen közkinccsé tett mintákról beszélek, amelyeket azok tervezője töltött fel valamilyen weblapra, hanem azokról, amelyeket a tervezők és forgalmazók engedélye nélkül lettek elérhetőek. A DMC, Anchor, Dimensions, Lanarte, … stb mintái.)

Több olyan e-mailt is kaptam, hogy bizonyos képek mintáit küldjem el, vagy cseréljem el. Eddig sem tettem ezt, és ezután sem fogom. (Kivételt képeznek a már nem fellelhető minták) És még lelkiismeret-furdalásom sem lesz emiatt. Viszont szívesen segítek a készletek, vagy minták legális beszerzési helyeinek felkutatásában, esetleg elmondom azt, hogy az egyes mintákat én milyen forrásból szereztem.

Tudom, hogy a fenti mondatok keményen hangzanak. Nem akarok senkit sem meggyőzni arról, hogy ne a webre feltöltött mintaívek alapján készítse el saját munkáit. Rájöttem, hogy ez szélmalomharc, én pedig nem vagyok Don Quijote. Az indokaimat azért leírom, hátha sikerül valakit meggyőznöm azokkal.

Mivel az Internet terjedésével a nagyobb gyártók is rájöttek arra, hogy a mintáik így is terjednek, az újabb készletek mintaívein többnyire már nincsenek rajta az egyes kódokhoz tartozó színek. A kész kép fotója alapján nem hiszem, hogy be lehetne azonosítani pontosan például öt fajta egymás mellé varrt zöld fonal színét. Persze lehet azt hímezni 2-3 zöld árnyalattal, de soha nem lesz olyan, mint amilyenre tervezték azt. Egy nagyobb kép esetén pedig még csak nem is olcsóbb, ha az összes színárnyalatot külön-külön meg kell venni hozzá.

Ráadásul, ha a neten jobban terjednek ezek a minták, akkor a gyártók kisebb példányszámban fogják csak tudni eladni a termékeiket, azonban a profitelvárásuk ettől valószínűleg nem fog változni. Ez szerintem három dolgot eredményezhet, melyek egyike sem tetszik igazán nekem.

Egyrészt magasabb áron kerülnek a boltokba az új készletek, azaz a következő készleteim beszerzésekor mélyebben kell a zsebembe nyúlni.

Másrészt kisebb eladott példányszám mellet valószínűleg kevesebb pénzük marad a fejlesztésekre, aminek következtében vagy kisebb lesz az új készletek választéka, azaz egyre több egyforma kézimunkát fogunk készíteni, vagy silányabb lesz azok minősége, de gondolom ez már Neked sem tetszene annyira.

A fent leírtakkal vitába lehet szállni, de az álláspontomat nem lehet ezzel kapcsolatban megváltoztatni.M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
  • Nekem van annyi ujságom, amiben vannak minták és elég nekem. A keresztszemes ujság nézegeté más mint a foltos ujságok nézegetése, ahonnan ötletet kapsz. Esetleg egy-egy városkép rajza jó lenne, de nem elektronikusan. Igy én ebben a műfajban teljesen igazat adok Neked.

  • Ismételjem meg a hozzászólásom, mert nem vagyok robot?

  • A robot kérdést nem értem. 🙂 A többivel egyetértek.

    M.I.Eszter

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!