Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

We took photos

Since I make my quilts it is always a challenge to show my blankets and wall hangings in the way I wish to show them. Usually I take these pictures at home and they can be nice but I was looking for a place where I could display my quilts in different way, maybe with better circumstances.

In the same time I am a bit interested to see someone else's perspectives during the photographing of my needlework.  So I was happy to hear from one of our photographer friends offering a half day of photography both of me and my needlework.  Only the place where we could take these photos, was missing.

 

Keresztszemes fotózás, Székesfehárvár


We didn’t need any special place to take photos of me, since only some lights and plain walls were needed. So the first task was to take these pictures.  This day has started with an hour long make-up session.  Since I am not using make-up in my everyday life it was interesting to see what a change could be made by a small amount of make-up painted onto my face by two hands.  At first sight the make-up seemed too strong for me but both the makeup woman and the photographer confirmed that this level of make-up is needed for a better result.  Fortunately this feeling soon disappeared as soon as I got the instructions how to stand, on how to hold my head and where to look, smile… etc.

The photo taking lasted for a half day and it was very good despite the fact that both of us became tired by the end of this event. Niki Kelko – the photographer – spent additional hours with these pictures to make them ready and write them to a CD.

My husband also took a couple of photos of me after I arrived home, too.  I think these photos are great also.

We found a nice place for the quilt and cross stitched projects to be photographed. We went in one afternoon to Székesfehétvár to one of the most beautiful furniture shops I have ever been. This shop sells Demko beds and we got a chance to use these pieces of furniture to take our photos, making some chaos in the boring days of the shop assistants. J

We arrived there with a full-packed car carrying cross stitches and quilts.  In the first hour we only checked which positions would be good to take the photos. I believe that most of the best pictures had been taken in the second hour. We were standing on ladder, laying on the floor, switching on and off the lamps to get the best light and we were also working on finding the best positions.  I felt myself very well here as well. In this place not only Niki took photos but my husband and even I used our camera as well. It is interesting to see the differences between the pictures taken by a professional and by us of the same subject. I found a lot of good photos in both of the groups. You can find a couple of photos at the end of this post.

During this afternoon we also tried out the comfortable beds and looked around in the shop, too. You can find all kind of glasses, textiles and pictures here to make your bedroom more comfortable and intimate.  You can find more details and information about the shop here: (http://www.bioalvas.hu/naturhome.html)

Unfortunately I have not always had this kind of chance to take pictures of my needlework so the following pictures will be taken in the usual way at our home.

I am interested in how you take your pictures of your needlework to be able to present them on the web.

You can find more pictures in this gallery:

" order_by="filename" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]Macis kép Keresztszemes tulipánok Kocskás takaró közelrőlM.I.Eszter.

foto_onarckep-200x300Photos were taken by :
Kelkó Niki

http://werkfoto.hu/

.

.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
 • Nem vagyok már kezdő a fotózásban, a saját gépem képességeit és határait ismerem – elég régi gép, keveset tud -, a beállításokban azonban teljesen amatőr vagyok. A legfontosabbnak azt tartom a műveim fotózásánál, hogy minél több látsszon belőlük, és minél kevesebb háttér legyen. Örök gondom a tükröződés a keretezett képeken, pedig mindig nonreflexiós üveggel kérem, és mégis… Néhány képet feltettem a netre: http://picasaweb.google.com/oiduft/SajTKZimunkIm
  Egyszer talán lesz rá elég időm, hogy normális, jó minőségű képeken örökítsem meg a munkáimat, mostanában azonban főleg csak futtában készített fotókra futja az időmből. 🙁

 • Szia Eszti!
  Ügyesek voltatok! Jók a képek, várjuk a többit!
  Kati

 • Kedves Eszter!Gyönyörűek a képek, megérte a fáradságot.Bár én eddig is nagyon élveztem a látványt.Tiszteletre méltó ez az elán,ez az önzetlenség.Mégegyszer gratulálok és sok erőt a továbbiakhoz. Üdvözlettel:Zibi

 • Kedves Eszter,

  Nagyon jó képek születtek, ügyesek vagytok. Sajnos az én kedvencemről – hintalovas babás – pont nincs fent nagy totál. Talán majd legközelebb?

  Igen, igen, ránk számíthattok legközelebb is, a kolléganők szerint öröm volt veletek dolgozni!

  Üdv – ngy

 • Oiduft,
  A cicás-egeres párna nagyon tetszik.

  Kati,
  Előbb utóbb lesz több is… Nem lehet mindent egyszerre. 🙂

  Gyöngyi,
  Egy “féltotál” van fenn, itt.
  Majd egy totált is teszünk fel, a Te kedvedért.

  M.I.Eszter

 • Nem tudom jól láttam-e, de portré nincs a képek között.
  Hol találom?
  Mariann

 • Mariann,

  Még nincs fenn portré.
  De hamarosan teszek fel azt is, jó?

  M.I.Eszter

 • Szia Eszter!Nekem nemtul régen van internetes lehetőséem,éshonlapom nincs.Magmról annyit Dunaújvárosban élek ,szeretek varrni a foltvarrás kikapcsol,a helyi foltos csoportban is tag vagyok.Sok munkám készült már különösen a maci,baba az aplikállás amit szeretek csinálni de persze foltvarrás sok tecnikáját ki próbáltam már.Tetszenek a munkáid a xszemes képek mindig tetszettek de nekem sajnos már nincs türelmem ehhez a műfajhoz.A fotókhoz a helyszint tök jól kitaláltad szépek lettek.Én is lefotozom a munkáimat mindig ha lesz blogom majd meg lehet nézni.A csillag mintát köszi megfogom varrni,de mostanában kevés az időm,ugyanis van egy tűndéri fiu unokám akire sokat mi vigyázzunk a papájával mert a lányom tanul.Hát azért megjegyzem ez a helyzet még csak fokozodik mert a másik unokám a nyáron érkezik akit nagyon várunk.Szeretném megkérdezni hogy azt az anyagot amiböl egy baba takarot varrtál és állatok vannak rajta hol vetted?Na most már befejezem hiszen ez már nem csak a véleményemröl szólt.Remélem azért nem neheztelsz rám. Üdvözöllek és várom a következö jelentkezésedet Marcsi

 • Szia Eszter!
  Nagyon jók a képek, igazi felüdülés nézegetni őket….
  E.

 • Oiduft,
  Egy jó fotó nem mindig a gépen múlik, sokkal inkább azon, aki megnyomja a gombot. A gép vagy segít vagy nehezíti csak a munkát. A honlapon lévő legrégebbi képek még egy olyan 1.3Mp-es géppel készültek, aminek még kijelzője se volt. Mondjuk az egyszerűsége látszik a képeken is.
  A következő gép az már a Nikon akkori csúcs kompaktja volt. Még mindig jó gép, csak nagyon lassú. Nemrég vettük meg a Nikon D40-et és első időben nem bírtuk letenni és még most is nagyon élvezzük vele a fotózást. Ez már jó a gyerekhez, a tárgyfotózáshoz…
  De ahogy Eszter írta, kapva kaptunk az alkalmon, mikor felvetődött a lehetőség, hogy egy profi csinálja meg a képeket. Niki komoly felszereléssel, meg tudással látott munkához és mindig mentünk a környékére, hogy mit miért csinál. Azért arra is büszkék vagyunk, hogy nekünk is sikerül nagyon sok jó képet összehoznunk.

  Ami még kellett a képekhez a helyszín is volt. Hiába próbálgattunk itthon, sehogy se lehetett jó beállítást, perspektívát találni pl. az ágytakaróhoz (tudjátok, a hálószobát alvásra használjuk, így mérete ezt a célt szolgálja teljesen kényelmesen).
  Gyöngyi felajánlása egy kiváló lehetőséget biztosított. Egy gyönyörű bolt, ahol van hely a fotózásra is (persze vásárlásra is, de mi most nem azért mentünk). Az nagyon érdekes volt, hogy a kinti fény hogyan változtatta a benti hangulatot. Mikor mentünk esett a hó, de fotózás közben párszor meg kisütött a nap. Teljesen más világ!
  Amit nem igazán sikerült teljesen jól lefotózni az a Gyöngyi által “reklamált” gyerektakaró. Az a kiságy a bejárati fal mellett volt kicsit rossz fényviszonyokal. Ha arrébb vittük, akkor a falvédővel ne tudtuk összehangolni, ha meg a helyén volt, akkor a világítás nem volt tökéletes. Ezért készült főleg részletkép belőle (persze lehetett volna még jobban felforgatni a boltot, de már addigra is adtunk elég feladatot az eredeti állapot visszaállítására :-))

  Bali Jánosné:
  “Gyönyörűek a képek, megérte a fáradságot.Bár én eddig is nagyon élveztem a látványt.Tiszteletre méltó ez az elán,ez az önzetlenség.”
  Egy mű elkészítése többszörös élvezetet nyújt:
  – már a kiválasztásnál
  – Eszternek kikapcsolódás a készítése is
  – mikor elkészül
  – mikor végre be van keretezve
  – amikor elbüszkélgethet vele ismerősöknek vagy kiállításon
  – ha a fotózás során sikerül megvalósítani a mit szeretnénk
  – mikor kikerül a honlapra, blogra
  – és akkor is mikor személyre és konkrét műre vonatkozó dicséret érkezik
  (talán azt nem tudjátok, de a gyakorlat az, hogy nagyon sokszor emailben kapunk válaszokat, véleményeket … és már ajándékot is ( http://eszterkezimunka.hu/blog/?p=22 ). Ekkora válik egy kellemes hobby már felelőséggé is. Itt már ígértünk és teljesítünk is. Tudjuk, hogy sokan várják az újdonságokat, képeket, leírásokat…
  Van nagyon sok ötletünk még a honlap, bloggal, emailekkel kapcsolatban és van nagyon sok lehetőségünk már amit majd veletek is szeretnénk megosztani.
  De van egy fontos elv még mindig, hogy ez Eszter hobbyja, ami már egyre komolyabb (művek elkészítése, honlap, blog, emailek szerkesztése, kiállítások…)

  Mivel most majdnem egy egész új bejegyzést írtam, így fejezem is.
  Végezetül, örülünk, hogy folyamatosan és stabilan nagy érdeklődésre tart számot az oldal és. hogy aktívan is részesei vagytok. Ez nagy erőt és lelkesedést ad, hogy van értelme ennek a “munkának” is. Ezért egy nagy köszönet jár mindenkinek.
  Gyertek legyetek aktívak! A szerényebbek akár emailen, a rutinosabbak pedig akár itt a blogban.

  Imi (a segítő férj)

 • Szia Eszter !

  Nagyon szépek a képek, de ha ezek a gyönyörű munkák nem lennének nem lennének a képek sem.
  Ez így egy szuper páros!
  Remélem akad némi időt, hogy további csodás dolgot alkoss.
  Továbbra is lenyűgöz lelkesedésed, s a megállapított maximalista hozzá állásod a dolgokhoz.
  Üdvözlöm segítődet, s lányodat.

  Éva

 • Kedves Eszter!

  Nagyon szépek a munkáid, csak ámulok azon a gyönyörű ágytakarón amit Székesfehérváron fotóztatok. A többi kép is gyönyörű. Én is Székesfehérváron lakom.
  Mostanában nagyon kevés időm van varrni, sokat vagyok az unokáimmal, de igyekszem ezt a sok szépet megcsinálni.
  Üdvözlettel: Ilona

 • A képek gyönyörűek, az elkészült munkákról csak rébuszokban tudok nyilatkozni. Köszönöm, hogy részese lehetek ennek a kreatív, használati és dísztárgyakat készítő folyamatnak.

  Még egyszer köszönöm!

  Fodor Katalin

 • A gondjaim nekem is hasonlóak, az ágytakaró fotózáshoz kell két ember, süssön a nap, ne fújjon szél, és szegények elzsibbadnak, mire végre el tudom kattintani.
  Amiért írok, valaki blogján nagyon kedves gyerekszájakat olvastam, azt hittem itt olvastam, de nem találom. Nincs kedved leírni?

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!