Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

Stitching surprises at the Night of Museums – 2008

Kiállítás meghívó


 


(Click on picture to see it bigger!)

The yearly craftsmanship exhibition was organised in Vajdahunyad Castle in last summer.  My works were represented there with cross stitches and quilts as well. During the period of this exhibition, the Night of the Museums was celebrated also.  We had a sudden idea that time and waited for the visitors with a surprise of stitching small quilts.  Thanks for the help and cooperation of the organisers.

I went to the Night of Museums together with 130 unfinished chick. Frankly, I thought it was already a good result, if half runs by the end of the programs. By contrast, I do not know when the time is gone, but by eleven o’clock the total number of chicks has been stitched. They were sewed by all ages, young, old, children, and even my surprise, the men joined the ladies in their stitching activity.  I was very happy that I could ask my Helping Husband to accompany me, because sometimes even he had to show what, where and how stich.

Encouraged by last year's success, this year I will go there not only with one kind of small quilt but, but three kinds of raw materials were prepared and they looking forward to you, dear visitor, to come and join our workshop there and create your own quilts together with us.

Please be inspired by last year’s photos uploaded into this gallery: 2007 Chick-making

But you can create your own chicken based on the description on the website, "How to do it" menu.

Come and join our workshop and make your own memory quilt!

 M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
 • Kedves Eszter !
  Valószínűleg én vagyok az ügyetlen. Azt látom, hogy június 21-én lesz a meglepi varrás, de azt nem látom, hogy hánytól hányig lehet jönni.
  Kérlek, írd meg nekem.
  Köszönettel : Györgyi

 • 17-körülre megyek, és ameddig az alapanyagok tartanak. Szeritnem kb éjfélig.
  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!
  Köszönöm a meghívásodat. Sajnos nem tudok a meglepi-varráson részt venni. Sárvárról elég körülményes lenne lebonyolítani az ottlétet. Egészségügyi dolgok is közbeszólnak.
  A leveleidnek viszont nagyon örülök.

  Foltos üdvözlet: Vilma

 • Kedves Eszter!
  Köszönöm a meghívást! Sajnos nem tudok ott lenni a varráson, vasárnap hajnalban dolgozni kell mennem.
  Üdv,
  Hedvig

 • Kedves Eszter!Köszönöm a meghívást,nagyon jó ötletnek tartom ezt a közös varrogatást.Szívessen részt vettem volna ezen rendezvényen de a foltvarró csoportunk ebben az időpontban tartja a szokásos táborát.Azért köszi hogy gondoltál rám is.Üdvözlet Marika

 • Kedves Eszter!Köszönöm a meghivást és el is megyek,habár valószinü,hogy csak szóban fogok mindenkit biztatni a varrásra,mert tegnap vették le a kezemről a gipszet.Eltört a könyököm és meg is kellet operálni,de reménykedem,hogy megfog gyógyulni és nem kell lemondani a varrásról a nagy szerelmemről!Köszönöm,hogy gondoltál rám is!Szeretettel ölellek Rongyos foltos barátsággal:Gabi

 • Sok szeretettel várok mindenkit, akár varrogatni, akár nézelődni.
  A távol maradóknak pedig jó szórakozást kívánok ott, ahol épp lesznek. 🙂 Azért beszámolót nekik is írok majd. 🙂

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!

  Nagyon köszönöm a meghívásodat, s legnagyobb szomoruságomra nem tudok részt venni a közös varráson, pedig legszívesebben ott lennék melletted egész éjszaka. Várom azonban a beszámolódat!

  Még egyszer köszönöm. Üdvözlettel: Fodor Katalin

 • Nagyon köszönöm a meghívót, de sajnos unoka csősz leszek, és így nem tudok ott lenni a találkán. Leveleidet továbbra is nagyon várom:
  Erzsi

 • Sziasztok,
  Tegnap megvolt a meglepetés varrás. kb. fél hattól hajnal kettőig folyamatosan készültek a művek. Volt olyan, hogy szinte az egész alula tele volt és a “akkor most mi a következő lépés” vagy “nézd nekem is kész van”-tól volt hangos. Eszterrel csak távolról tudtunk egymásnak integetni.
  Pontos részleteket meg képeket hamarosan rakjuk fel.

  Köszi mindenkinek aki ott volt vagy szurkolt velünk, hogy minél több foltvarrás csibe, bagoly, eper vagy szívecske készüljön.

 • Ott voltunk, nagyon jó volt!

 • szia, Eszter!

  utolsó pillanatokban, lecsukódó szemekkel érkeztünk az aulába, ahol ti toboroztátok (nagyon hatásosan!) a népet varrásra, és mivel nekem nem kell kétszer mondani(majd ha megnézed a weboldalam, megláto,d miért, táskákat tervezek és készítek és forgalmazok kis boltomban)én is csináltam egy baglyot, amit még ilyne fáradtan is élveztem, főleg mert szinte készre előkészítettétek mindnekinek!Nagyon aranyos és kedves volt az egész, amit a ti asztalotoknál tapasztaltam, az az odaadás, és öröm, ami áradt és árad a munkáidból és az önzetlenség, ahogy mindezt közzéteszed a honlapodon is, az is lenyűgöz. Köszi a az élményt, és örülök, h megismertelek, a honlapodon elő fogok fordulni néha,az biztos!
  szia, Zsu

 • Sziasztok,
  Hamarosan jönnek a képek és az összefoglaló a mi szemszögünkből.
  Mindenkinek, aki tűt, cérnát vett a kezébe, köszönöm, hogy megállt és töltött nálunk pár percet..
  M.I.Eszter

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!