Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Meglepetés-varrás a Múzeumok Éjszakáján 2008

Kiállítás meghívó


 


(Nagyobb képhez kattints a meghívóra!)


Tavaly nyáron is a Vajdahunyad Várban lévő Mezőgazdasági Múzeumban került megrendezésre az Magyar kézművesség 2007 kiállítás, ahol keresztszemes és foltvarrás kézimunkáim is kiállításra kerültek. A kiállítás egybeesett a Múzeumok Éjszakája programmal. Egy hírtelen ötlet - és a szervezők kedvező együttműködése - révén azon az estén meglepetéssel vártam a látogatókat.

A Múzeumok Éjszakájára 130 félkész csibével mentem ki. Őszintén szólva úgy gondoltam, hogy már az jó eredménynek számít, ha a fele elfogy a programok végére. Ezzel szemben, nem is tudom, mikor ment el az idő, mert kb. tizenegy órára az összes előkészített csibém elfogyott. Mindet megvarrta valaki.Volt ott fiatal, idős, gyerek, de még meglepetésemre a férfiak is bekapcsolódtak a varrogató hölgyek közé egy-egy alkalommal. Nagyon örültem, hogy a Segítő Férjemet is sikerült rávennem arra, hogy kísérjen el, mert bizony néha neki is mutogatnia kellett mit hová és hogyan kell ölteni.

Felbuzdulva a tavalyi sikeren, idén nem csak egy aprósággal indulok neki az "Éjszakának", hanem három fajta előkészített alapanyag várja majd, hogy Te, kedves Látogató elkészítsd a saját meglepetésedet.

Kedvcsináló képeket találsz a kiállításról készült fotóalbumban:
2007 Csibekészítés

De akár te is elkészítheted a tavalyi csibét a honlapon a "Hogy készült" menüben lévő leírás alapján.

Gyere el Te is, készítsd el saját emlékedet!M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
 • Kedves Eszter !
  Valószínűleg én vagyok az ügyetlen. Azt látom, hogy június 21-én lesz a meglepi varrás, de azt nem látom, hogy hánytól hányig lehet jönni.
  Kérlek, írd meg nekem.
  Köszönettel : Györgyi

 • 17-körülre megyek, és ameddig az alapanyagok tartanak. Szeritnem kb éjfélig.
  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!
  Köszönöm a meghívásodat. Sajnos nem tudok a meglepi-varráson részt venni. Sárvárról elég körülményes lenne lebonyolítani az ottlétet. Egészségügyi dolgok is közbeszólnak.
  A leveleidnek viszont nagyon örülök.

  Foltos üdvözlet: Vilma

 • Kedves Eszter!
  Köszönöm a meghívást! Sajnos nem tudok ott lenni a varráson, vasárnap hajnalban dolgozni kell mennem.
  Üdv,
  Hedvig

 • Kedves Eszter!Köszönöm a meghívást,nagyon jó ötletnek tartom ezt a közös varrogatást.Szívessen részt vettem volna ezen rendezvényen de a foltvarró csoportunk ebben az időpontban tartja a szokásos táborát.Azért köszi hogy gondoltál rám is.Üdvözlet Marika

 • Kedves Eszter!Köszönöm a meghivást és el is megyek,habár valószinü,hogy csak szóban fogok mindenkit biztatni a varrásra,mert tegnap vették le a kezemről a gipszet.Eltört a könyököm és meg is kellet operálni,de reménykedem,hogy megfog gyógyulni és nem kell lemondani a varrásról a nagy szerelmemről!Köszönöm,hogy gondoltál rám is!Szeretettel ölellek Rongyos foltos barátsággal:Gabi

 • Sok szeretettel várok mindenkit, akár varrogatni, akár nézelődni.
  A távol maradóknak pedig jó szórakozást kívánok ott, ahol épp lesznek. 🙂 Azért beszámolót nekik is írok majd. 🙂

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!

  Nagyon köszönöm a meghívásodat, s legnagyobb szomoruságomra nem tudok részt venni a közös varráson, pedig legszívesebben ott lennék melletted egész éjszaka. Várom azonban a beszámolódat!

  Még egyszer köszönöm. Üdvözlettel: Fodor Katalin

 • Nagyon köszönöm a meghívót, de sajnos unoka csősz leszek, és így nem tudok ott lenni a találkán. Leveleidet továbbra is nagyon várom:
  Erzsi

 • Sziasztok,
  Tegnap megvolt a meglepetés varrás. kb. fél hattól hajnal kettőig folyamatosan készültek a művek. Volt olyan, hogy szinte az egész alula tele volt és a “akkor most mi a következő lépés” vagy “nézd nekem is kész van”-tól volt hangos. Eszterrel csak távolról tudtunk egymásnak integetni.
  Pontos részleteket meg képeket hamarosan rakjuk fel.

  Köszi mindenkinek aki ott volt vagy szurkolt velünk, hogy minél több foltvarrás csibe, bagoly, eper vagy szívecske készüljön.

 • Ott voltunk, nagyon jó volt!

 • szia, Eszter!

  utolsó pillanatokban, lecsukódó szemekkel érkeztünk az aulába, ahol ti toboroztátok (nagyon hatásosan!) a népet varrásra, és mivel nekem nem kell kétszer mondani(majd ha megnézed a weboldalam, megláto,d miért, táskákat tervezek és készítek és forgalmazok kis boltomban)én is csináltam egy baglyot, amit még ilyne fáradtan is élveztem, főleg mert szinte készre előkészítettétek mindnekinek!Nagyon aranyos és kedves volt az egész, amit a ti asztalotoknál tapasztaltam, az az odaadás, és öröm, ami áradt és árad a munkáidból és az önzetlenség, ahogy mindezt közzéteszed a honlapodon is, az is lenyűgöz. Köszi a az élményt, és örülök, h megismertelek, a honlapodon elő fogok fordulni néha,az biztos!
  szia, Zsu

 • Sziasztok,
  Hamarosan jönnek a képek és az összefoglaló a mi szemszögünkből.
  Mindenkinek, aki tűt, cérnát vett a kezébe, köszönöm, hogy megállt és töltött nálunk pár percet..
  M.I.Eszter

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből