Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Országos kézműves seregszemle a Vajdahunyad várban

AMKA Kézműves kiállítás 2011Idén július végén-augusztus elején ismét megrendezésre került az AMKA szervezésében a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a Magyar Kézművesség 2011 és a Négy Évszak Kézműves szemmel című kiállítás.

Ezen az éves megmérettetésen a szakmai zsűri által válogatott, kézzel készült tárgyak seregszemléjén, idén sem csalódtam.  Remek tárgyakat láthattam, a mikor ellátogattam a kiállításra. (Sajnos idén a megnyitó-ünnepségről lemaradtam egyéb teendőim miatt.)  Jó megfér és kiegészíti egymást a különféle kézművesek által készített művek sokasága.

Találkozhatsz természetesen textilekkel - hagyományos és modernebb hímzéssel, varrással, textil-babákkal, zoknibábokkal... -, kerámiákkal, szalmából készített figurákkal, fafaragásokkal, busó-álarcokkal, igényesen megmunkált bőrükkel, számomra hihetetlennek tűnő gyöngy-ékszerekkel és persze még sok más szépséggel.

Az általam idén benyújtott három pályázati anyag mindegyike bekerült a kiállításra, sőt ez egyik sorozattal még egy díjat is kiérdemeltem.

Idén csak keresztszemesekkel pályáztam, a négy részből álló virág-panelekkel, a két részből álló dobozokkal és egy nyári vidám hímzéssel.

 Keresztszemes dobozok


Látogass el Te is a kiállításra! Megteheted hétfő kivételével július 16 és augusztus 7 között 10-17 óráig.  A kiállítást a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban közvetlenül a bejárattal szemben találod.

Arra az esetre, ha nem sikerül a múzeumba eljutnod, ide feltöltöttem a kiállításon készített fotókat.  Nézd meg őket, érdemes!

Magyar kézművesség 2011 - kiállítási fotók >>>

Íme néhány fotó kedvcsinálónak:

AMKA 2011 kézműves kiállítás01


AMKA 2011 kézműves kiállítás02AMKA 2011 kézműves kiállítás03


AMKA 2011 kézműves kiállítás04


AMKA 2011 kézműves kiállítás05


AMKA 2011 kézműves kiállítás06AMKA 2011 kézműves kiállítás08


.

M.I.Eszte


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből