Blog

You can read my latest news here as well as stories about my everyday (needlework) life. Follow me here, and come back as often as you can!

Zselízi foltos seregszemle

Zselizi foltos kiállításIsmét az internet hozott össze egy foltos kiállítást - no és persze Gubike, aki az egészet lelevelezte, összegyűjtötte, feltette... - ami a múlt héten szerdán nyílt meg Zselizen, egy magyar ajkú szlovák kisvárosban.

A sok magyar és szlovák foltos ízléses munkát bemutató kiállítás minden egyes darabja megérdemli a kiállítási helyet és a közönségnek való bemutatást.

A számomra már ismerős magyar foltozók nevei mellett néhány új szorgos ujjú foltkóros neve is megjelent, hiszen az eddig ismert hazai kör immár a szomszédos ország textilt szeretőivel is bővült. 

Be kell azt is valljam, kicsit elkésünk a megnyitóról, aminek az oka egy hosszúra nyúlt telefonbeszélgetés, amit még szerettem volna a határunkon innen befejezni.  Sajnos nem mondhattam azt, hogy nekem most mennem kell.  Így az utolsó kereszteződést is elvétve mintegy 5 perc késéssel érkeztünk meg a megnyitóra, ahol már a helyi zenekar művészei javában húzták a nótánkat.

zseliz1


A bevezető zenés rész után egy megnyitó szöveg következett két nyelven és persze Márta néni foltkórról szóló írása is derűssé varázsolta  hangulatot. 

zseliz2


Gubike kicsit izgult, pedig nem volt miért, majd a helyi tanügy és kulturális osztály vezetője következett, aki épphogy annyi ideig tartotta magánál a szót, míg sikerült egy fotót készítenie azoknak, akiknek a gép a keze ügyében volt. (Akinek nem volt kézközelben a fényképező, ők bizony erről lemaradtak...) :)

zseliz41


zseliz6


Az ünnepség végén meglepetésemre még én is kaptam egy csokor virágot s a pezsgős koccintás után pogácsával és üdítőkkel oltottuk éhségünket, szomjunkat.

A kiállított darabok mindenkinek elnyerték a tetszését, s ekkor nyílt lehetőség a többiekkel is beszédbe elegyedni. 

zseliz10


A kiállításnak még legalább két állomása lesz, a pontos időről és helyszínekről igyekszem mindig megírni a pontos tudnivalókat.

Miután mi érkeztünk utolsónak, s csak a megnyitó ünnepség után volt időnk megnézni a foltmunkákat, így majdhogynem utolsóként is távoztunk.  Pannával még elsétáltunk a helyi parkba, s egy kellemes séta után indultunk haza.

Gubikének, a művelődési háznak köszönöm szépen az összes résztvevő nevében így utólag is a szervezést.

A megnyitón készített képeket a zselizi kiállítás képeire kattintva nézheted meg. .M.I.Eszter

.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Write a comment!
 • Az utolsóként szóló fiatalember a kollégám, a tanügyi és kulturális osztály vezetője.

 • Javítottam a titulusát. Köszönöm a helyesbítést.

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!
  Nagy meglepetessel olvastam a zselizi kiallitasrol, örülök nagyon neki. En is zselizi vagyok, es innen a messzesegböl külön öröm szamomra, hogy otthon megiscsak vannak kezimunkat szeretö emberek! Üdvözlet nekik!
  Gyöngyver

 • Kedves Eszter!
  Jó hogy el tudtál menni a megnyitóra és hoztál nekünk beszámolót és fotókat!
  Köszi.
  Üdv: Maria

 • Délután már a képek is fent lesznek – párocskám ígérete szerint. 🙂

  M.I.Eszter

 • Hello! Utólag még egyszer itt is gratulálok a kis cuki jövevényhez! Valamint a blogodhoz, tényleg fantasztikusan ügyes vagy, nagyon szép dolgokat alkotsz! A fantasztikus férjedhez meg pláne! 🙂

Your email is never shared. Required fields are marked *

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Needlework newsletter

Would you like to know the latest news about my webpage directly? Sign up now!