Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Zselízi foltos seregszemle

Zselizi foltos kiállításIsmét az internet hozott össze egy foltos kiállítást - no és persze Gubike, aki az egészet lelevelezte, összegyűjtötte, feltette... - ami a múlt héten szerdán nyílt meg Zselizen, egy magyar ajkú szlovák kisvárosban.

A sok magyar és szlovák foltos ízléses munkát bemutató kiállítás minden egyes darabja megérdemli a kiállítási helyet és a közönségnek való bemutatást.

A számomra már ismerős magyar foltozók nevei mellett néhány új szorgos ujjú foltkóros neve is megjelent, hiszen az eddig ismert hazai kör immár a szomszédos ország textilt szeretőivel is bővült. 

Be kell azt is valljam, kicsit elkésünk a megnyitóról, aminek az oka egy hosszúra nyúlt telefonbeszélgetés, amit még szerettem volna a határunkon innen befejezni.  Sajnos nem mondhattam azt, hogy nekem most mennem kell.  Így az utolsó kereszteződést is elvétve mintegy 5 perc késéssel érkeztünk meg a megnyitóra, ahol már a helyi zenekar művészei javában húzták a nótánkat.

zseliz1


A bevezető zenés rész után egy megnyitó szöveg következett két nyelven és persze Márta néni foltkórról szóló írása is derűssé varázsolta  hangulatot. 

zseliz2


Gubike kicsit izgult, pedig nem volt miért, majd a helyi tanügy és kulturális osztály vezetője következett, aki épphogy annyi ideig tartotta magánál a szót, míg sikerült egy fotót készítenie azoknak, akiknek a gép a keze ügyében volt. (Akinek nem volt kézközelben a fényképező, ők bizony erről lemaradtak...) :)

zseliz41


zseliz6


Az ünnepség végén meglepetésemre még én is kaptam egy csokor virágot s a pezsgős koccintás után pogácsával és üdítőkkel oltottuk éhségünket, szomjunkat.

A kiállított darabok mindenkinek elnyerték a tetszését, s ekkor nyílt lehetőség a többiekkel is beszédbe elegyedni. 

zseliz10


A kiállításnak még legalább két állomása lesz, a pontos időről és helyszínekről igyekszem mindig megírni a pontos tudnivalókat.

Miután mi érkeztünk utolsónak, s csak a megnyitó ünnepség után volt időnk megnézni a foltmunkákat, így majdhogynem utolsóként is távoztunk.  Pannával még elsétáltunk a helyi parkba, s egy kellemes séta után indultunk haza.

Gubikének, a művelődési háznak köszönöm szépen az összes résztvevő nevében így utólag is a szervezést.

A megnyitón készített képeket a zselizi kiállítás képeire kattintva nézheted meg. .M.I.Eszter

.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
 • Az utolsóként szóló fiatalember a kollégám, a tanügyi és kulturális osztály vezetője.

 • Javítottam a titulusát. Köszönöm a helyesbítést.

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!
  Nagy meglepetessel olvastam a zselizi kiallitasrol, örülök nagyon neki. En is zselizi vagyok, es innen a messzesegböl külön öröm szamomra, hogy otthon megiscsak vannak kezimunkat szeretö emberek! Üdvözlet nekik!
  Gyöngyver

 • Kedves Eszter!
  Jó hogy el tudtál menni a megnyitóra és hoztál nekünk beszámolót és fotókat!
  Köszi.
  Üdv: Maria

 • Délután már a képek is fent lesznek – párocskám ígérete szerint. 🙂

  M.I.Eszter

 • Hello! Utólag még egyszer itt is gratulálok a kis cuki jövevényhez! Valamint a blogodhoz, tényleg fantasztikusan ügyes vagy, nagyon szép dolgokat alkotsz! A fantasztikus férjedhez meg pláne! 🙂

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből