Rólam

- ami a kézimunkákat illeti, dióhéjban


Keresztszemeseket és gobelineket hímzek.

Keresztszemest sokat és sokfélét, immár lassan 10 éve. Többnyire Lanarte készleteket varrok, de sok más “márkát” is kipróbáltam már. A képeimet a honlapon megtalálod itt.

Ezzel a hobbival már jó néhány ismerőst megfertőztem, olyanokat is, akik elsőre csak legyintettek rá. Aztán jött a kérdés: “Hogy is csinálod ezt? Hol lehet ilyet beszerezni?”
Én ilyenkor már csak mosolygok. Tudom, hogy megkapta a “fertőzést”.

A gobelinekről sokat nem tudok mondani. Régebben ezek hímzésével teltek estéim, de ez számomra előfutára volt a keresztszemeseknek. Azért gobelinek képeit is megtalálod a honlapomon.

Foltvarrok

A patchwork viszonylag újabb hobbi. 2005 szeptemberében mentem el az első foltos foglalkozásra Tökölre. Azóta keresem a technikákat, nézem az újságokat, olvasom a fórumokat és varrok. Van ami jól sikerül, van ami kevésbé, de mindre nagyon büszke vagyok. Tavaly év végén befejeztem életem első franciaágyra való takaróját is. És nyáron az egyik faliképemmel elnyertem a Pest Megye legjobb kézművese díjat.

A foltozással kapcsolatban rengeteg tervem van, remélem mind meg is tudom valósítani majd. Szeretnék olyan szintre fejlődni benne, hogy én taníthassak másokat. Tudom, addig még nekem is sokat kell a varrógép és vágótábla mellet dolgoznom.

Szalaghímzek

2008-ban Birminghamban jártunk a Quilt Fest 2008 rendezvényen – ahol egyébként a saját képeim közül is bezsűriztek kettőt.  Itt vettem részt egy szalaghímzést oktató tanfolyamon.  Azóta lelkesen végzem ezt a tevékenységet is. Sőt a szalaghímzéssel kapcsolatosan egy oktató honlapot is készítettem, ahol aktár Te is megtanulhatod az alapöltéseket és néhány alapötletet is kaphatsz.

szalaghimzeshu

Kötök

Leginkább Pannának (ő a lányom). Neki ugyanis rendkívül gyorsan készülnek el a pulcsijai. Még…

Szalvétázom, gipszet festek, üveget festek, szalaghímzek

Néha-néha. Díszítésként, ajándékba, oviba, és mikor milyen újdonságot látok meg valahol. Ezek inkább fellángolások, mint folyamatos tevékenység, bár a szalvéta-technika időről időre előkerül, ha másként nem. egy-egy ovis kép erejéig. Az így készült dolgokat itt nézheted meg.

- és aminek semmi köze a textilekhez

Kis családommal lassan egy évtizede élünk Szigetszentmiklóson.


Kedvenc férjem elviseli a kézimunkás bogaraimat, és én sem nézem (mindig) ferde szemmel, amikor szinte csak a lábát látom kilógni az autóból hifi-szerelés közben.
És persze ő ért jobban az informatikához, így mind a honlap, mind pedig a blog technikai része az ő érdeme (is).

Panna lányunk egyenlőre egykeként próbálja – nem is eredménytelenül – átformálni az életünket. Természetesen hat évnyi élettapasztalattal a háta mögött mindenről határozott véleménye van és néha olyan “szövege”, hogy leesik az állunk.
Minden hónapban, amikor megkapom kedvenc magazinomat, megmutogatja nekem, melyikeket varrjam ki belőle. (ezt is, ezt, ezt,is….)

A kézimunkázás számomra tényleg hobbi. Sem közelről, sem távolról nem kapcsolódik a hivatalos szakmámhoz. Legalább nincs összeférhetetlenség.
Diplomám szerint közgazdász vagyok, és kontrollerként dolgozom immár hat-hét éve (jelentéseket készítek, kimutatok, számolok, és próbálom “emberi” nyelvre lefordítani a számvitel adatait).

2008 végén azonban a kézimunkához kapcsolódó üzletbe is belevégtam a fejszémet.   A keresztszemesek és a blog sikere adták az ötletet, hogy elkészüljön a saját webáruházam.  A Foltvarázs Kézimunka Webáruházban Te is megtalálhatsz sok féle keresztszemes készletet, szalaghímzés kellékeket, foltvarró eszközöket, és persze még sok más egyebet is.  Kattints a képre és máris a webáruházban találod magad!

foltvarazs_banner_468x60

Egyenlőre ennyit rólam. Ha másra is kíváncsiak vagytok, kérdezzetek bátran.

M.I.Eszter
eszterkézimunka_logo

.

9 megjegyzés:

 1. Krisztina:

  Kedves Eszter! Amikor megérkezik a hírleveled, mindig végignézem az blogodon levő összes dolgot. Régieket, újakat! Mindig elcsodálkozom, és azon töprengek, hogy vajon Nálatok másként járnak az órák? Talán lassabban, hogy ennyi mindenre van időd? Mert a kézimunkán kívül még ezer dolga van egy feleségnek, anyának, dolgozó nőnek. Hogy csinálod? Ezt is jó volna megtanulni Tőled. Örülök, hogy Rád találtam.Üdv.Krisztina

 2. M.I.Eszter:

  Kedves Krisztina,
  Örülök, hogy tetszik, amit csinálok. Gyere akkor is blogot nézni, amikor nem küldök levelet. Szólj hozzá minél gyakrabban!
  Az óra nálunk is 60 perc és a nap 24 óra (és egy éjszaka?). Igyekszem az fintos dolgokat megfelelő időben elvégezni, a feladataimat egymáshoz hangolni. Így lehet az, hogy egy kicsit hatékonyabb az időbeosztásom. Szerencsém van a párommal is, mert sokat segít. És mostanában már van úgy, hogy Panna lányunk sem hátrafelé, hanem előrefelé mozdítja a dolgokat. :)
  Az idejét mindenkinek magának kell beosztania szerintem. Egyszer majd leírom részletesen egy napomat. Lehet, hogy egy regény lesz?

  M.I.Eszter

 3. Tornyos Marianna:

  Kedves Eszter!

  Gratulálok a blogodhoz és ezúton szeretném átadni Neked a ” Kreatív Blogger” címet!
  Kérlek tedd ki az oldaladra és add tovább 5 általad jónak tartott blognak!

  Üdv:T. Marianna

 4. M.I.Eszter:

  Kedves Marianna!
  Köszönöm a díjat ismét. Az általam választott blogokra egy előző blogbejegyzésben elküldtem a díjat.

  M.I.Eszter

 5. Lugosiné Tálos Zsófia:

  Kedves Eszter!
  Csak csodálom a munkáidat, gratulálok.
  Tisztelettel adózom a “foltosok” összetartásán, ami számomra egyértelmű a bejegyzésekből. Ezért merészelek segítséget kérni. Talán a foltvarrók
  hatalmas táborában akad, aki tud segíteni. Nemrég találkoztam egy blogban egy csodálatos esküvői meghívóval, amit egy “foltos” szülő
  mutatott be. A lényeg, hogy Pilinszky idézet
  +kavicsok voltak rajta. Ha tudjátok az elérhetőséget, kérlek segítsetek!
  Köszönöm! Zsófia

 6. Zsuzsiii:

  Kedves Eszter!
  Nagyon szépek a munkáid! Találtam egy képet, ami meg is tetszett, az a lovas kép amit a lányodnak készítettél. Húgomnak már nagyon régen ígértem egy lovas hímzést, csak az interneten sosem találtam olyan képet, amihez lett volna mintaív. El tudnád küldeni nekem ennek a lovas képednek a mintaívét/sablonját? Meg ha van még lovas mintáid jól jönnének. Előre is köszönöm, ha el tudod küldeni. Zsuzsi

 7. CsGabi:

  Szia Eszter!
  Most fedeztem fel az oldaladat és lenyűgözőnek találom. Gyönyörű munkáid vannak és iszonyúan irigykedem:)
  Segítségedet szeretném kérni. Mezőségi népviselet készítéséhez keresek anyagot, a neten nem igazán találok olyan színűt és mintájút, ami ehhez megfelelő lenne. Viszont itt a tieid között felfedeztem jó néhányat. Egy vidéki kis faluban élek, itt a környéken még véletlenül sem találni megfelelő méterárú üzletet, ahol beszerezhetném. Tudsz olyan oldalt, ahol lehetne rendelni, illetve te honnan szerzed be őket?
  Válaszodat előre is köszönöm és nagyon várom.
  Gabi

 8. N. Erika:

  Kedves Eszter!

  Én is gratulálok a munkáidhoz. Tényleg nagyon szépek.
  Szeretném megkérdezni, hogy a 3D-s keresztszemeseknek az elkészítési leírását el tudnád nekem küldeni? Azok nagyon megtetszettek.
  Válaszodat előre is nagyon köszönöm!
  Erika

 9. Ildikó:

  Kedves Eszter!

  Érdeklődni szeretnék hogy van e lehetőség QR kódos ajándéktárgy készítésére és ha igen mennyibe kerülne és milyen szöveggel lehetséges.

  Köszönöm : ildikó

Várjuk véleményedet. Szólj hozzá most!


foltvarazs webruhz