Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Egy kicsit Pannáról is

panna-a-madaras-kappelKi is Panna? Nem tudom, hogyan mondjam.  Egy tündéri cserfes kiscsaj, aki immár több, mint öt éve érkezett a családunkba.   Megismerhetted már őt itt, mit a legfőbb kézimunkás segítőmet, és ha körülnézel, nagyon sok foltos és keresztszemes munkám is Neki készült.

Ez a kép is úgy készült, hogy segített a fotózásban.  Ez többnyire azt jelenti, hogy "Anya, engem is fotózz le vele, így, meg így és így is...." Hát lefotóztam.  Ez lett belőle.   S ha már ezt a képet kihalásztam a kupacból, gondoltam, mutatok még párat Róla.

panna_2004_01_16_02Ő egy decemberi lány, szó szerint aláraktuk a fenyőfa alá 2003 Karácsonyán.   Ez a kép akkor készült, amikor már közel egy hónapos volt és mai napig az egyik kedvencem maradt.  Olyan kis "bújós".

Hihetetlen, hogy ez a kép már öt éve készült.  Épp ma írtam egy levelet egyik kedves ismerősömnek arról hogy gyerekkoromban mennyire nem szerettem, hogy mindenki azt mondogatja, "Ez a gyerek hogy megnőtt!" Most kezdem csak érteni.

Panna is nő, mint a gomba, persze közben okosodik, fejlődik, rettentően ügyes, és persze én sem vagyok elfogult (nagyon).  :)  Rettentően jó szövege van, fogalmam sincs honnan veszi a választékos beszédét, de ügyesen megtalálja  a jelentését a szavaknak.  panna-5-aves2

A következő kép már mostanában készült, egészen pontosan december 18-án, Panna ötödik születésnapján.    Azt hiszem már harmadik éve tartjuk úgy ezt az ünnepet, ő választhatja ki a saját tortáját.   Idén sem volt ez másként.  Egy szép túrótortát választott, és virágos marcipánt a tetejére.

Sajnos kis barátja és apukája is  lemaradt a tortagyertya elfújásáról, mert valami fránya vírus és egy vidéki út.   Így  ketten ünnepeltünk s persze hagytunk a fontos emberek számára is kóstolót az édességből.

panna-as-a-talapaPersze nálunk sincs december Mikulás nélkül, így a már többszörösen bejáratott Télapónk idén sem hagyott cserben minket.

A kilétét sajnos nem fedhetem fel, azonban annyit elárulhatok, hogy Pannát is megpróbálta rávenni a horgászatra. Ajánlgatta neki a botokat, a csalikat, aztán mégis a kifestőkönyveknél kötöttek ki.

A szerepét nagyon jól játszotta, és jókat mosolyogtunk pár nap múlva, mikor Panna a jelmez nélküli Télapónak ecsetelte részletesen, miket is kapott az igazi Mikulástól, és miket is mondott Neki.panna_karacsony.

A december, amint láthatod, igazi Kánaán Pannának, hisz a hónap elején érkezik a Mikulás minden jóval és finomsággal, majd jön nem sokkal később a születésnapja sok sok ajándékkal és végül a Karácsonyi meglepetések sem maradhatnak el. Ezen a képen épp az egyik csomagot bontogatja.

Aztán jön a Szilveszter, amikor lehet "bulizni", sokáig fennmaradni és éjfélkor sok-sok tűzijátékot nézni.  Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a város utolsó utcájában lakunk, és az emeleti ablakból a környező utcák szinte összes fényjátékát lehet látni (és hallani).  Idén az év első fél, háromnegyed órájában rengeteg tűzijátékot lőttek fel, azt kell, hogy mondjam, gyönyörűeket.  Panna csak ült az ablakban, és nézte. Jobban bírta, mint mi.

Nos, ő Panna. Igazi jó kislány. Tényleg. Néha ugyan keresem rajta a kikapcsoló gombot, de előbb utóbb magától is "kikapcsol", ha máskor nem, hát este. :)

Neked hogyan teltek az Ünnepek?
Te mind csodálkoztál el utoljára a gyermeked kapcsán?  Mondd el itt másoknak is!
M.I.Eszter

.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
 • Érdekes látni az egykorúinkat! .-))
  Enyém Vera pont egy héttel fiatalabb.Mivel ő maradt a legkisebb, mindig kicsinek látjuk, hiába tudjuk ésszel, hogy az öt éves kor már milyen sok! Főleg, ha visszaemlékszünk a legnagyobb ilyen korára, neki már két kistestvére volt öt évesen….

 • Nagyon édes a kis Pannád!

 • Évről évre beszélgetek Pannával Télapóként, és nekem, nyilván a magasságbeli változásokon túl, a legszembetűnőbb, hogy az értelme hogyan fejlődik, hogyan nyilik ki a világra! Azt hiszem azzal mindent elárulok, ha azt mondom, hogy felnőtteket megszégyenitő határozottsággal és logikával mesél dolgokról. Ha az én lányomomnak 5 év múlva, azaz amikor 5éves és 4 hónapos lesz, igy fog vágni az esze, nagyon büszke leszek rá. (Ha lehet ezt egyáltalán tovább fokozni! 🙂 )

 • Ildikó,
  Nálunk Panna a legkisebb és a legnagyobb egyben, de igyekszünk önállóságra tanítani. Biztosan más a helyzet a családba már harmadikként érkezett hasonló korú esetében. Ebben még nincs tapasztalatom. 🙂

  Abile, Köszi. 🙂

  Kedves Mikulás,
  A büszkeséget lehet fokozni. 🙂
  De most mennem kell megnézni a legújabb alkotását.

  M.I.Eszter

 • Tündér ez a lányka. Én nem régóta ismerem, de már egész kis hölgy. Na és persze azt is tudom Róla, milyen sokat segít. Nem esett messze az Anyukájától(akarom mondani az alma a fájától). Legyen sok örömötök benne!

 • Aranyos kislány. Az én legkisebbik fiam is ilyen korú. Az András 10évire született az öregebbek után. Nagyon érdekes megélni a nagyobbak reakcióját a kicsire. Márcsak ezért is megérte, hogy megszületett. És persze egészen más “ésszel” éltem meg a legkisebbik nevelését.
  Legyen örömötök a kislányban.

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből