Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Táboroztam a Balaton partján…

Már jó ideje készülök ezzel a beszámolóval, de csak tolódott, tolódott....

Június közepén kaptam néhány nap szabadságot itthonról és miután a fél lakást az autóba cuccoltam, elindultam egy csütörtöki napon a Balaton irányába.  Természetesen kellék volt a varrógép, sok-sok anyag, vágólap, vasalódeszka és némi ruha, bár ez utóbbi foglalta el a hely legkisebb részét.

Dél körül érkeztem meg a tábor helyszínére, ahol már többen is vártak.  Megismerkedünk és lassanként a többiek is szállingózni kezdtek.  Ebéd utánra már szinte teljes volt a létszám, így bele is fogtunk az első "buborékos" tanagyagba.
Félkész foltmunka

Estére már egész érdekes dolgok születtek a varrógépek alatt.  Kiderült, mi célt szolgál a kör alakú sablon, miért is kellett jóval több vetex, mint amekkora a kép maga, és számomra az is világossá vált, hogy bár rengeteg anyagot vittem, mégis pont olyan nincs, amilyennek épp lennie kellene...

A körök visszaillesztésével és visszastoppolásával valamikor éjszaka végeztem, a tűzésre itt már nem jutott idő.  Ugyan másnap még haladtam a munka tűzés részével is egy kicsit, de ezt a darabot félkész állapotban hoztam haza.

Második nap.   

A második nap reggelén álmos szemek és hűvös idő kíséretében vonultunk félre fát rajzolni, festeni. Bevallom, a pénteki program volt, ami a legkevésbé állt közel hozzám. Egy fotó alapján készült foltmunka elkészítése volt a cél, s ez a technika számomra furcsa volt.  Azért a félkész képemet egyszer befejezem, mert van már jelentkező rá, aki szívesen látná a lakásában.

elvontSzombaton egy elvont tájkép elkészítése volt a cél, főleg  egyenes vonalakból.  S bár a szombati nap témája az elvont kép volt, az én képem (és szerintem a többieké is) viszonylag realistára sikerült.  

Ezt a képet aztán még ott a táborban be is fejeztem.

Vasárnap már egy rövidebb program volt, a fő téma pedig a textilfestés sablonokkal, majd annak tűzéssel díszítése.

Két kicsit komolyabb minta festése után Panna lányomnak készítettem elő egy kis vidám meglepetést, amin a neve körül ugráló báránykák vannak.  Ezen a darabon bontogattam tűző-szárnyaimat.  Mivel ezelőtt nem igazán készítettem szabad gépi tűzést, így itt volt az alkalom e technika kipróbálására is.

Vasárnap nem sokkal ebéd után maradt abba a varrás, majd a rendrakás után mindenki elindult hazafelé.  Ki közelebb, ki távolabb.

Szombaton estefelé azonban készült csoportkép.  Ennyin voltunk 2009-ben a Balaton-parti foltos táborban:

balaton2009_34


A táborban töltött négy nap során én nagyon jól éreztem magam, és sikerült egy kicsit a hétköznapokból kizökkenve feltöltődni, újabb ismerősöket szerezni és személyesen is megismerni régi "ismerősöket" is.

Kattints a Megtekintésre, úgy az összes képet láthatod sorban. A képekre kattintva csak azokat látod, amik ezen az oldalon vannak kicsiben.

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"].M.I.Eszter

.


Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
 • Szia Eszter!
  De jó, hogy Te is táborban voltál, akárcsak én!
  Feltöltődik az ember lánya, mikor másokkal együtt alkothat.:) A csillagok összeállításáról küldött leveledet köszönöm. 🙂

 • Igen, a táborozás jó dolog.
  Azóta voltam még máshol, másfél táborban, teljesen más szemszöggel.
  De erről is írok hamarosan. 🙂

  M.I.Eszter

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből