Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Elkészült az első Heritage virág

Az elmúlt hetekben egy kicsit belehúztam, s már múlt hét elejére el is készült a tulipán.

A hímzés elején fontolgattam ugyan, hogy teljesen normális vagyok-e, amikor négy ilyen virágba vágtam bele, de aztán ahogy haladtam a mintával egyre jobban kezdett tetszeni ez a tömött hímzés.

A levelek és a szár kihímzése után az alsó részre már csak négy szín maradt, s amikor a végén már csak egy színt kellett minta nélkül a kihagyott helyekre keresztszemezni,   kifejezetten élveztem, hogy egy kicsit számolás nélkül varrok.


Már ki is választottam a következő szál virágot, de belekezdeni még nem volt időm.  A két keresztszemes virág hímzése között azért pihenés képen beterveztem egy nagyobb képeslap hímzését.  Ezzel már egy kicsit a Karácsonyra készülök, bár tudok, messze van még a téli ünnep.

Neked hogy tetszik a tulipánom?M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
 • Nekem nagyon tetszik!!! Nálam a tulipán és az írisz van kiválasztva, hogy majd egyszer…, szóval külön örülök ezzel kezdted 🙂 Melyik lesz a következő virág?

 • Lorix, én ugyan már kiválasztottam a következő virágot, de most hogy kérdezed, kíváncsi vagyok, ki melyiket választaná következőnek.

  Írjátok meg, nektek melyik áll közelebb a varrótűtökhöz.
  A választékot a “Négy Heritage virág – avagy a következő nagy projektem” bejegyzésben láthatjátok.

  M.I.Eszter

 • Szia Eszter!
  Köszönöm a második csillagot.
  A tulipánod nagyon jól sikerült,nekem nagyon tetszik. Várjuk a következőt virágot.Üdv: Erika

 • Szia Eszter!
  Én igazán csodálom kreativitásodat!
  Nagyon ügyes vagy, zseniálisak az alkotásaid!Nem is tudom, honnan veszel ennyi energiát és időt mindehhez! Mindig kacérkodtam a gondolattal teljes falikép kivarrással, de ennek a megvalósításához a gobelint láttam legalkalmasabbnak. Most bebizonyosodott, hogy keresztszemessel is meg lehet ezt oldani. Talán el is készítem én is. Eddig “csak” terítők, párnák, képek, tűpárnák, könyvjelzők stb varrása és subrikázás, azsurozás diszítéssel készítettem. Nem mondom, hogy kis munka volt, s de nem ilyenek, mint amit te készítel. Gobleneket is készítettem, kötöttem, horgoltam. Egyedül a foltvarrással nem kezdtem még semmit.
  Talán ezzel is megbirkozom majd.
  Sok türelmet és időt kívánok a további terveid megvalósításához. Kati

 • Kedves Kati!
  Az időt és az energiát nem tudom megmagyarázni, bár mostanában, mintha egy kicsit szűkében lennék mindkettőnek, de ez el fog múlni hamarosan. Keresztszemes technikával is lehet nagy és szép képeket készíteni, ráadásul szerintem a finomabb öltések miatt az elkészülő kép is “elegánsabb” lesz. Szerintem.
  A foltvarrás sem ördöngösség, ha egyszerűbb mintákkal, vagy apró tárgyakkal kezded, azt is hamar megszereted. Egyre azért vigyázz, a foltvarrás is legalább annyira ragadós hobbi, mint a keresztszemes, vagy a gobelin. Ha egyszer elkezded, nagyon nehéz abbahagyni.

  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!
  Gyönyörűek a munkáid, ez a “tömött” típusú hímzés nekem nagyon bejön! Én még csak mostanában kezdtem keresztszemes hímzéssel foglalkozni (beszereztem 2 kicsi készletet). A blogod megy a kedvencek közé! 😀

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből