Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Elszámolás – a 2009-es kézimunkás terveimmel

Ígértem néhány napja, hogy leírom, mi is teljesült az előző évben a betervezett kézimunkákból.  Tavaly év elején ezeket terveztem: keresztszemesekfoltvarrás.

heritage-liliom5_rs-copyKezdjük az "elszámolást" a keresztszemesekkel.   A tervezet sorrend majdnem sikerült, azonban a Heritage keresztszemesek közül csak a négy virág készült el.  A liliomról itt láthatsz bejegyzést, a kálát le sem fotóztam még, most épp keretezőnél van.

A toszkánai kép marad erre az évre. ...

A Mill Hill konyhai képek annyira tetszettek, hogy nem is egyszer hímeztem ki őket. 

Eredetileg ajándékba készült egy-egy példány négy kedves hölgynek egy játék keretében, aztán a második példányt már magamnak hímeztem.  A helyét még keresem a konyhában. :)

A Lanarte cég nagy fuksziájához még nem mindig nem volt merszem - és lelki erőm - bár az idei évre is tervezem, hogy elkészül.  Ha sikerül, felfrissül a hálószobánk...    Elkészültek viszont a lila virágos natúr lenvászonra készült képeim, és mostanra a margarétás mező is vasalva várja a keretezőt, de ez utóbbi már idén készült .  A kisebb készletekbe nem fogtam bele.

A Disney képek és a terítők is csak tervek maradtak, s mivel sikerült decemberben Anyukámat is megfertőzni a keresztszemesekkel, valószínűleg egyik-másik terítőt ő fogja kihímezni.   Az az igazság, hogy az eddig elkészült terítőim is csak nagyon rövid időre kerülnek az asztalra, így néha az az érzésem, hogy csak a "szekrénynek" készülnek.

Elkészült viszont az országos keresztszemes kiállításra a Celtic Autumn képem csillogó aranyszálakkal és gyöngyökkel.  Ez volt a legnagyobb hímzésem 2009-ben.  Bevallom, nagyon tetszik az eredmény.

roseboud-box2_ekAmi nem volt a tervben, de megvalósult:  két 3D keresztszemes doboz, egy papírra hímzett képeslap és egy kúria.

Készült még idő közben több saját tervezésű hímzésem, a Cross Stitcher magazin néhány mintája, hat piros-ezüst karácsonyi képeslap és még néhány apróság....

S bár nem sikerült az összes tervemet megvalósítani a keresztszemesek terén nagyon is elégedett vagyok az elmúlt évben elkészült munkáimmal.

................................

takara1_rs_ekHááát... Azt kell mondjam, hogy a foltvarrás terén azért nem vagyok ennyire elégedett.  A terveimből szinte csak ez a fényképes takaró valósult meg.

A saját takarónk összeállításába épp tegnap fogtam bele, s remélem, nem kell még egy évet várnom rá.  Tudom, csak rajtam múlik. :)

Idő közben kicsit örülök is annak, hogy Panna takarója nem készült el, mert a szobáját átfestettük, s most ehhez mérten válogattam ki az anyagokat.  Panna pedig megmutatta, melyikből legyen több, melyikből kevesebb darab a takarón.

Ami apróságokat készítettem, azok inkább a keresztszemesek bekeretezéséhez kapcsolódtak.

Újdonság volt idén számomra a balatoni tábor, ahonnan négy félkész művel és feltöltődve tértem haza.  Ebből azért hármat be is fejeztem.

Remélem, az idei év jobb lesz...

..............................

szalaghimzett_doboz_sziv_4Bár szalaghímzést itt nem terveztem, mégis készült néhány dolog ezzel a hímzéssel is 2009-ben.

Jó volt azt látni, hogy többen is érdeklődnek a szalaghímzés iránt és nagyon örültem annak is, hogy nyáron Kőszegen nagyon lelkesek voltak a gyerekek, amikor ezt tanítottam nekik. (Kőszegi beszámoló képekkel)

De nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is jöttek megtanulni néhány öltést decemberben, és nagyon szép képek készültek az Arénában.

...............................

S hogy mit tervezek erre az évre?   Hamarosan azt is leírom.

Neked hogy sikerültek a terveid az előző évre?

.M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
  • Igazán nem a témához szeretnék szólni. Már próbálkoztam az írással, den jögg válasz. Lenne egy kérésem, szeretnémém a honlapon lévő képet (egy kéz fogy magzatpozícióban egy csecsemőt) elkészítne. Szeretném megvenni a mintáját és a hozzá szükséges fonalakat. Hová fordúlhatok?

  • Kedves Eszter!
    Egy képedet (fényképes takaró) felhasználtam a blogomban, természetesen hivatkozással és linkkel az eredetihez. Ha esetleg mégsem szeretnéd, hogy használjam, akkor természetesen leszedem. http://upcy.blog.hu/2015/02/16/nem_razzak_a_dunyhajukat_a_julisok
    Köszönettel:
    Zalabai Csilla (Upcy)

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből