Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Őszi foltos és keresztszemes újdonság-szüret

Őszi foltvarrott és keresztszemes képekUtoljára nyár elején tettem fel képeket a honlapra.  Közben elszaladt a nyár, bár sokat nem kézimunkáztam, azért bőven van mit a kosárba tennem így szüret táján.

Az igazi szőlőnket ugyan a madarak csipegették le, de remélem, az újdonságok kosarában Te is találsz kedvedre valót most is.

A keresztszemes képek táborát három kiskacsás DMC-s kép gyarapítja, amik közül a legkisebb igazi sikert aratott a családomnál.  Amikor a  párom meglátta a kiskacsát a vásáron, ahol vettem a készletet, azt mondta, hogy ezt mindenképpen ki kell varrjam, mert olyan aranyos, mint Panna.   Persze azóta Panna nagyot nőtt és már nem szükséges kellék a takaró az alváshoz, de akkor, tényleg nagy volt a hasonlóság.    S ha már lett egy kacsás kép, akkor választottam hozzá még kettőt.  Szerintem így hárman már egy egész kis csapatot alkotnak.

Babalátogatóban is jártunk, ... ahová egy előkét és egy fürdőlepedőt vittünk ajándékba. Remélem, örült neki a család apraja nagyja (bár a legkisebb családtag még nem egészen érthetően fejezi ki magát - ami a korát tekintve érthető is).  Ezekről a keresztszemesekről készült fotók a törülközők közé kerültek.

Sokan kértétek, hogy tegyem fel a kiállításokon bemutatott  foltvarrott képeimet.  Most jött el az ideje, hogy bemutassam a Birminghamet is megjárt narancs-barna virágos faliképet és azt a három részből álló sorozatot, amit én "Variációk egy témára" címmel illettem.  A három képet hasonló mintájú anyagokból készítettem három különböző színből és három különböző foltvarrás-technikával.  A piros hagyományos módon készült, a zöldre mintha párnácskák lennének a képek, úgy varrtam fel a képeket, s a kéket már láthattátok, hiszen az a Birminghamben is kiállított, madzagokon lógatott képes változat.   A képeket az újdonságokon kívül a foltvarrás menüben a faliképek között találod.  Az újdonságoknál mindenről csak egy kép látható, de a faliképek között a képekről több fotót is feltettem.

Még egy foltos fotót töltöttem fel az újdonságok közé, méghozzá egy nagy franciaágy takarót.  Ez már régebben készült, de valahogy a honlapról eddig még mindig lemaradt.

S hogy mi történt még a nyár eleje óta?  Szerepeltem több kiállításon is.  Az ezeken készült fényképeket a kiállítások közé tettem fel.  Itt megtalálod a Magyar Kézművesség 2008. kiállítás, a Camponában rendezett Országos Keresztszemes Kiállítás és Verseny képei mellett a Festival of Quilts 2008. fotóit is.

Érdemes a blogon is körülnézned, ha nem jártál erre mostanában, mert angliai utamon egy új technikával ismerkedtem meg, a szalaghímzéssel, amiről írtam is néhány sort.   Ahogy haladtam a keresztszemeseimmel folyamatosan mutattam be róluk képeket, ez is érdekes lehet, ha megnézed, hogyan készülnek el, hogyan formálódnak a képek a munka előrehaladtával.  Az "Általatok készült" bejegyzés is folytatódott, hiszen többen is küldtetek blokkokat, nem csak a karácsonyi csillagokról.  A képek küldőinek is biztosan jól esne néhány dicsérő szó, hiszen mindenki nagyon szép munkákról küldött fotókat.

A honlap "Hogyan készül?" menüjébe most négy leírást tettem, mik egymáshoz kapcsolódnak, hiszen négy őszi foltvarrott párna elkészítésének a leírását mutatom be lépésről lépésre.  Ha kedved tartja nyugodtan készítsd el Te is ezeket a párnákat, szép dísze lehet a lakásodnak, de ajándéknak is kiválóan alkalmas.

Ha megnézegetted az újdonságaimat, vagy nézelődtél a kiállítások, leírások között, írd meg, mi a véleményed az elkészült munkákról, és arra is kíváncsi vagyok, hogyan telt a Te nyarad.  Sikerült Neked is megvalósítani a terveidet?M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
 • Kedves Eszter!
  Megkaptam a legújabb leveledet és már át is néztem minden újdonságot :).
  Nagyon tetszik minden munkád a színek és a harmonia ami belőlük árad!!!
  Szeretném még azt is végre leírni neked, hogy nagyszerű munkát végeztek a pároddal együtt, mivel ilyen jól rendezett “Blog-ot” nem láttam még. Nagyon egyéni és ötletes :). Szerintem különböző díjak nélkül is nagyon jól megállja a helyét a lapod, lapotok :).
  Kívánok további jó kézimunkázást és egy “csapatmunkát” Nektek!
  Szeretettel, Kati

 • Kedves Eszter ! Megkaptam a hírlevelet. Köszönöm szépen. A nyáron is gyakran benéztem hozzád, mindig találtam valami figyelemreméltót. A párnák színei nagyon szépek. Az én színvilágom az ősz színei. A munkáidon látszik , hogy kedvvel, szeretettel készültek. Te csak maradj meg ilyennek. Ne zavarjon meg a teljesítménykényszer, a mindegy,hogy mit csak valamit -érzése. Üdvözlettel:baliibi

 • Kedves Eszter!

  Megkaptam a hírleveled, gyorsan végig is böngésztem mindent.
  Gratulálok a szép munkáidhoz, a hatékony időbeosztásodhoz, a kedves kis és nagy segítőtársadhoz. Élvezet olvasni a blogodat, a weblapod is olyan szép, mint a kézimunkáid.
  Örömmel tanulok Tőled, pedig én idősebb korcsoportot képviselek az olvasóid közül.
  Köszönöm a tartalmas és részletes leírásokat.
  Üdvözöllek szeretettel és további eredményes munkálkodást kívánok
  etikettő

 • Kedve Eszter!
  Megkaptam hírleveled nagyon köszönöm!
  Nagyon sok érdekeset, szépet és sok ötletet találtam rajta most is. Öröm böngészni!

  Kedvességed még egyszer köszönöm :

  Patrícia

 • Szia Eszter!
  Megkaptam a hírleveled.Megnéztem a sok újdonságot,ami mindanyiunkat ösztönöz.A párnák nagyon tetszenek.
  Köszönöm az ötleteket.Üdv: Erika

 • Kedves Eszter!
  Megkaptam a hírleveled! Köszönöm az újdonságokat, ötleteket, amik még az ilyen bátortalan kezdőt is további munkákra serkenti.Csodálom a te fantáziádat, türelmedet, ügyességedet! Erőt, egészséget a továbbiakhoz! Remélem hamarosan én is fotóval dicsekszem az elkészült munkáimmal. A párnák nagyon felcsigázták érdeklődésem.
  Üdv:
  Marika

 • Etiketto,
  Köszönöm a gratulációkat. A segítőknek pedig tolmácsolom az elismeréseket. 🙂

  Erika!
  Örülök, hogy tetszenek a párnák. HA van időd és kedved, készítsd el őket.

  Mária!
  Várom azokat a fotókat! Ezek a minták kezdőknek is nagyon jók, mert könnyen elkészíthetőek.

  M.I.Eszter

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből