Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Rózsás párnák

Pár nappal ezelőtt nekifogtam és szétvágtam a rózsás párnás terveimhez a hímzővásznat, feltekertem a fonalakat.

Rózsás párna alapok


Úgy tervezem, hogy az elkészítés folyamatát képekben napról-napra (de legalábbis két-három naponta felteszem ide. Így Te is láthatod, hogyan formálódik a munka.)

Most ide teszem még az első két nap képeit is, mert két nap képe már készen van. Az első rózsás el is készült. Terveim szerint összesen hat párna készül majd. 3-3 db 3 szálas keresztöltéssel és 2 szálas kontúröltéssel, a másik sorozat pedig 2 szállal keresztbe és egy szállal körül. Először a 3+2 szálas öltögetésekkel készítem a mintákat.

Narancssáraga párna két napja:

 


Rózsás narancs alap


Egy esti hímzés után így nézett ki:

Narancs rózsa első este


A második este rákerült a kontúrok egy része is:

Narancs rózsa második este


S végül a harmadik este készült el teljesen, már csak mosásra, vasalásra, majd összevarrásra vár, de ezt majd egyszerre teszem meg a hat elkészült munkával.

Narancs rózsa elkészült


A következő a lila rózsás lesz. Ezek nagyon egyszerű minták, így gyorsan és látványosan készülnek. Hamarosan ezért újabb képekkel jelentkezek.M.I.EszterWarning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
 • Kedves Eszter,

  Örülök,hogy megosztottad velünk ezt a folyamatban lévő munkádat is 🙂 Szeretem, hogy mindig “tisztán” dolgozol. Nagyon jól néz a rózsád 🙂 Várjuk a többit is!
  Kati

 • KAti!
  Jön a többi is hamarosan. 🙂
  M.I.Eszter

 • Kedves Eszter!

  Az interneten bóklászva keresztül kasul a varrós honlapokon és blobokon , találtam Rád. Tetszik a munkáid pasztell színvilága, szépek és egyszerűek/nek látszanak/.
  Mivel eléggé kezdő vagyok a /folt/varrásban, a rojtos flanell takaró elkészítéséhez kaptam gusztust, amit a munkáid között láttam.Ez jó tréningnek látszik, mielőtt nagyobb takaróvarrásba belemerészkednék.
  A szembetegségedről a sorstárs együttérzésével olvastam, mielőbbi gyógyulást kívánok Neked.

  Üdvözlettel
  Marika

 • Kedves Eszter!
  Mióta rátaláltam a honlapodra nincs olyan nap hogy ne látogatnálak meg. Mindennap találok valami szépet amin elgyönyörködhetek. Most különösen örülök hogy beavatsz a munkád menetébe is.
  Sajnos a kiállításra nem jutottam még el pedig már kétszer neki indultam de mielőtt még bezár elfogok tudni menni mert a gyerekeim elmennek nyaralni és egyedül könnyebb.
  Szeretném megkérdezni hogy az anyagot amit pl most használsz készen vetted vagy Te magad festetted?
  Üdvözlettel
  Andrea

 • Andrea,
  örülök, hogy gyakran látogatsz ide.
  Ezt az anyagot készen vettem, sima ekrü hímzővászon.

  A kiálíltáson 6-án vasárnap ügyeletes leszek egész nap.

  M.I.Eszter

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből