Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

2008. júliusi újdonságok

A legutóbbi újdonságok bemutatása óta sok minden történt velem. Ide a bogra rendszeresen be is jegyzem ezeket a történéseket, azonban most újabb képeket is töltöttem fel a honlapra az újdonságok közé.

Kisebb keresztszemesek és foltvarrott kézimunkák készültek el az elmúlt hónapokban. (Lassan majd el is kezdem kihúzogatni a tervezett munkák közül, mik is készültek el.)

Foltvarrott képek július


A fenti képen is látható angyalkás és szíves előre csomagolt apró foltvarrott képek már egy ideje várták a szekrényben, hogy elkészüljenek. Az egyik délután neki is álltam és nagyon hamar sikerült elkészíteni az angyalkát és a szíveket. Ezeket a kicsi készleteket még azoknak a kedves ismerőseimnek is nyugodt szívvel tudom ajánlani, akik egyébként nem varrnak rendszeresen, hiszen a csomag tartalmaz minden kelléket és kézzel – varrógép nélkül – is könnyen megvarrhatóak. A sikerélmény után pedig egyedi ajándékkal vagy lakásdísszel büszkélkedhet a kép készítője.

A foltvarrott faliképek között szereplő szivárványos textilfoltokból készült kép anyagait elég soká vadásztam az üzletekben. Végül amikor nekiláttam jól passzoltak a színek egymáshoz és a kép is gyorsan elkészült. Az idei Magyar Kézművesség kiállításra be is neveztem, ahol a szakmai zsűri úgy ítélte, hogy az méltó a bemutatásra. A Kézműves seregszemle alkotásai még július 27-ig láthatóak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Ló termében a Vajdahunyad várban.

A Múzeumok Éjszakáján, mint ahogyan tavaly is, olyan varrható apróságokkal leptem meg a Vajdahunyad várba látogató közönséget, amiket haza is vihettek az elkészítésük után. 397 db baglyot, csirkét, epret és szívecskét varrt össze a népes látogató-sereg. Remélem, mindenki nagyon jól érezte magát míg az asztal körül varrogatott. Ha eddig még nem tetted, olvasd el a bővebb beszámolót.

Keresztszemes képek július


Keresztszemesek közül most csak négy új képem fotóit töltöttem fel, de hamarosan jönnek újabbak is.

A tavaszi banner (zöld háttérrel fehér alapon sárga virágok) lassan készült, mert pont annak elkezdésekkor adódott némi szem-problémám, és a kongrészalag, amire ezeket a sárga virágokat hímeztem, nagyon apró lukú. Azonban a végeredmény szerintem mutatósra sikerült.

A Cross Stitcher magazinból vett minta alapján elkészülő gyöngyökkel csillogóvá varázsolt kép a mostaniak közül a kedvencem. Be is neveztem az Országos Keresztszemes kiállításra a Camponába. A képről készített teljes fotót a keresztszemes képes között találod.

A lovas keresztszemes kép (Dimensions) Panna lányomnak készült. Mivel nagyon szereti a lovakat, egy ideje már rágta a fülemet, hogy varrjak neki valami lovakat ábrázoló képet. Ebben a készletben még a keretezéshez szükséges karton-keret is benne volt, így az azon lévő halvány lovak még különlegesebbé teszik a képet. Pár hónapja pedig előrelátó módon az egyik kreatív boltban vettem a kép jobb sarkába ragasztott fém lovat.

A férjem által csak „szőrős” maciknak nevezett képet egy hét alatt készítettem el. Mindössze két színnel, egy és két szál felhasználásával, szálöltéssel készült. A „Szőrözzünk!” bejegyzésben ennek az elkészítési praktikáiról olvashatsz bővebben.

A Múzeumok Éjszakájára készülve sürgetővé vált a bagoly és az eper elkészítési leírásának elkészítése s mivel volt utolsó pillanat, hát ezek is elkészültek. A leírásokat a Hogy készül? menüpont alá töltöttem fel.

A Kiállítások közé felkerültek az Encsi kiállítás, a Múzeumok éjszakája és a Magyar Kézművesség 2008 kiállítás képei. Még adós vagyok a tavalyi londoni képekkel, hamarosan azt is feltöltjük a többi kép közé.
Ha még nem tetted meg, iratkozz fel az Újdonság-értesítő levelemre, amiben rendszeresen tájékoztatlak a honlap frissüléséről, s meglepetésként körülbelül havonta egyszer egy-egy foltvarrott blokk hozzáférését is elküldöm Neked.
Kattints ide hogy Te se maradj le az újdonságokról!



M.I.Eszter



Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
  • Kedves Eszter!

    Nagyon örülök, hogy írtál, és gyönyörűek a keresztszemeseid. A keresztszemeseket nagyon szeretem, egész kicsi koromban az első munkám egy száröltéses falvédő volt, de utána folyamatosan csak keresztszemeseket hímeztem, édesanyám tanított meg rá.
    Nagyon tetszenek állatfigurás keresztszemeseid, nekem is van sok mintám, terveim között szerepel ezeknek az elkészítése is amihez Te adtál ihletet.
    Még egyszer köszönöm.

    Ilona

  • Nagyon kedves darabok!!! Kár,hogy nem lehet nagyobba látni!

  • Monika!
    Az újdonságok között és a saját kategóriájukban is lehet őket látni nagyobban.

    M.I.Eszter

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből