Blog

Itt olvashatod, mi történik velem, mik a legújabb kézimunkáim. Kövess, gyere minél gyakrabban!

Lanarte – a kedvenc keresztszemes márkám

Lanarte
Ha körülnézel a honlapomon a keresztszemes képek között, nagyon sok Lanarte védjeggyel ellátott művet találsz.
Ez nem véletlen. Ugyan nem ennek holland cégnek volt a terméke az első általam kihímzett keresztszemes, de az elsők között találtam rájuk és termékeikre. Egyes képeinek témája, stílusa és színvilága nagyon közel áll hozzám és a lakásunk stílusához. Nem véletlenül lóg öt Lanarte nagy kép az étkezőnk falán. Eddig szinte minden témában sikerült olyan készletet találnom a palettájukon, ami megfelelt az elvárásaimnak.


Van még egy ok, amiért már sokadszor választom őket. Az általuk készített fekete fehér minta nagyon jól „olvasható”, és mivel nem szeretem az eredeti példányt hajtogatni a hímzés során, nagy előnye még, hogy fénymásolás során sem veszít minőségéből, így kisebb darabokra „szabdalhatok” egy-egy nagyobb – akár A3-as – leírást. Ezek a leírások számomra eddig mindig egyértelműek voltak, nem kellett keresgetni, melyik szín hová tartozik, és nagyobb készleteknél automatikusan be vannak fűzve a fonalak egy rendezőbe.

Az elmúlt évek során számos Lanarte készlet kivarrása után az a tapasztalatom, hogy a készletben kapott textil és fonal mennyisége mindig bőségesen elegendő. Eddig csupán egyszer kellet pótlást vennem fonalból, de azt az én elszámolási bakimmal járó több szálnyi fonal visszabontása okozta.


A Lanarte évente kétszer megújuló keresztszemes választékában mindig találok egy-két kedvemre való dolgot, csak győzzem kivarrni. A már szekrényemben lévő bőséges választék mellé a fejemben is van egy lista azokról a keresztszemekről, amelyeket előbb-utóbb szeretnék kivarrni.


Néhány éve Hollandiában nyaraltunk kis családommal. Mivel a kedvenc készleteimet is ebben az országban készítik, megnéztem, vajon az ország melyik részén is lehet ez a gyár. Mivel utunk arra vitt az egyik napon, így egy péntek délutáni órában megtaláltuk a Lanarte feliratot egy ajtó felett. Sajnos Panna pont előtte pár perccel aludt el a kocsiban, így egyedül kopogtattam be az ajtón (azt azért sajnálom, hogy a párom nem jött be, mert láttam egy-két olyan technikai érdekességet, amire ő is kíváncsi lett volna szerintem).


Azt, hogy miket láttam a Lanarte keresztszemes készleteket készítő üzemében, és hogyan fogadtak ott, pár nap múlva ezt is leírom.


Addig is a honlapon a keresztszemes képek között nézd meg, melyek azok a készletek, amiket már kihímeztem tőlük. A linkek között pedig megtalálod a honlapjukat is.


Neked is van kedvenc márkád? Vagy jobban szereted egy-egy mintához magad összeválogatni a fonalakat?
Írd meg, Te hogyan választasz keresztszemest!
M.I.Eszter
Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288

Warning: Parameter 2 to qtranxf_excludeUntranslatedPostComments() expected to be a reference, value given in /var/www/virtual/adword/html/eszterkezimunka.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 288
Szólj hozzá
  • Kedves Eszter!

    Én gobelin képeket varrok. Nekem is a kedvencem a Lanarte, gobelinből is kiválóak. De mostanában egyáltalán nem találok gobelin kanavákat ettől a gyártótól, pedig még hasonló színvonalút sem találtam ez idáig, nemhogy jobbat. Nem tudod véletlenül, hogy mi az oka, hogy Magyarországon nem lehet az utóbbi évben ezt a márkát vásárolni? Esetleg nincs valami “titkos helyed”, ahol még ma is rá lehet lelni egy-egy darabra?

    A képeid nagyon szépek, igazi “Lanartosok”. További jó munkát és sok szabadidőt. Előre is köszönöm a segítséget. Üdvözlettel: Juhász Gabriella

E-mail cím nem jelenik meg. A kötelező mezőket *-ggal jelöltük

Üzenete moderátori jóváhagyás után jelenik meg az üzenőfalon. Köszönjük türelmét!

Kézimunka hírlevél

Értesülj a legfrisebb tartalmakról első kézből